Здравейте!
Гледам, че доста интересни историйки качвате, та реших да споделя и аз за първите си стъпки така да го нарека.
Може би съм бил на 10-11 като с приятелите ми от "махалата" решихме да правим пари, събирахме се около 5-6 човека(всички с огромното желание да правим пари-сами, хаха..) и всеки даваше разни идеи, как и колко ще изкараме от дадено начинание.
Първият ни опит беше да продаваме метали. Ходехме по къщите си и измъквахме всичките непотребни метали от дворовете, дори се сещам, че семействата ни, ни подкрепяха и се радваха, че правим нещо смислено(тогава много от децата на нашата възраст пушеха и пиеха, като се смятаха за вървежни, то май и сега е така..).
Парите както се очаква бяха нищожни, но бяхме страшно щастливи, че със собствени усилия сме изкарали нещо.
Премина тоя период, мисля, че ни омръзна с железариите, решихме да опитаме нещо по свежо- бране на липов цвят. Взехме тоя пример от по-големите момчета от махалата и започнахме да изпробваме метода. Значи.. бяхме станали като маймуни, по 3-4 часа бяхме по дърветата и обирахме липовия цвят, макар и за 4-5 лева на ден, чувството беше незаменимо, дори се сещам, че имаше хора, които на път към пункта за изкупуване ни спираха и откопуваха набраното за деня.
Най-хубавото беше, че го правихме с огромно удоволствие, можи би не чак толкова заради парите, защото на тая възраст, не ти минава през ума, че може да си в тежаст на семейството си.
После започнахме да продаваме стари, непотребни обувки на улицата...Незабравими времена бяха