От: РЕАЛНИ пари от Affiliate Marketing - Печели и се добре от afiliate marketing?
евала надъхващи статии!
сигурно сте много добри с английския!
други ще споделят ли?
Не, приятелю, не е така. Английски за последно говорих в гимназията и съм го забравил много. Поне при мен става дума за блогове на български, даже може да ти ги покажа, ако искаш. Драсни 1 лично при желание.
You must spread some Reputation around before giving it to Moko again.
- бате, спри се.
Няма спирка
По принцип Обичам да пиша, да споделям и да помагам на хората. А няма да ти кажа колко се кефя, когато видя, че някой оценява това, което правя
Било то и с две думи да е. Благодаря!
Да спомена ли също, че щом човек като алънфорт може да е полезен, аз трябва да си тегля ножа, ако съм безполезен
Нека продължим :
Да вярвам ли на хората? - и да, и не!
Помнете, че сте в България и всичко трябва да мине през проверка. Ако в нормалните държави, когато хората открият начин за улесняване на живота, те го споделят с другите, за да може всички вкупом да намажат, то в България ситуацията е следната - някой открил
далаверата и маже ли, маже, посира се от намазване, а на другите не дава. Тука, когато някой намери далавера си я пази за себе си и отклонява другите "А? Афилейт маркетинг ли бе? Мани ги тия глупости, т'ва е пълна измама! Знаеш ли колко ЧАСОВЕ съм изгубил да се занимавам с тая
простотия и накрая нищо, нищоооо!! Не се занимавай по-добре, че и
ти си един будала (смятайте, некадърник), ще ти измъкнат парите някъде и после ще ми ревеш, че не съм те предупредил..." - а той в същото време си прави стабилно пари. По този начин в България се убива и
отклонява конкуренцията.
Ще ви дам пример с университета - уча в университет вече втора година. Там никой на нищо не иска да ни научи, защото лекторите се страхуват от нас, защото в наше лице виждат конкуренция. Новите поколения са по-добри от старите - по-умни сме, по-бързо схващаме, по-бързо действаме. Те виждат заплаха, затова не ни учат на нищо, за да не им вземем хляба в последствие. Но не си дават сметка, че един ден нашето поколение ще обучава техните деца и внуци... А може и просто да са си глупави де.
Аз записах маркетинг, няма нужда да обяснявам защо, нали?
Но маркетинговите дисциплини са най-скучни и най-неуспешни, а лекторките ми изглеждат супер глупави.
Гледайте да се учите от млади хора - те са по-отворени и по-коректни, по-честни и по-добри. А тарикатите си проличават бързичко, така че в кратки срокове ще се ориентирате кой може да ви помогне и кой ще ви дърпа назад. Вземете за пример форума - да, някои хора събират реферали тук, но повечето сме тук, за да си помагаме и да имаме взаимна изгода. Ние сме едно общество и като такова сме силни. Както правим в момента - споделяме опит и ви окуражаваме да отворите очите си и умовете си за нещо ново, което ще ви е полезно и може да ви уреди живота. Каква ни е ползата? Та нали ще се научите и ще ни станете конкуренция? Ползата ни е в това, че ще има още хора като нас - хора, които няма да търпят някакви селски тарикати да ги нагрубяват, псуват, контролират и да не им плащат накрая. Всеки е добре дошъл в голямото семейство на честните мошеници
И не само. Тук ще получите подкрепа, съвети, напътствия, потупване по рамото и още, и още
Колко време на ден да отделям за афилейт маркетинг?
Ако можеш по 20-22, до 23-24 часа на ден, ще е идеално
=]. Шегувам се, разбира се. Много време се отделя в началото, за да се чете и възприема новата материя. Това е все едно да сте в първи клас и едва да сричате и в следващия момент да ви пратят в пети клас и да трябва да учите биология. Няма как да стане веднага, нали? (освен ако не сте вундеркинд) Всичко е бавно и постепенно. В началото само четете. След време започвате да задавате въпроси, да експериментирате, а най-накрая - започвате да работите на пълни обороти.
Аз, например, първо открих предприемач, а доста години след това - blackhatworld. В предприемач повечето хора използват White Hat SEO (позволените техники), а в BHW ползват предимно blackhat (непозволените). Когато започнах да посещавам другия форум, всичко ми се виждаше странно, трудно, гадно, мислех си какви ли са тия изроди (в добрия смисъл на думата, разбира се) дето мислят всички тия тактики. Оказа се, че след 2 месеца киснене по форума и четене на какви ли не книжки за blackhat, започнах да мисля като тях, дори по-лошо - започвам да ставам доста по-брутален, отколкото са повечето noob-ове, а може би и напреднали мембъри там. Но това не е лошо, напротив! Това се нарича
развитие. Развитието е оня момент, който може да дойде (а може и да не дойде) след изчитането на достатъчно количество информация и тренинг на мозъка. Във всички случаи развитието
е добро (нещо).
Тоест, в началото се отделя повечко време, за да може да четеш и да пробваш, после времето за четене намалява постоянно, тъй като не на всеки 15 минути излизат фундаментални правила, или пък се обновяват вече установените такива. С това времето за проба и "човъркане" става повече, докато оформите вашият проект и започнете да пускате на ден-два по една статийка. Има сайтове, на които им стигат по 1-2 статии на месец. Колко време изисква това?? Час, два? А ако си купувате статиите?
