Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Малко ми е странно, да ми викаш момче, щото вероятно съм поне 10 години по-възрастен от теб. Можеш ли да ми кажеш какво означава преприемач за теб. Щото, ако имаш в предвид търговец, такъв съм бил. Купувах и препродавах банани, гръцки сладолед и хладилни ракли втора ръка, много преди да си чул за Делта и доста преди Нестле да ги купи. Предполагам, че не това означава предприемач.

мислиш като 15 годишен, не се чуди. надали си по-възрастен он мен. а да купуваш евтино и да продаваш скъпо 92-93 наистина не те прави предприемач.
истината е, че герб ни разказа играта така, както никой до сега. и ни замести с техни фирми най-нагло. открих с вътрешна помощ дневници на продажби в гербаджийска фирма - на всички в бранша. нещо да кажеш?

От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

И следва логичния въпрос: Защо говориш в минало време? Защо не си направил верига от търговски обекти, тогава? Щото ти дойдоха много парите, нали? Имаш ли свой бизнес в момента?
Личен бизнес - не. Работя като фрийлансър понякога, но не го приемам за личен бизнес. По-скоро го правя за удоволствие и тия пари са ми бонус.

тука претендираме че може да четем цифри... постниги и ще спорим по тях...
Не разбрах по коя тема. За Костов ли? Примерно ще ти кажа във връзка с темата за КТБ, че семейството на Иван Костов има няколко депозита за общо около 1 млн. лева в КТБ. От тях два депозита - на съпругата му Елена Костова и на една от дъщерите му. Това го прави дълбоко обвързан и в конфликт на интереси при публичните си изказвания.

мислиш като 15 годишен, не се чуди. надали си по-възрастен он мен. а да купуваш евтино и да продаваш скъпо 92-93 наистина не те прави предприемач.
истината е, че герб ни разказа играта така, както никой до сега. и ни замести с техни фирми най-нагло. открих с вътрешна помощ дневници на продажби в гербаджийска фирма - на всички в бранша. нещо да кажеш?
Абе тука сте се събрали един отбор ... предприемачи.. нямам думи. Вече ме нарекохте тъпанар, чукча, гербераст, идиот, а ти току що ме изкара и инфантилен. Сутрин като ставате, да не се поздравявате с "да ти еба пичката лелина и да го тура в на майка ти устата, а добър ден"! А? Много интересен бизнес подход. Ако имах такова отношение към подчинените ми, сигурно щях да се самоубия демонстративно и ритуално. Малко трудно ми е да си представя, че с подобна "техника" се правят много пари.

Личен бизнес - не. Работя като фрийлансър понякога, но не го приемам за личен бизнес. По-скоро го правя за удоволствие и тия пари са ми бонус.

Ми хайде тогава да коментираш убийството на дребния бизнес, когато си имал такъв в продължение на 17 години и си го изгубил по времето на гроб - и държа да е със същата насмешка. Иначе си просто едно заблудено гробарастче, което мисли със седалищните си части. И не, не се поздравяваме така - що, тиквата така ли ви говори, като ви дресира?

От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

тук те хванах много здраво.... ще прозвучи ли като обида и дискриманация ако кажа че не успяваш да опонираш на моето политическо ниво ? или умните и красивите не успявате да скалъпите толкова редове защо трябва да се гласува за вашата партия ... ами си знаете комунистите... червените... опорни точки.... били били... умните и красивите... просто е показателно колко (не)могат герб...
.

Не знам какво си ме хванал , но отговора ти няма нищо общо с написаното от мен. Попитах защо след като някой ме обижда с говедо , плазмодий и други красиви епитети имаше, ти ми сложи на мен червена репутация и редактира обидните постове на останалите с насмешка "било политическа дискримация" (с което аз ти върнах червената репутация ) ?
А това колкото и да ми доказваш че Герб = БСП искам да ми обясниш защо 3те банкови кризи са по времето на БСП и защо след като "по-малкото зло" БСП има най много управленски дни след 89 година сме най-бедната държава в Европа ? Ще се радвам на кратък и точен отговор в 2-3 изречения без да копираш фермани по 40-50 реда.

Ми хайде тогава да коментираш убийството на дребния бизнес, когато си имал такъв в продължение на 17 години и си го изгубил по времето на гроб - и държа да е със същата насмешка. Иначе си просто едно заблудено гробарастче, което мисли със седалищните си части. И не, не се поздравяваме така - що, тиквата така ли ви говори, като ви дресира?
Кой управлява България най много след 89та ? Герб или БСП ? И кой е виновен тогава , че сме най-бедната нация ?

Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Не знам какво си ме хванал , но отговора ти няма нищо общо с написаното от мен. Попитах защо след като някой ме обижда с говедо , плазмодий и други красиви епитети имаше, ти ми сложи на мен червена репутация и редактира обидните постове на останалите с насмешка "било политическа дискримация" (с което аз ти върнах червената репутация ) ?
А това колкото и да ми доказваш че Герб = БСП искам да ми обясниш защо 3те банкови кризи са по времето на БСП и защо след като "по-малкото зло" БСП има най много управленски дни след 89 година сме най-бедната държава в Европа ? Ще се радвам на кратък и точен отговор в 2-3 изречения без да копираш фермани по 40-50 реда.

Да си траеш, защото си най-голямия политически агент тук и заслужаваш по-голямо пренебрежение. На всяка политическа тема си първи да си наложеш герберското мнение. И ни писна от твоите пропаганди. Да ти обясни трите банкови кризи, ти си много овца мой. Тези дето се засраха реално са ДПС, и и за разлика от ГРОБ, БСП бяха единствените, които бият спирачка на турчуляка. А гледай какво става като дойде ГЕРБ и ДПС, ще си такова мамата и такива като теб ще ги докарат. Банкова криза, пич това е сценарии да се откраднат едни пари, и може да си сигурен, че за това седи всеки един боклук в парламента. Толкова съм сигурен, колкото че ако си гласуват няколко милиарда за заздравяване на банковата система, така аз се преорентирам да съм по малко данъкоплатец на тази куака.

А аз ще се радвам да не ти четем герберските малоумщини, защото и да ти каже някой как седят нещата, ти си се прост. Една шибана тема полезна за някой тук нямаш, сам си прави заключения какъв си бастун, и не се сърди, когато е истина не е обида.

Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

виж сега значи аз много пъти съм оправял обиди срещу теб като са били репортвани ама в случая ти обиди пръв и това изкара няколко от играчите в темата извън нерви... плюс това съм ти дал репутация преди да видя че по надолу си обиден.. а взе че върна някаква несвързана за политическа дискриманция че било това което сме направили ....

подведен от това ходих и търсих по задните страници къде си дискриминиран и не го намерих (загуби ми време) чак след това в постовете напред видях че си обиден

и реакцията мие разбираема защото никаква политическа дискриминация не това.... а е реакция на твоята дискриминация спрямо нандито....

ПП Ако исках да ви покажа политическа дискриминация можеше да сложа герб във филтъра за мръсни думи :) че и по насти можех да го направя да се заменя комунисти или нещо друго (пишеш герб в поста си филтъра за мръсни думи изкарва вместо герб, комунисти в написаното) ... (макар че и това трудно ще мине за дискриминация понеже си е истина)

Комунистическото упрвление на герб може да мине за най лошото защото освен всичко което скапаха имаше оптими за налагане на контрол върху инакомислещите от с методи от времето на държавна сигурност....

И аз му лепвам една червена, защото мразя някой гербер да ми се обяснява. Особено такъв, който не съм го засичал в полезните теми.

Какво има да го коментирам. Ти мразиш така ГЕРБ, както аз мразих царя. С група истински пичове искахме да направим фирма за пътна помощ на магистралата София-Пловдив. Документи, бакшиши, лицензи, загубено време... всичко се скапа за 10 минути, когато дойдоха 4 мутри и ни казаха, че сме се объркали, заблудили сме се и тоя бизнес не е за нас. Това е реалността в тая скапана държава.
Познавам хора в големия бизнес - внос на китайски стоки с контейнери, при които бяха идвали хора на ГЕРБ и ги бяха изнудвали да спонсорират партията. Познавам хора, на които при предишната тройна коалиция им скапаха бизнеса със сергии, а тоя бизнес го въртяха от зората на демокрацията. А продаваха от пердета, тигани и тенджери, завивики, книги, та до бормашини на тия сергии. Познавам италианец, който загуби завод за цветни метали 2009-та година, заради кризата. И друг, който е пред фалит с автосервиза си, заради градушката оня ден. С един тип намазахме 10-ки хиляди от приватизацията на Костов и боновите книжки, а после направихме далавера с дестки немски чертожни дъски - Robotron, които вътрешен човек в СДС ни продаде за 25лв парчето, след приватизацията на един завод. Както се пее в една песен - времената се менят, парите се въртят. Мога само да ти съчувствам и да ти пожелая по-читаво правителство. Аз на политици вече не вярвам. За никой не ходатайствам и никой не ми е кумир. Всичките магарии съм им видял и съм разбрал колко струват. За себе си знам кои са най-лакомите и аморални изруди и за тях никога не бих гласувал. Случката с КТБ е същото, което правят вече 25 години, но сега достъпа до интернет вдигна много пушилката.

