Жадният за власт диктатор си подаде оставката...Много диктаторско решение.Сегашните "недиктатори" вече 6 месеца се правят,че не забелязват какво се случва на улицата!И повече от тях не са жадни за власт,така ли?Защо тогава са от 20 години в парламента?Орешарски,само през ВМРО не мина.Хора,вие или не мислите с главите си, или мислите,но ги виждате нещата през ваш ракурс.Всичко,което се случва в момента е страшно цинично!Колкото до недоволния бизнес - мисля,че nortrant ви отговори много правилно и то с ФАКТИ,а не с приказки от типа "Пешо ми каза,че...".Понятието бизнес в България е много интересно,предполагам всеки от вас знае,че голяма част от "бизнесмените" ни са такива благодарение на различни "помощи".Когато "помощите" започнаха да спират,да се налагат здрави закони,да се въвежда ред,бизнесът става недоволен,логично.Не мислете,че всичко се върти около вас и вашия IT сектор.Всеки,който е въртял бизнес в България разбира за какво иде реч.Ние,българите обичаме само да получаваме,но не и да даваме,беззаконието за нас е манна небесна,да,всеки по някакъв начин е лъгал държавата и е избягвал законите,но в един момент това просто ще ни затрие.И не ме разбирайте погрешно,не смалявам вината на царете на краденето - политиците,просто правя едно обяснение ,защо толкова много хора са недоволни от Бойко.Какво е общото между Борисов, Берлускони и Ердоган ?
А: Тоталитарни жадни за власт "обичащи непълнолетни", които ще са толкова дрогирани от властта , че ще смачкат милиони само и само за да си направят кефа!
Ако хората изберат Ти-знаеш-кой демократично (50%+1), без значение дали ми харесва, ще трябва да управлява пак. Ако претендираме, че живеем в демокрация, който и да бъде избран, той трябва да бъде избран демократично без значение колко е компетентен. Редно е да ни управляват тези, които сме избрали, а не тези дето са си пренаредили местата с псевдоматематически формули.По важния въпрос въпрос е какво ще стане като падне правителството. Въпрос, който всеки протестиращ се прави, че не чува. Първото нещо, което ще стане е ето този човек да назначи правителство, което ще управлява месеци. Което правителство, освен всичкото друго, ще подготви почвата за завръщането на знаеш кой. Който пък го видяхме колко струва последните години. Е това демократично ли е? Ако тези останат, преебани сме, ако дойдат другите пак сме преебани. Така че няма значение... Както е видно дори и в този форум народа ни е силно податлив на внушения и манипулации и всеки го моделира както му утърва... Варианта в следващия парламент да са РБ, ГЕРБ, ДПС И БСП е съвсем реален, което ще е равносилно на национална катастрофа. Между тях няма нито една българска партия - турци, европейски интернационал, комунистически интернационал и обикновени продажници - слуги на неоосманисти и евреи. Точно тази перспектива не ми харесва изобщо, затова на този етап съм склонен да приема и сегашното положение, като по-малкото зло.
Това не ти ли звучи абсурдно?Ако претендираме, че живеем в демокрация, който и да бъде избран, той трябва да бъде избран демократично без значение колко е компетентен.
Ако хората изберат Ти-знаеш-кой демократично (50%+1), без значение дали ми харесва, ще трябва да управлява пак. Ако претендираме, че живеем в демокрация, който и да бъде избран, той трябва да бъде избран демократично без значение колко е компетентен. Редно е да ни управляват тези, които сме избрали, а не тези дето са си пренаредили местата с псевдоматематически формули.
Щом са му повярвали толкова хора, явно трябва да управлява. Ако е толкова лесно да бъдат измамени болшинството, явно залсужават съдбата си. Изборът е отговорност. Ако избереш добри политици, ще живееш по-добре. Ако избереш лоши - по-зле. Ако смяташ за нормално човек да не избира политиците, но да твърди, че живее в демокрация, тогава положението за теб е трагично.Добре, ами ако този некомпетентен, но харизматичен докара 50%+1 с помощта на капитали от заинтересовани чужди, враждебно настроени нам държави? Които са го финансирали за да прокара техните интереси на наша територия. Кво правим тогава?
Щом са му повярвали толкова хора, явно трябва да управлява. Ако е толкова лесно да бъдат измамени болшинството, явно залсужават съдбата си. Изборът е отговорност. Ако избереш добри политици, ще живееш по-добре. Ако избереш лоши - по-зле. Ако смяташ за нормално човек да не избира политиците, но да твърди, че живее в демокрация, тогава положението за теб е трагично.
Лошото е, че изборът на глупавите определя нашия живот. А глупаците ще избират глупаци, това е ясно. Тая харесва Борисов като мъж и гласува за нея, оная харесва Кунева.Kъм redrum: За спускането отгоре има нещо вярно в това, но ние не сме длъжни да гласуваме за тези дето ни ги сочат от медиите. Неведнъж съм казвал, че париите са достатъчно на брой за да си избереш някаква що-годе читава различна от тези с медийна пропаганда. Дори на сляпо да избреш различни от тези в НС, трудно ще сбъркаш.
Относно пропагандата: Ако човек е толкова глупав да се връзва, значи заслужава резултатът от избора си.
Greta Stoianova Госпожо Кунева, не завиждам на хората като вас - които имате способността да анализирате и да предвиждате бъдещето. Сигурно е много тежка мисия.
Кой е казал, че демокрацията е най-добрият модел? Тя просто е настоящият модел (поне официално). По принцип демокрацията може да сработи само в разумни общества. Проблемът ни е, че без значение дали сме разумни, реална демокрация нямаме, а само се заблуждаваме, че имаме.Лошото е, че изборът на глупавите определя нашия живот. А глупаците ще избират глупаци, това е ясно. Тая харесва Борисов като мъж и гласува за нея, оная харесва Кунева.