Как се догонва продавалника!

От: Как се догонва продавалника!

Така и така базара не са пред продавалника, дайте някакви съвети на базара , как да изместят продавалника!
Ако вие сте собсвеник на базара какво бихте направили!

пс.Дано некой мереджей от базара прочете и после при успех да плати купона на форума!

Така и така базара не са пред продавалника, дайте някакви съвети на базара , как да изместят продавалника!

пс.Дано некой мереджей от базара прочете и после при успех да плати купона на форума!
То с приказки ако ставало ти не виждаш ли че те имат 3-та най-големи сайта в онлайн продажбите, при положение че не са българи, а са го направили в България. Както се казва тука повечето хора им трябват 1к за да си направят сео-то, а те сигурно толкова дават за 1 реклама по ТВ. Малко е излишно да се обсъжда и аз съм си ги мислил, но няма да разбера как се прави такъв сайт. Ти ако имаш 1 милион и решиш да го инвестираш в сайтове най-вероятно ще го загубиш. Аз се чудя на хората, които си мислят, че все не им достигат парите, а реално им не им достигат знанията.
Няма как да даваме акъл за това как някои хора си играят с пари които ние нямаме. То ако ставаше така всички щяхме имаме продавалници, емагувци и пазарувай-вувци..
На един ГГ му е виновен, на друг ФБ, на трети че няма пари... на всеки нещо му е виновно но отговор е тук "ако бях всичко туй, за което всеки търси, а всъщност не е.“"

От: От: Как се догонва продавалника!

То с приказки ако ставало ти не виждаш ли че те имат 3-та най-големи сайта в онлайн продажбите, при положение че не са българи, а са го направили в България. Както се казва тука повечето хора им трябват 1к за да си направят сео-то, а те сигурно толкова дават за 1 реклама по ТВ. Малко е излишно да се обсъжда и аз съм си ги мислил, но няма да разбера как се прави такъв сайт. Ти ако имаш 1 милион и решиш да го инвестираш в сайтове най-вероятно ще го загубиш. Аз се чудя на хората, които си мислят, че все не им достигат парите, а реално им не им достигат знанията.
Няма как да даваме акъл за това как някои хора си играят с пари които ние нямаме. То ако ставаше така всички щяхме имаме продавалници, емагувци и пазарувай-вувци..
На един ГГ му е виновен, на друг ФБ, на трети че няма пари... на всеки нещо му е виновно но отговор е тук "ако бях всичко туй, за което всеки търси, а всъщност не е.“"

не си прав за един милион толкова много неща ще направя
примерно ще си довърша второто висше със съшите мацки:)

а за съвет на базара първо да сменят менютата да им се в лево
не всички сме леваци, но сме свикнали у лево да се настискаме

Re: От: Как се догонва продавалника!

Мисля, че доста неща могат да се направят. Първо бих малко пипнал дизайна. Някак си не ме кара да купя нещо от там. Нещо да създадат малко фон, и интерактивност на линкове, бутони. И как на никой не му дойде на ума търсачка със съджешчъни. :) На база най-търсено.

За стратегия...тук много може да се направи. Силно се надявам маркетинг отдела им да вземат на предвид това, какво представлява бизнеса им и как могат да накарат потребителите си да го асоцииран с разпродажби на използвани и нови вещи. Бих инвестирал в ивенти. Хубав ивен, които хамериканците имат е гаражните разпродажби. Не е нужно да го няма, за да се наложи. Нямам много приятели, които са го правили, но имам и такива, които го правят. Просто отварят мазето, тавана и изнасят всичко, което им е ненужно. :)

Друго, което се сещам - защо да не направят - след всяка 1000 сделка една дрешка отива за някое дете в сиропиталище, като след 1000 такива (или 1 мил. сделки), се прави едно платно с лицата на тези деца, облечени от потребителите и се оставя някъде, за да се знае инициатора. Кличко примерно има червено наметало, върху което е са нанесени имената на всичките му фенове на Facebook страницата.

Не е нужно да е скъпа реклама по телевизията, а просто идея, която да породи вълна от хора. Това им куца, директно го казвам. Ще продава мъжа си в базар.бг, оригинално, наистина, но колкото да ти дръпне устните за половин усмивка и това е. Такива неща не създават емоцията, която кара хората да са по-активни. Дано и това им стане ясно. :) Лидер ще стане този (защото сега OLX има не много голямо предимство, гледайки и нейните стратегии), който успее да грабне хората и да продължава да ги държи до себе си. Всичко друго е дай 20к за тв реклама, и успехи. :)

Не знам как са го направили, но базара ми въртят мои продукт като тяхна адуърдс реклама. Евала им правя... ахахха

Никак.
Базар.бг са доста години назад.
Дизайна (то изобщо има ли) е толква разхвърлян и трудно се ориентира човек.
Добавянето на обява е неудобно, редактирането също.
Ако от олкса не се осерат нещо никога няма да ги стигне базара колкото и безплатни тениски и левчета да раздават.

