Кой и как печели от положението в България?

От: От: Кой и как печели от положението в България?

Ти не разбира ли, че аз не съм герберист. Аз съм антикомунист или анти ДС (БСП + ДПС и отскоро Атака) така да го кажем.

Абе и аз на това мнение мама им и червени педераси, тъй ни наебаха, че още 50 години преход няма да ни стигнат.
 
От: От: От: Кой и как печели от положението в България?

Абе и аз на това мнение мама им и червени педераси, тъй ни наебаха, че още 50 години преход няма да ни стигнат.

То тоя преход съсипа държавата, но промити мозъци като вас не могат да го разберат. България много добре е била по времето на Бай Тошо. Като ви харесва капитализма, заминавайте в Хамерика да ви утрепе някой убиец или да ви следи НСА, нали там е ДЕМОКРАЦИЯ, хората са свободни, ама само така си мислят. ДС била много лоша, а пък ЦРУ са супер добри нали, с тайните си затвори по целия свят. Ей такива промити мозъци като вас, затуй сме на това дередже, още си мислят и говорят за АНТИ-КОМУНИЗЪМ, колко смешно само. Мислете си, че ви управлява ДС, докато амерканците си набутаха военните бази и ЕС си набута големите вериги в България, ама нали важното е да няма КОМУНИсТИ и "червени боклуци", важното е да ни превземат хамериканците и да ни убият бизнеса от ЕС, че тогава вече да сте доволни, че купувате продукцията на Германия и другите гиганти от ЕС. Болни мозъци.

Само ще кажа, че до 90-та година, около 90 процента от българското население е имало собствено жилище, сега процета е около 30, вие си правете изводите ( не вие промитите мозъци, вие сте ми ясни, ходете да ви го хакат ЦРУ и НСА, важното е да няма ДС).

По времето на комунизма, хората ги е страх от въпросите, а по времето на капитализма, хората ги е страх от отговорите.



http://www.konzertfilmer.de/alice/Alice-Price-communism.html


Цена на 1kg свинско с кости (котлет)
При социализма: - 2,60 лева. (Телешко месо в СССР през 1988 год. струва 2 рубли = почти 2 лева)
При демокрацията: - 8 лева.

Цена на 1kg свинско шол
При социализма: - 4,50 лева.
При демокрацията: -

Цена на 1kg свинско бон филе
При социализма: - 7 лева.
При демокрацията: -



Цена на 1kg луканка
При социализма: - 6 лева.
При демокрацията: - 20 лева.

Цена на яйце от кокошка
При социализма: - от 8 ст. до 10 стотинки. В ГДР цена на яйце - 0,40 M = 14 стотинки.
При демокрацията: - 40 стотинки.

Цени на плодове и зеленчуци:

Цена на домати
При социализма: 1kg български кръгли домати за салата със срок на годност 48 часа - 20 стотинки. Продълговати домати за готвене и консерви - 12 стотинки. През 1960-те и 1970-те България заема първо място в Европа на глава от населението, по производство и износ на домати.
При демокрацията: 1kg вносни домати със срок на годност 1 месец (третирани с антибиотици и консерванти) - 2 лева.

Цена на маслини
При социализма: Цена на 1kg маслини - 60 стотинки.
При демокрацията: Цена на 1kg маслини - 6 лева.

Цена на салата
При социализма: Цена на маруля - 10 стотинки.
При демокрацията: Цена на къдрава салата - 80 стотинки.

Цена на лютеница
При социализма: бурканче лютеница, произведена от български чушки, домати, слънчогледово олио и подправки - 53 стотинки. При социализма лютеницата се произвежда само в два варианта:
А.) С рисунка върху етикета на момиче, държащо в ръка намазана филия и умазани с лютеница бузи, с мек вкус на сладки чушки.
Б.) С рисунка върху етикета на хоро, с леко лютив вкус.


Елате после да си говроим за бананите и портокалитее
 
От: От: От: От: Кой и как печели от положението в България?

