Очаквам вече и аз скоро интересни преживявания, ще поръчвам тука работи за 400-500лв. с DHL но доставката ще е безплатна, тоест включена си е към цената. И ще видим вече какво ще става като дойдат нещата, после ще споделя впечатления А относно фактурата мога ли да искам фактура преди да платя да ми дадат, или чак като изпратя парите?
Ако някой знае някой сайт за вносители от Китай за дрехи, обувки и аксесуари ако може да сподели. Става въпрос за големи количества за магазин. Благодаря.
На мен ми е интересно ако се създаде митнически съюз ЕС-САЩ /т.е да не се плащат мита/ , това дали автоматично значи, че и с Китай ще влезне в сила такова споразумение, защото търговията Китай-САЩ също е освободена от мита.
Митото се определя от различни фактори, като страна на произход, вложени материали и други такива, така че няма твърд отговор кое колко ще ви струва.
Може да погледнете следният сайт:
В него можете да разберете какъв е процента мито на различните продукти.
Трябва да имате в предвид, че компютърни части и различни типове електроника се облагат само с ДДС и с 0% мито!
Най-добрият начин да разберете колко ще ви струва точно нещата които сте поръчали е да се обадите на някое от бюрата за митническо обслужване и да попитате колко ще ви струват стоките които сте поръчали.
Общо взето за неща, които не се произвеждат в България не се плаща мито, въпреки, че ако си купиш телефон, лаптоп или таблет от щатите или Китай за над 150 евро се облага със мито по документи, но то е в размер на 0% Мисля, че така беше, но не съм 100% сигурен.