От: Как да работим на територията на Европейския съюз???
Добро утро!!
Интересни въпроси, които разбира се трябва да имат отговори. Напълно съм съгласен с твоята логика Linetta , но логиката както всичко друго си има различни нюанси....
Сега да видим моята логика как работи и от там да търсим отговор на въпросите ти.Като предварително уточнявам,нямам намерение да засягам лично които и да е ,нито искам да обиждам някого.Не е в мой стил Ако тона на написаното е малко хапещ, предварително се извинявам!! Не се базикам нито тук,нито никъде по долу
Разсъждавам пишеики,търпя всякаква критика и няма да се сърдя на никой за какъвто и да е коментар!Дори напротив,критикувайте ,така се ражда истината.И не крия „гениалната си идея”- наистина нямам нещо конкретно,имам 1000 различни идеи и затова не уточнявам.....
Много време мина от както спрях да мисля че света се върти около мен
Искам просто да си избистря начина, самия вид стока ще си дойде в схемата...
Та..... Искам да продавам стока Х,затова и написах по горе в темата „Стоката е дрънкулки, внос от Китай, всичко което е малко като обем и малко като цена (2-5 долара),разбира се и да минава всички стандарти на ЕУ и тнт”
Но за да сме по точни и рабираеми – например искам да продавам чаши за кафе които са ръчна изработка и са еденични броики.
Хванал съм (вариант едно) бай китаец да ми ги произвежда и да ми ги праща по DHL ,аз съм получател като фирма регистрирана по ДДС в БГ и след това тази стока си я транспортирам съвсем легално до Италия, направил съм си сайт ,които има посещаемост и търсене по ключови думи „чаши за кафе” и дрън дрън...
Получавам поръчка от физическото лице Марио Балотели за един брой чаша. Аз физически съм на територията на Италия. Ставам сутринта ,отивам до пощата,пускам пакетчето с чашата ,Марио си я получава ,остава доволен ,пише ми в сайта – Браво и тнт ........Като тук има (под вариант) вместо бай китаец, бай Иван внесъл стоката легално,аз си я купувам от него и пак по указания ред до Италия ( Да,да знам че топлата вода е открита един вид няма стока която тука да е дошла а в Италия да не е... но приемаме за вероятно такава да съществува..)
Тук веднага излиза ( вариант две) – защо да си купувам стока от бай китаец като мога да купя чашите от Франко Неро,местен производител на чаши ,които от пиене и ядене не му е до он-лайн търговия а и кво го интересува кво правя с тези 100 броя чаши които купувам на седмица,... Пак си продавам по упоменатия начин чашите и пак Балотели остава доволен!!!
Разбира се има и (трети вариант) – защо изобщо да купувам стоката ,ами не сключа договори със всички производители или вносители на чаши! Разбира се само при случай че имам сайт които се индексира добре и дрън дрън,хванал съм пазара за гушата , и всички тези симпатични италианци производите ,вносители търговци и тем подобни ...разбира се които искат да изпращат стока до краен клиент и не ги мързи много.... Тоест при този вариант виждаме един дропшип.. Тук има и под вариант които аз съм собственик на стоката както предложи Linetta и само изпращам стоката която така или иначе дали от тук или от самата Италия пак стига до краен клиент.
Аз честно не виждам кой точно по веригата няма да иска да работи със мен?? Явно вие говорите не за търговия със стоки а за нещо друго. Няма как да приема факта че никоя фирма не иска да работи със чуждестрана такава??!!! Да,да знам,че има много случаи в които няма наистина как.... Но как според вас става търговията в Европа? Само и задължително между фирми които са от конкретната държава? И защо данъчните ще обръщат специално внимание на нещо което ЕУ се опитва да налага всячески за добро или лошо. Европейска Икономическа Общност!! Или аз нещо живея във облаците или нещо ??? И това не е плод на моето въобръжение,а е плод на това което съм видял на практика.Обиколил съм половината свят и съм работил не веднъж в чужбина,но това е друга тема,излищно е да се перча,безмислено е!! Но търся истината независимо от моя опит.
Друго интересно:
Съвсем друг ще е въпросът ако целта ти е да бъдеш вносител на нещо в Италия. Тука е дълга историята...:|
Предполагам че имаш в пред вид хилядите документи и разрешителни за стоката,дали отговаря за местния пазар и тнт?
Е добре ,а къде отива момента „свободно движение на стоки и услуги” ??? Значи влиза стоката от Китай в ЕУ,плащат се всички такси,мита ддс-та и тнт и послена никой не можем да продаваме?
Ако можеш поясни тази дълга история? Наистина!!
Въпросите се въртят как да работим със БГ фирма конкретно в Италия защото ако трябва да работим със италианска ,теслата е голяма особено когато човек започва на нов пазар и незнае дали идеята на 100% ще бъде печеливша! То е ясно че е по добре с местна,но....
Смисъла чисто и просто в това мероприятие е един:
Както каза Garnet “предвидима бизнес среда” в това число,по голям пазар,по голяма покупателна способност,разбира се по голяма конкуренция която пък помага за бизнеса.. и т.н.т
Е разбира се Италия както излиза не е най лесната държава за бизнес,но все пак са си 60 милиона и БВП то им е далеч над нашето.
Иначе си стоим тука на нашия си пазар и си траем...
Като се изчистват детайли по самата схема, в последствие тя е приложима и за други държави...
Ще се радвам да ме критикувате,но да сме конструктивни
Brainstorming-a е страхотно нещо!!!
След многото писане искам да поясня нещо важно.
Далеч съм от мисълта ,че можем да бием местните например в Италия на тяхната игра – търговията. Въпроса ми е ,дали не можем поне да сме им конкуренти ,да в търговията, но не в реалната в магазина а в он-лайн търговията.И как да използваме конюктурата на пазара които ще се увеличава и дали има смисъл да ползваме нещо от юрисдикцията на БГ?