То тоя преход съсипа дъ...
Чета и не вярвам чак колко си заблуден, били имали жилища, пари коли .... е затова сега нямаме ние. Виж линка от подписа ми и после ми говори за комунизъм.
И що ние да хващаме пътя за щатите? Отивай ти в Корея, да си избираш между 10-на разрешени прически и куп други откачени работи.
Посочи само една държава която е развита и се управлява от комунисти. Ще ти помогна няма такава.
И не е прехода виновен, защото прехода го направиха комунистите.
Ама ти нали си зомбиран кво да ти обяснявам
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Че кой ти говори за Северна Кореа? Говорим за България.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Сериозна активизация на Младежкото БКП :)
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Ей , трябваше май да пусна темата в ПОлитика, че изядох една червена ряпа, ама карай здраве да е.
И още чакам да назовеш една държава която през комунизма е преуспяла
 
От: Кой и как печели от положението в България?

„България много добре е била по времето на Бай Тошо. Като ви харесва капитализма, заминавайте в Хамерика”

Кеф ви традиционен комунизъм Куба, кеф ви реформистски Виетнам, Китай, Лаос. Свят широк за всеки има място.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Не ме вълнува кой печели. За мен е по- важно, че обикновените хора губят.
 
От: От: От: От: Кой и как печели от положението в България?

.... и ЕС си набута големите вериги в България, ама нали важното е да няма КОМУНИсТИ и "червени боклуци", важното е да ни превземат хамериканците и да ни убият бизнеса от ЕС, че тогава вече да сте доволни, че купувате продукцията на Германия и другите гиганти от ЕС. Болни мозъци.

Имам чувството, че си малоумен! Какъв бизнес по времето на бай Тошо бе...
Бахти превъртелия комунист :lol:
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Икономическата система на социализма се беше изчерпала и затова червените другари от държавна сигурност пуснаха политическата власт - да стане демокрация, но си запазиха икономическата власт като крадяха яко.

Само за сведение като дойде демокрацията (така да се изразим). Та половин година (до девет месеца) след това правителството на Луканов вкара купонна система. По едно кило месо и едно кило сирене на месец на калпак - верно все още на народни цени. След още шест месеца до девет месеца като всичко живо се скъсваше да се реди на опашки - къде пуснали сирене, къде месо. Та след това правителството (пак на Луканов) освободи цените и хоп те скочиха 3-4-5 пъти.

Е това беше истинското лице на социализма. А не ниските цени, който хората са запомнили преди това. Ниските цени бяха субсидирани. България към 89 година имаше към 8 до 13 милиарда долара външен дълг (различни източници дават различни суми). Системата беше почнала да се скапва още от 80-те години. За да поддържа изкуствено стандарта на живот бай Тошо вземаше по милиард доларчета на година и така до 1990 къде 10 милиарда долара дълг да ги кажем.


Ако господата управляващи (комунисти) бяха качили 3-4-5 пъти цените при запазване на заплатите - народа щеше да ги избеси 1990 год. и нещата да си дойдат на мястото. Но господата от ДС/БКП и прочие си казаха "Дай да им врътнем една демокрация и после ще обвиняваме демокрацията, че качила цените, че нямало продукция по магазините, че трябвало да има купонна система".



И понеже напоследък нещо много взехме да се ориентираме към Европа, да влизат чужди инвестиции - далаверите на нашите другари взеха да понамаляват, щото в конкурентна среда не могат да виреят. На тях им дай далавера и крадене и затова сега спретнаха този номер. Тези ла@на дето ги надробиха ще има да ги сърбаме поне 5-8 години след тяхното експертно/програмно/политическо управление.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Не знам осъзнаваш ли колко много се излагаш пред целия форум, пишейки такива титанични глупости. Социализмът няма собствена икономическа система, нито комунизмът. Икономиката няма много общо с политическата система. В момента най-богатите държави в света поддържат ниски цени в магазините си, като субсидират основните хранителни продукти и същевременно трупат огромни дългове. САЩ, Англия, Германия и Франция комунистически държави ли? Защото там точно това правят доста интензивно. А в Китай като е комунизъм, това пречи ли да се развива частният бизнес и да има добре развита пазарна икономика?

