Честито и от мен, хубав конкурс стана наистина, аз честно казано при малкия награден фонд не вярвах, но уви, цените постоянно падат, индийците са виновни
Еее Имам вкус значи, ще пусна тото за Лудогорец...Честито на ganio.
lglgl отиди да пуснеш едно тото! :beer:
@Firefly прав си че хора които се занимават с друго участваха в конкурса и аз съм един от тях но имай на предвид че и бюджета не беше примамлив за професионалистите в занаята. Обидих се на израза ти че едва ли не от кол и въже се докопали до пейнта и т.н. На мен лично участието ми отне 5 часа работа и 10 лв. разходи - 2 туби бира и кутия цигари. Не мисля че е малко.
Най-важното е човек да прави това което му харесва, а с времето ще става все по-добър, ако е достатъчно упорит разбира се.
Никои не е достатъчно добър в нещо винаги ще има и по-добри, това води до усъваршенстване и развитие и това е естествено.
Да се твърди, че видиш ли най-добрите не се били включили защото парата е малко е неправилно и неточно, ганьо не е ли добър, стойнев също, симетричния също е добър, ако всичко рисува сам за мен има голям потенциал.
Единствено сесещам за нико98 опс 89, ама тя се обоснова така, че...сори пропуснах няколко човека...които също се включиха, за мен тук определяща беше цената и не коя да е , а възможно най-ниската.
Мисля си, че всеки дизайнер независимо от това на какво ниво е трабва да мисли така. Хора от форума занаят колко струва една лого и за колко съм продавал мои лога. Това не прече да участвам в конкурс за 40 лв. и не го считам за обидно. Нито пък съм се спестил откъм работа. Независимо дали ще получа 10 лв. или 1000 ако съм приел поръчката и работя по нея се старая да удовлетворя клиента. Не казвам, че и в двата случая работя на 100%, но се опитвам да дам повече от това, за което се плаща. В канкретния случай. 2 концепции. По 40 лв. всяка 80 лв. логотипа в Ai се пази. това означава, че ако друг хареса концепцията е възможно да се доразработи. Да не продължавам. Искам да кажа, че част от дизайнерската работа е участието в конкурси и губенето им. Искам да кажа на всички колеги, които участваха, че труда им ще бъде оценен независимо дали това ще е днес, или друг път. Важното е да четат, да вярват и да работят
Поздравления за победителя и от мен! Хареса ми коректността на клиента също.
Който не е спечелил да не се притеснява, лого-дизайните са като непродадена стока в магазин, не знаеш кога ще им излезе късмета и може да се продадат на по-висока цена, може и на същата... въпрос на договаряне. ...
Питам се, защо дизайнерите като могат да си направят всичко и воден знак и да си оразмерят илюстрации, лого ... не ги пущат в сайт на нормална цена, а все запълват разни готови направени сайтове, където ... не се знае колко пъти са ти продали дизайна без твое знание и колко с твое знание, където събират разни такси от клиенти и се ускъпяват продуктите, от друга страна плащат за публикуване, не навсякъде, но има и такива сайтове. Да, интересно ми е. Все пак някой дизайнер ако може да представи неговата гледна точка. Или един намира пазар на едно място, друг на друго и затова? Притесняват се, че ако публикуват на собствен сайт няма да има поток ли, клиенти ли? Не знам, дори да няма никакъв поток предпочитам собствен сайт пред разни други, в другите мога само връзка да давам после с една, две публикации. Пак се отплеснах, но вярвам че е за добро - да обсъдим и тези неща. Или да отворя нова тема, но така се обвързвам с време да я следя и да отговарям.
dreambench, правилно си ми разбрал въпроса. Значи пазара е причина. Жалко, а защо не направим един глобален сайт, където да публикуват художници и дизайнери? Да може всеки да се представи като себе и това което иска и да е на едно място и лесно да се търси. Разбрах. Нужно е и двете, на пазара публикуваш, но трябва да имаш и сайт да го покажеш. Повечето така правят. Благодаря! Поздрави! Хубав ден на всички!