Нещо не си ме разбрал. Естествено, че работят. Като роботи са, бачкат по 10-12 часа. Но печалбата я използват, не за да си купуват скъпи каручки, яхти и апартаменти на френската Ривиера, а за да разширяват бизнеса. Всяка година се правят инвестиционни планове.Значи учат, инвестират в активи, в себе си, но не работят? Честно, изненадан съм. Мислех, че нещата стоят инак...
А това с жената, заради финансовата култура ли е пак?
Извинете, но аз през целият си съзнателен живот и опита ми с китайските стоки не съм виждал едно читаво нещо, което да си заслужава парите и няма как да ме обедите в противното.
Това, че ти не си видял, не означава, че няма. В Китай има много качествени стоки, но те рядко се изнасят. И разбира се - скъпи са. Много по-лесно е да се направи, изнесе и продаде нещо за 10 цента, отколкото същото нещо за 100 $. В първия случай ще направят по-голям оборот и печалба.
Който се е интересувал знае, че китайците имат много качествени стоки. Въобще - за страна, която е третата космическа сила, и сама произвежда космическата си техника, не може да кажеш, че произвежда некачествено!
В Китай се вдигна жизнения стандарт и от там покупателната способност. До преди 5-6 години китайската икономика работеше предимно за износ. Сега икономиката им е много по-осъзната и е обърната към вътрешния пазар. До такава степен се разви пазара в Китай, че западните компании започнаха да се надпреварват да продават там. Направо се избиват за пазарен дял. Никой не успя да прогнозира подобен обрат.
Напротив. Има хора, които от край време говорят това. Включително и тук, в България. Но хората с мозък са малко, включително и в България. Истината не е в ЕС, истината е в Китай - един необятен пазар.