От: От: От: От: Мнение за tophost
ама за какъв чеп да си правя бекъпи бре човек ?
на нс1 като им пиша в 2 през ноща така и така осрах нещата може ли да ми върнете бекъп и след 10 минути вече са ме бекъпнали - отзат отпред и отстрани даже
ио от топхост така ми викаха ти да не си от техния отбор
и като им викам бре хора така и така ко ме занимавате да си играя с права на всеки файл по отделно при конкуренцията ви е еди как си
и т еми викат ми изтеглете си еди ко си инсталирайте го и ползвайте през него - Е АЗ ЗА КАКЪВ ЧЕП ДА ГО ПРАВЯ? все едно да отидеш на ресторантда с ипоръчаш пържола и те да ти кажат ето ти пържолата купи си печка и си я изпечи ако искаш гарнитура си направи ? нестава така .. да го духат ...
веднъж преди време помня един ланкабел висеше пред магазина ми - от стълб и понежеси нзам че само техните висят по стълбовете им с еобаждам като пич така и така тука един кабел ви виси скъсан и ония кажете си клиентския номер ли ип ли забравих какво ми искат викам им абе ей аз не съм ви клиент - и те МИ ТОГАВА ЗА КАКВО НИ СЕ ОБАЖДАТЕ ? оО глей ... кви са с клиентите си ей
това е единствената интернет фирма която е по зле и от арена нет запад бре
та те тия са топхост ... ужас са отвсякъде
кажете ми защо да си усложнявам живота ? и като им кажеш еди кое си при вас е по зле и те - е да ма при нас е 2-3 пъти по евтино ... по евтино било - пука ми на мен за година дали ще дам 10 лева повече или по малко - абе простотия голяма ... мани ги
Значи започвам от първото ти изречение и карам по ред надолу.
Защо ти е да имаш back-up собствен ?
Няколко теоретични постановки :
1. Хостингът прави back-up веднъж седмично но в петък ден преди back-up-а ти си затриваш сайта. По който си работел цяла седмица.
2. Хостинг Провайдерът ти му пада сървъра за една седмица няма back-up няма нищо ти трябва да си преместиш сайта с да кажем 1000 посещения дневно какво правим ?
Естествено Вариант 2 е по-лошият.
По темата със поддръжката това е именно нещото което продава хостинг-а добрата поддръжка. Или както се казваше в една от любимите ми поговорки: Работата на системният администратор е да няма работа. Така е и за техническата поддръжка.
Всички компании се опитваме да олесним вас клиентите именно като предлагаме качествена поддръжка. Между другото аз самият съм доволен от поддръжката на ns1 основно в случаите когато местим клиенти от тях при нас. Удоволствие е когато работиш с колеги който си разбират от работата и действат бързо.
Третата тема която ще засегна е именно за цената.
Нека разгледаме трите най-големи компании в България host.bg, superhosting.bg, icn.bg и за да не съм в страни от разговора skyhost.bg
Като цени skyhost.bg е с малко по-ниски цени от superhosting.bg който от водещите предлагат най-ниски цени. icn.bg са по-средата на скалата докато host.bg са най-скъпи.
Ето какво получаваме за парите си на различните места:
skyhost.bg - Основен недостатък липсата на лесен за ползване и поръчки сайт. Предимства 24/7 поддръжка, ежедневен back-up, безплатно преместване на сайт от друг доставчик, никакви услуги с добавена стойност. Плащате само това което вече сте си поръчали.
superhosting.bg - Професионално изглеждащ сайт, лесен достъп до функциите който предлагат, 24/7 поддръжка, ежедневен back-up. Основен недостатък услуги с добавена стойност.
icn.bg - Добре изглеждащ сайт, 24/7 поддръжка, ежедневен back-up.
host.bg - Добре изглеждащ сайт, най-старите в България, Част от Нетинфо, 24/7 поддръжка, ежедневен back-up. Основен недостатък цената.
По горе изборените критерий всеки може да си избере какво иска като хостинг услуга и да направи своят избор.
Именно тук е проблема който казвате за въпросната компания а именно че за да сте доволни трябва да съчетаете цената която плащате с качеството което очаквате най-просто казано не може да си копувате хляб за 0.5 ст. и да искате да е като този от 1 лв.
Преценете че все пак за да постигнат тази цена от 1 лв на месец трябва от някъде да се спестят пари. И да най-скъпото в цялата работа с хостинга не е техниката а 24/7 техническата поддръжка която вие по-принцип не плащате при повечето компании.
В крайна сметка изборът си е на всеки. И това съобщение не е някаква препоръка за избор на хостинг а моето лично мнение по темата.