OLX ще го съсипят единствено и само продавачите. Страхотни оферти, няма що! Преди редовно разглеждах какво се предлага, но сега дори не помня от кога не съм влизал. Само няколко примера:

Продават ми USB донгъл WIFI за 22лв - 2ра употреба. На магазина нов с 2 години гаранция - 16-18лв (става въпрос за TP-LINK). Като питах защо е такава цената и отговора беше "Аз съм дал 30лв за него, не мога повече да намаля, по-добре аз да си го ползвам."
Монитор 22 инча Самсунг, на 4-5 години модел, който дори не е FHD ми го продават за 400.
Един ми продава телевизор на не знам колко време - 28 инча hdready нов внос (?!?!?!) от Германия за 350 лв. Пускам му лично, че му давам 100, а той ми вика то това не било като боклуците в техномаркет и било супер мега як телевизор, нищо , че марката никой не я е чувал. Ставал за гледане. И ми прави контра оферта - 32 инчов телевизор, пак незнайна марка със сцепена матрица за 100 лева...

Пълни профани...

Болшинството от обявите са с невероятно завишени цени. Виждал съм да се продават компютърни системи на 5 години за 500лв с названието от типа "компютърен булдозер" или нещо от сорта.

Вярно, че обявите не зависят от OLX, но за да съществува такова нещо трябва все пак да има обяви да си струват вътре... По-голямата част от стоките там, които са 2-ра употреба са на цени по-високи от на магазина с гаранцията.

Има хляб и за други е-магазини, при това много.

OLX ще го съсипят единствено и само продавачите. Страхотни оферти, няма що! Преди редовно разглеждах какво се предлага, но сега дори не помня от кога не съм влизал. Само няколко примера:

Продават ми USB донгъл WIFI за 22лв - 2ра употреба. На магазина нов с 2 години гаранция - 16-18лв (става въпрос за TP-LINK). Като питах защо е такава цената и отговора беше "Аз съм дал 30лв за него, не мога повече да намаля, по-добре аз да си го ползвам."
Монитор 22 инча Самсунг, на 4-5 години модел, който дори не е FHD ми го продават за 400.
Един ми продава телевизор на не знам колко време - 28 инча hdready нов внос (?!?!?!) от Германия за 350 лв. Пускам му лично, че му давам 100, а той ми вика то това не било като боклуците в техномаркет и било супер мега як телевизор, нищо , че марката никой не я е чувал. Ставал за гледане. И ми прави контра оферта - 32 инчов телевизор, пак незнайна марка със сцепена матрица за 100 лева...

Пълни профани...

Болшинството от обявите са с невероятно завишени цени. Виждал съм да се продават компютърни системи на 5 години за 500лв с названието от типа "компютърен булдозер" или нещо от сорта.

Вярно, че обявите не зависят от OLX, но за да съществува такова нещо трябва все пак да има обяви да си струват вътре... По-голямата част от стоките там, които са 2-ра употреба са на цени по-високи от на магазина с гаранцията.

Има хляб и за други е-магазини, при това много.

прав си но много хора не следят ,че може да го има в магазина на по евтина цена!

QLX сега нагазиха в нишата на имот.бг и другите подобни очаквам да наблегнат и на мобиле.бг

Скоро гледаш специална секция за продажба и замяна на жени от Азия :D
Най-вероятно ще започнат да правят и специлизирана секция за коли.

P.S. Това ми било 1,000-то мнение. Цяла година и 10 месеца ми отнеха да ги направя :D

Последно редактирано:
От: От: Как се догонва продавалника!

Аз мога да споделя мнението си на ламер,че продажбата в olx става доста бързо и лесно . Даже и не съм се опитвал да пускам обява в базар-а , по простата причина че получавам достатъчно оферти само от въпросния сайт...

Re: От: Как се догонва продавалника!

P.S. Това ми било 1,000-то мнение. Цяла година и 10 месеца ми отнеха да ги направя :D
Айде честито от мен. :)

Иначе, аз нямам никакво желание вече да пазарувам от там. Някакви китайски боклуци, които дори и не могат да се ремонтират. :) Направо ужас ти казвам. И сега гледам моя телефон за 350 лв., който реално струваше $240. Не знам, но нещо не им излизат сметките и на тези търговци там. :) Аз лично съм резервиран вече към подобен тип сайтове. Дано съм единствен, че да имат трафик и посещения. :)

Относно Базар-а,забелязах нещо,което никак не ми хареса-лъжат за броя прегледи,подобно на един от старите сайтове за обяви "бгзеле".Рефрешваш няколко пъти една обява и прегледите хаотично прескачат през 2,през 3 броя,убеден съм,че друг не ги е отварял през това време и не ги е рефрешвал.В продавалника поне това го няма и са честни и коректни в това отношение.

Горе