Как да предпазим съдържанието на нов сайт?

От: От: Как да предпазим съдържанието на нов сайт?

За уърдпрес е лесно. Първо, в профила (мисля, че по подразбиране) има опция за добавяне на гугъл+ профил). Иначе, по принцип има готови плъгини. Просто напиши в търсачката за плъгини на английски Google authorship - все ще излезе нещо. Ако не стане, просто използвай мета таг за авторство и го добави там в частта на хедъра - през радактора.

Ползва инструкциите от съпорта на Г. от тази страница

И направих това в WP (СНИМКА 1 СНИМКА2) това ли трябва да е ?

От: От: Как да предпазим съдържанието на нов сайт?

Ползва инструкциите от съпорта на Г. от тази страница

И направих това в WP (СНИМКА 1 СНИМКА2) това ли трябва да е ?

Не, това мисля, че е просто линк? Само си линкваш към профила, нищо повече.

Значи в страницата с твоя профил има едно Contact Info като тук:

google-plus-profile.png

Най-долу, където пише Google+ - там си въведи адреса към гугълския профил.

След това влез в Editor (от менюто) - > Header (header.php) - най-вече търси това в скобите, щото в зависимост от темата, името на файла може и да не е същото. CTRL+F и въведи header.php - така по-лесно ще го намериш. Цъкни на файла, за да се отвори кода,

Там намери къде е <head> тага. Даже, там където са мета таговете (примерно meta keywords, description и т.н., та там сложи този код

<link rel="author" href="https://plus.google.com/u/0/твоя профил" /> - този код е за авторство (мисля, че като попълниш в профила данните ще се появи, но за всеки случай провери в сорса после и ако липсва го добави.

<link rel="publisher" href="https://plus.google.com/u/0/твоя профил" /> - този код се използва обикновено за свързване на сайта (обикновено нач. стр. се слага), със страницата във г+.

Между другото, ако ползваш All in One SEO Pack - там си има къде да добавиш гугълски профил и човъркането в кода за ръчно добавяне на въпросното рел аутор, отпада.

Като сложиш единия или и двата кода, влез в профила си Гугъл+ и свържи сайта си със профила. Това става от настройките. Тук е описано как: http://razbirach.com/google-authorship/

contributor.jpg

След това влез в профила си в Google Webmasters Tools, където си добавил въпросния сайт и там потвърди авторството. Възможно е да се изисква потвърждение чрез имейл.

Прикачени файлове

• google-plus-profile.png
    google-plus-profile.png
    23 KB · Преглеждания: 1
От: Как да предпазим съдържанието на нов сайт?

Направих го. Сложих тези линкове в head.php и в Contact info. Също и сложих в G+ в Contributors (само дето сега е по-нова версия и не е точно така както го е описал razbirach.com) Това трябва да е нали: СНИМКА1 Имам няколко страници, които обаче не са на WP и в тях една по една им слахаг линка в между head таговете.

Отделно изтеглих някакъв плъгин Google Authorship и там направих някакви настройки. Ето го СНИМКА2

Но в тези полета за WordPress SEO настройки незнам какво да напиша.

Струва ми се че направих едно и също нещо, няколко пъти дали пречи ?

Благодаря за съпорта.

Направих го. Сложих тези линкове в head.php и в Contact info. Също и сложих в G+ в Contributors (само дето сега е по-нова версия и не е точно така както го е описал razbirach.com) Това трябва да е нали: СНИМКА1 Имам няколко страници, които обаче не са на WP и в тях една по една им слахаг линка в между head таговете.

Отделно изтеглих някакъв плъгин Google Authorship и там направих някакви настройки. Ето го СНИМКА2

Но в тези полета за WordPress SEO настройки незнам какво да напиша.

Струва ми се че направих едно и също нещо, няколко пъти дали пречи ?

Благодаря за съпорта.

Супер. Получило се е. И в резултатите се появява снимката (имам предвид в тула за проверка), така че сега остава да се появи в серпа.

П.П.: Само не разбрах защо в г+ профила си си добавил отделни .html страници? - Нали те се отнасят към основния домейн? Достатъчно е да добавиш кода за авторство във самите страници (rel=author), но не виждам смисъл всяка от тях да я ад-ваш отделно в г+. :)

П.П.: Само не разбрах защо в г+ профила си си добавил отделни .html страници? - Нали те се отнасят към основния домейн? Достатъчно е да добавиш кода за авторство във самите страници (rel=author), но не виждам смисъл всяка от тях да я ад-ваш отделно в г+. :)

А де... кажи ми защо съм ги сложил и аз там. :D :D Да има

А как да разбера дали е верифайнато в WMT ?

А де... кажи ми защо съм ги сложил и аз там. :D :D Да има

А как да разбера дали е верифайнато в WMT ?

Еми няма смисъл (според мен)... - то е към един домейн. Дори не е и суб.

Има как. Просто влез и се разтършувай из менюто къде пише за авторството. Там си пише дали е верифициран или не. Но според тула за проверка, снимката ти излиза в резултатите. Провери за всеки случай и остава само да чакаш.

А по принцип това ще ми помогне евентуално, ако някой ме копне да докажа, че пред Г аз съм първоизточника така ли ?

А по принцип това ще ми помогне евентуално, ако някой ме копне да докажа, че пред Г аз съм първоизточника така ли ?

Ами реално има такава вероятност. Като споделиш веднага в г+ и също така направиш всичко възможно да се индексира първо при теб, това ще помогне да се отсее кой е автора и кой крадеца...

Ами ако и този, който ме е копирал направи същото ?

Ами ако и този, който ме е копирал направи същото ?

<_<

Ами, ако твоя сайт първо е индексиран и освен това има дата на публикацията (и час може би), то тогава няма как друг да е първи, при положение, че текста се е появил първо при теб.

Плюс това, няма как "копирача" да изпревари, при положение, че веднага след публикуването споделиш в г+. Нали се сещаш, че докато я отворят и копират, пък докато я споделят, минимум 5 минути работа?

Пък, ако е със "грабване", пак е по-бавно.

<_<

Ами, ако твоя сайт първо е индексиран и освен това има дата на публикацията (и час може би), то тогава няма как друг да е първи, при положение, че текста се е появил първо при теб.

Плюс това, няма как "копирача" да изпревари, при положение, че веднага след публикуването споделиш в г+. Нали се сещаш, че докато я отворят и копират, пък докато я споделят, минимум 5 минути работа?

Пък, ако е със "грабване", пак е по-бавно.

Аха - яко тогава. не разбрах обаче, сега всеки път като качвам нещо ново в сайта трябва ли да правя нещо в G+ профила. Сега като си сложих сайтовета като Contributors там - това означава че го споделям нали ? Или трябва да ги споделя както се прави във Facebook. (в полето където пише Share whats new).

Като във Фейса. По принцип не е задължително, но е добре да се споделя. :)

Аха - яко тогава. не разбрах обаче, сега всеки път като качвам нещо ново в сайта трябва ли да правя нещо в G+ профила. Сега като си сложих сайтовета като Contributors там - това означава че го споделям нали ? Или трябва да ги споделя както се прави във Facebook. (в полето където пише Share whats new).
Плесни един G+ бутон за индивидуалните страници, като качиш веднага го +ваш и после от бутона директно го шерваш. Така е най лесно, защото п***лите от Г са направили апи-то read only :(

Аз имам бутони за социално споделяне и Г+. Сега обаче всички останалите страници дето са ми в сайта как е по-добре да ги споделя? на един път всичките или през ден два по една ?

Горе