Кой управлява България най много след 89та ? Герб или БСП ? И кой е виновен тогава , че сме най-бедната нация ?

Майната му на тва кой е управлявал след 89-та. Аз питам при КОЙ фалирах аз и болшинството работещи при комунистите фирми, ма ти не вдяваш и си ляляш едно и също.

От: Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Да си траеш, защото си най-голямия политически агент тук и заслужаваш по-голямо пренебрежение. На всяка политическа тема си първи да си наложеш герберското мнение. И ни писна от твоите пропаганди. Да ти обясни трите банкови кризи, ти си много овца мой. Тези дето се засраха реално са ДПС, и и за разлика от ГРОБ, БСП бяха единствените, които бият спирачка на турчуляка. А гледай какво става като дойде ГЕРБ и ДПС, ще си такова мамата и такива като теб ще ги докарат. Банкова криза, пич това е сценарии да се откраднат едни пари, и може да си сигурен, че за това седи всеки един боклук в парламента. Толкова съм сигурен, колкото че ако си гласуват няколко милиарда за заздравяване на банковата система, така аз се преорентирам да съм по малко данъкоплатец на тази куака.

А аз ще се радвам да не ти четем герберските малоумщини, защото и да ти каже някой как седят нещата, ти си се прост. Една шибана тема полезна за някой тук нямаш, сам си прави заключения какъв си бастун, и не се сърди, когато е истина не е обида.

Ти си по заблуден и от уни. БСП биели спирачки на тучолята ??? В кой свят живееш ? БСП се целуваха с ДПС по Орлов мост , ДПС нареди целия кабинет в проекта Орешарски . Кога сложиха спирачки БСП ? Когато Лютви Местан ви каза , че идват избори ? червено тролски малоумни бръщолевения - това ти е целия пост. И моите полезни теми не ги брой , на заблудена овца 15ска като теб не може да се помогне. Щом е истина не обида нали ?

@coolice Едно е да напиша "мястото на жените е в кухнята" и друга е да те обиждат като циганин от Женския пазар. Има някакви степени на градация.
Но твоята логика е че когато си провокиран с нещо може да реагираш както намериш за добре. Ако ще слагаш филтър с думи първо сложи БКП/БСП , че е забранена партия още от 89-та.

Майната му на тва кой е управлявал след 89-та. Аз питам при КОЙ фалирах аз и болшинството работещи при комунистите фирми, ма ти не вдяваш и си ляляш едно и също.
Ама ти не си България . Това че ти си фалирала при Герб не означава , че Герб са по -лошите от БСП. Гледаш си в паничката а не гледаш общата картинка.
Ето сега за 1 година мога да ти напиша 100 проблема от това правителство , но теб не те интересува , защото си фалирала при Герб...

Ама ти не си България . Това че ти си фалирала при Герб не означава , че Герб са по -лошите от БСП. Гледаш си в паничката а не гледаш общата картинка.
Ето сега за 1 година мога да ти напиша 100 проблема от това правителство , но теб не те интересува , защото си фалирала при Герб...

Казахме ти и аз и всички - виж търговския регистър, чуй мненията на всички с бизнес - не може да си толкова тъп, честно.

Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Ти си по заблуден и от уни. БСП биели спирачки на тучолята ??? В кой свят живееш ? БСП се целуваха с ДПС по Орлов мост , ДПС нареди целия кабинет в проекта Орешарски . Кога сложиха спирачки БСП ? Когато Лютви Местан ви каза , че идват избори ? червено тролски малоумни бръщолевения - това ти е целия пост. И моите полезни теми не ги брой , на заблудена овца 15ска като теб не може да се помогне. Щом е истина не обида нали ?

