2. Affiliate Marketing
Pinterest ви дава възможност да пинвате продукти от различни сайтове (напр. Amazon или друга мрежа), които вече рекламирате на вашия сайт/блог чрез афилиейт. За да печелите пари, очевидно ще трябва да използвате вашия афилиейт линк при всяко пинване. Сайтове като ClickBank.com ще ви снабдят с афилиейт линкове, когато се регистрирате.Така, когато хората следват ваша връзка от Pinterest на конкретен уебсайт (напр.Amazon), вие ще се виждате като референт и ще бъдете възнаграден с извършването на всяка генерирана покупка. Веднъж събрали последователи в Pinterest, се увеличават шансовете да спечелите клиенти за продуктите, които промотирате.
афилиейт линковете не са ли забранени? имам предвид дори да вкараш продукт директно от афилиейт профила си да кажем в amazon.com, след пинване на продукта те препраща на сайта но афилиейт ID-то ти го няма, т.е. дори някой да си купи продукта, ти няма да вземеш комисионна. Поправете ме ако греша, но пинването на продукти трябва да става от афилиейт сайта/блога, а не директно от афилиейт профила?
Качваш продукта на сайта си и пинваш статията с продукта. Аз правя така Иначе директен линк не може да се сложи, да. Не могат да се слагат и бит.ли линкове.
Здравей, ops5! Търсих статистически данни относно трафика на Pinterest по държави, но не можах да открия.