Ама какви декларации, че се отказваш от труда си, кви 5 лева. Подписва се документ за прехвърляне/отдаване на авторските права, но не декларация, че се отказваш от това, което си направил. А в съответния документ задължително има клауза, че можеш да си го постваш в портфолио и т.н.
То един вид, на фирмата Х и поръчват лого за 1000 лева, пускат конкурса за 200 кинта и лапат 20 концепции, рибите подписват декларация, че се отказват от правата си
/която в зависимост от разни неща вероятно няма да има никаква тежест/, и така се води, че възложителя е създал логото. Той си го слага в портфолиото, а видиш ли ти - истинския създател не може. И така оня, Х, нищо не е свършил, гуши парите, авторските права и т.н.
Пък ако не харесат нищо от конкурса, нали сме в България, пак могат да си вземат някое лого от постнатите, да му дадат на някой 50 кинта да го векторизира и пак на +, пак тарикатски истории.
Както и да е, де.
Аз само си написах мнението, защото имам право, не ми обръщайте внимание. Успех с конкурса и ако питате мене не подписвайте никакви глупави декларации. Авторското право е ваше, и спокойно можете да си го слагате логото в рамка, портфолио и т.н.