Ти ли ми обясняваш коий е заблоден. Някъв гербар, бате. Живея в този свят. А ти явно много обичаш да те онождат, като се слушам колко мед ти капе от мръсната, използвана устичка. Сложиха ерстествено спирачка и за това се разпърдяха нещата. Оня резняк започна да си прави каквто иска и съсела му каза НЕ, и той ще правим избори и ето ти избори. Кое не ти е ясно точно? И не ми говори на изус, защото аз получавам малко по-вътрешна информация от теб, о незаблодени. Ще ти броя полезните теми, защото само глупости пишеш. И после аз говоря истината, да бе да, как не. Убавец.
@coolice Едно е да напиша "мястото на жените е в кухнята" и друга е да те обиждат като циганин от Женския пазар. Има някакви степени на градация.
Но твоята логика е че когато си провокиран с нещо може да реагираш както намериш за добре. Ако ще слагаш филтър с думи първо сложи БКП/БСП , че е забранена партия още от 89-та.

Напротив, същото е. Твоето е дескриминация, демек по зле. И не биди жертва миличък, тук не е за нежни. :)

Re: От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Не е само тя бе мозък. Прочети колко бизнеса са фалирали. И напротив, тя е извадката какво се случи, малоумие.

Казахме ти и аз и всички - виж търговския регистър, чуй мненията на всички с бизнес - не може да си толкова тъп, честно.

Кои сте вие всички . Всички 4-5 тука фалирали и оревахте света - Бойко та Бойко. Сега 1 година като го няма Бойко цъфна ли бизнеса ? Инвестициите са надолу , приходите са надолу , доверието в институциите е надолу. Кое тръгна нагоре ? - А сега няма вече икономическа криза както по времето на Герб. Не може да си толкова тъпа , честно !

От: Re: От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Не е само тя бе мозък. Прочети колко бизнеса са фалирали. И напротив, тя е извадката какво се случи, малоумие.

Виж извадка от цяла Европа мозък . Знаеш ли колко хора са фалирали точно по времето на управление на Герб. Питай и в Гърция какво стана. Заблудени хора сте това е .

Re: От: Re: От: Re: От: От: Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Виж извадка от цяла Европа мозък . Знаеш ли колко хора са фалирали точно по времето на управление на Герб. Питай и в Гърция какво стана. Заблудени хора сте това е .

Ама ГЕРБ и в Европа ли са управлявали. То с теб трудно се спори, къде ни метна? Нищо, Боко да те ореди с една контрабандна кутия цигари и да си попушим малко. ;) И да си платиш здравните осигуровки, че трябва магистрали да се строят. :D :D :D

Добре де какво се дърлите за бизнеси и политики! Има няколко преки политики в ущърб на бизнеса по времето на ББ, но имаше и сериозен фактор наричан огромно задлъжняване, което го виждаме и сега. От бизнес подем влязахме в спад и депресия. 2008-9 влязохме в кризата, началото на бума беше положен от Костов. Та кризата отвя цели сектори, осоебно тези които се балонизираха НИ и строителството - това са чисто нормални процеси. А от бизнес погледнато нещата се променят, няма как локален магазин до него да отоврят верига Кауфланд, да издържи. Не може бизнес с продажби да се конкурира с новостите в лицето на онлайн магазините - прост пример един познат на сестра дава 60-70к за 4 месеца на златните и извадил 2к чиста печалба - и да мисли, че нещо не е както трябва - като тези пари може вложи в оналйн магазин да ги вкара в оборот с по 15 процента печалба и да върти! Няма как при рецесия, задлъжнялост да има и потребление. ББ използваха бизнеса като кредитор ама с нулева лихва, едно популистическо правителство няма как да очакваш при него във време на спад на икономиката да е по различно, за репресии на бизнеси е валидно и сега ако не си с БСП/ДПС бизнеса ти е капут така че всяка власт си покровителства хората. НО има и чисти бизнес и макро фактори, примерно дали вие ще се провалите или не - лошото е че държавата и по ББ, а и сега не прави нищо да отпусне въжето. В момента сме в много тежка институцинална криза и една видима бухалка в лицето на прокуратурата - сори колеги но за няколко месеца толкова поръчки станаха, че не знам - това с КТБ е втори Костинброд, само дето последствия ще има и ще ги платим точно вие, които се дърлите както и аз и компания. Проблема не е в политиците, а в ниската култура на нас - няма как да очакваш някой който има тоталната власт и репресивен апарарт да му кажеш абе работи за нас и до там - всеки божи ден трябва да си коректив!

Горе