Вече четвърта година плащам един домейн, който така и не влезе в полза. Никой не иска да го купи, въпреки, че има хляб в него. Бях решил да отделям по 10 минути на ден за него и така да докажа, че за 1 година с по 10 минути на ден, ще вдигна цената му от 40$ (цената му за поддръжката през тези 4 години) поне десетина пъти. Ама пуст мързел
Кога е моментът да напусна работа?
Тоя въпрос не може да се прескочи. Винаги идва моментът, в който почвате да изкарвате от интернет толкова, колкото изкарвате за 10 часов работен ден за шефа си.
Кога да напуснете работа? Дали няма да е грешка? Защо да напускате работа?
На въпросът
кога всеки трябва да си отговори индивидуално. Да приемем, че взимате по 500 лева нетна заплата и вече сте във фаза с 500 лева месечен твърд доход от интернет. Време ли ви е да напускате работа? Не, не още. Сега ще ви кажа защо - защото сте свикнали на стандарт на живот, за който са ви нужни по 1000 лева на месец, а ако напуснете работа ще разполагате само с по 500 лева на месец, а не се знае
кога и изобщо
дали ще стигнете до 1000 лева на месец от интернет.
Съвсем различно е, ако получавате по 500 лева заплата от шефа, които са ви достатъчни за живот, а парите от интернет ги бутате настрани в някаква сметка или в буркан.
В такъв момент вие може да се позамислите за напускане на работа. При всички положения, преди да напуснете работа, трябва да сте сигурни, че ще имате достатъчно ресурси, за да живеете и поддържате сайтовете си за поне 4-5 месеца напред.
Да приемем, че сте на нормална работа, в която работите 8 часа и имате 1 час обедна почивка. Ако работите от 8 до 17 и живеете в голям град, това означава, че сутрин трябва да станете в 6, за да се приготвите, да закусите и най-вече - за да стигнете на работа на време. Същото, само че в обратен ред, при приключване на работния ден - прибирате се, отпочивате, вечеряте. След като сте извършили тези съкровени за вас ритуали, часовникът най-вероятно ще показва поне 19 часа, което значи, че са изминали 13 часа откакто сте будни. Малко релакс и после час-два за сайтовете, след което туш в леглото.
Ако напуснете работа ще можете да се наспивате, което ще увеличи производителността ви. Няма да се налага да бързате, да ядете накрак, да се борите с трафика - все неща, които намаляват производителността ви. Т.е шансът да сте в кондиция за работа е много по-голям. Освен това, ще можете да отделяте много повече време за сайтовете си, което може да доведе до по-високи печалби (ако се справяте с поддръжката на 2 сайта с по 2 часа на ден, представете си колко сайта ще можете да поддържате с по 4, 6, 8 часа на ден?). Ако пък не ви се работи - не работите! Това е хубавото на тоя занаят
Дали няма да е
грешка да напусна работа?
Пак индивидуално. Ако не обичате риска, няма смисъл да рискувате и да си разваляте спокойствието. Рискът е опасен, както за здравето и нервната система, така и за вашата крехка банкова сметка. Ами да! Я си представете да вземете да рискувате, пък да спечелите и после крехката ви банкова сметка да вземе да се пръсне от пари... УЖАС!!!
Защо да напускам работа?
Блинки ви го каза в предния пост, а и аз зачекнах темата - става дума за
развитие. И това зависи от вас! Който иска да се развива, трябва да рискува
Ако мислите, че притежавате потенциал и/или вашите проекти имат потенциал за развитие, тогава трябва непременно да се решите - ще има ли развитие или няма да има развитие? Даже в някой момент самите потребители на сайта започват да се дразнят "Аре бе, тия няма ли да сменят дизайна вече? От n години го гледам!! Драйфа ми се вече от него!! А пък сайта е толкова полезен :/" , "Тия спят ли, какво правят? Конкуренцията вече пуснаха това и това, а тия още са в каменната ера..." . Развитието е нещо задължително
Трябва да го има, ако искате да сте на върха.
Преди да отида да уча във Варна, учех и работех през почивните дни, ваканциите и лятото в една фирма. Там не вършех кой знае какво, но трудът ми се оценяваше на 20 лева на ден, а работният ден беше поне 12 часа
на ден. За града си е добре като заплата, но като знаех колко пари си изкарвах от нета, с по 12 часа
на седмица и ми се стори по-офертно да отида да уча и да продължавам да си 'афилейтвам' , отколкото да остана тук и да работя офлайн. Общо взето при мен нещата бяха следните - 400 лева на месец за 20 работни дни от 10-12 часа, понякога и повече, или 300-400 лева на месец за 4 работни дни (сравнено времето, което прекарвах на работа и времето, което отделях за сайтовете). Според вас кой е бил правилният избор? Да не говорим, че кризата много сериозно удари моя работодател, а в интернет парите си остават същите.
Ако се сетя нещо, пак ще пиша. Ако вие се сетите нещо - не се притеснявайте да питате, много хора са готови да ви отговорят. Не е срамно да не знаете, срамно е да не питате.
Весел празник!
P.S
Не окуражавам никого да напуска работата си!!!
Да не кажете после "Ама той оня дръвник Моко писа тука да напусна, пък то нищо не стана, пък..." . Всеки има глава на раменете си и трябва да я използва за мислене, освен за равновесие.