Разрухата след 89-та няма нищо общо с комунизма, социализма, демокрацията и другите политически системи. Вина за станалото по равно имат всички управлявали политици, включително тези от БСП, СДС, ДПС и останалите, които са били във властта. Не е виновна системата, а маймуните, които стоят на върха и я управляват.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Разрухата след 89-та няма нищо общо с комунизма, социализма, демокрацията и другите политически системи. Вина за станалото по равно имат всички управлявали политици, включително тези от БСП, СДС, ДПС и останалите, които са били във властта. Не е виновна системата, а маймуните, които стоят на върха и я управляват.

Това мнение щеше да е меродавно ако не беше внушителния външен дълъг оставен от управлението на комунистическата партия преди 89 година. Относно това как просперира Китай затрупвайки света със стоки менте и народ, който яде хлебарки няма да коментирам! Съд за комунистите!
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Ето класация на страните, които имат най-висок външен дълг на глава от населението:
2013_10_21_220935.jpg

Таблицата е от Уикипедия.

В топ 5 са Люксембург, Ирландия, Монако, Исландия и Холандия. Живи да ги ожалиш горките разорени бедняци. О, чакай малко... Забравих че шибаният външен дълг няма почти никакво значение в наши дни.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

В наши дни може и да нема!

Дали от тая статистика можем да видим една комунистическа държава ... Гледам има монархии и демокрации .. Абе нема значение ясна е работата :)

Като взимаш пари трябва да ги връщаш, а не да правиш изкуствени фалити тука говорим за развити системи, които ще върнат дълга и няма да се унищожи народа заради тоя дълг!

P.S.

Има де Сингапур и Хонг Конг :)
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Наистина ли смяташ, че САЩ примерно, могат да върнат дълга си, след като той е над 100% от брутния вътрешен продукт на страната за една година? Тоест, ако решат да си върнат дълга трябва всичко, което произвеждат да го дават на кредиторите си за повече от 12 месеца. За сравнение, външният дълг на България е 90% от БВП.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Аз не мога да разбера, защо винаги когато се отвори тема за България, започваме да правиме сравнения със САЩ, която е светлини години пред нашата тъжна действителност. ТАМ има метрики на корпоративния пазар, икономика, брой на население, управление и т.н. и т.н. нещата въобще не са съпоставими.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Бе тя и Гърция се опита да живее на заем, ама не и се получи нещо.

То и ние живяхме до 89 год назаем, ама и на нас не ни се получи.

Сега пак се опитваме да живеем назаем и можем да се хванем на бас, че пак няма да ни се получи. Ще дойде време дето никой няма да иска да даде пари на правителството.


Не говорим за разрухата след 89 год. Тя си беше планирана от ДС/БКП и техните сателитни партии.

Говорим преди това, че нямаше как да продължава вечно. Трябваше да се направи нещо. И другарите от ДС направиха една фасадна демокрация. Другия вариант беше като Северна Корея - затворени, без инфо от външния свят и гладни.
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Ей, Богу, ако имах власт щях да наредя всичките костовисти на площад Вързраждане и да наредя да ги бичуват с коприва на голо. Ако до 89-та си живял на заем, след 89-та да не би да не живеем на заем? Къде демокрацията не е фасадна и не се командва от корпоративни/банкерски интереси?
 
От: Кой и как печели от положението в България?

Разрухата след 89-та няма нищо общо с комунизма, социализма, демокрацията и другите политически системи. Вина за станалото по равно имат всички управлявали политици, включително тези от БСП, СДС, ДПС и останалите, които са били във властта. Не е виновна системата, а маймуните, които стоят на върха и я управляват.
Разрухата след 89-та е точно продукт на системата. Когато имаш една дефектна матрица, не можеш да очакваш да произвеждаш нещо качествено. Каквото и да се пръкне от тая машина, все ще е дефектно.
 

Горе