ThinkFast
New Member
От: Как да работим с Гугъл Адсенс Ирландия и да нямаме проблеми с НАП
В крайна сметка прихода от Г, отдаването под наем на рекламни карета не е повод за регистрация по булстат, докато правенето на сайт с цел печалба е трудова дейност. Е, аз не правя сайтове за печалба, нямам директна печалба от сайта, т.е. не предлагам продукти, не продавам услуги, просто давам от време на време рекламни карета под наем.
Това означава че ако си разработвам сайт без цел да печеля, няма да е трудова дейност.Това не е трудова дейност
И даването на пространство на Гугъл да си слага рекламите също не е трудова дейност.
Трудова дейност е работата по занятие с цел реализиране на приходи.
Аз не се занимавам професионално, аз съм любител уебмастър.Това значи че ако професионално се занимаваш с разработването на сайтове (собствени или чучжди) това е трудова дейност
Ако си имаш личен блог в който споделяш впечатленията си от изминалия ден - това не е трудова дейност
Ако имаш паркиран домейн и там излъчваш някакви реклами е същто като да дадеш гараж под наем.
Въобще повече от коментиращите по темата бъркат прихода с дейността. Няма никкаъв проблем да извършваш трудова дейност и да нямаш приходи. Всичко зависи от това колко си кадърен. Т.е. не приходите пораждат наличието на трудова дейност, а обратното - трудовате дейност може и да породи приходи.
А повечет тук поставят каруцата пред коня и задават въпроси от типа трябва ли да се регистрирам в Булстат след като имам приходи от Гугъл - не само поради факта, че имате приходи от гугъл не трябва да се регистрирате, но е мнго вероятно да трябва да се регистрирате заради дейността породила приходите от Гугъл.
В крайна сметка прихода от Г, отдаването под наем на рекламни карета не е повод за регистрация по булстат, докато правенето на сайт с цел печалба е трудова дейност. Е, аз не правя сайтове за печалба, нямам директна печалба от сайта, т.е. не предлагам продукти, не продавам услуги, просто давам от време на време рекламни карета под наем.