От: Може ли да се тегли с Payoneer с по-малки комисиони?
Имам PayPal акаунт от първия ден, в който разрешиха на българи да го ползуват, мисля че преди около 10-тина години... Преди това работех с CCNOW, които тогава бяха страхотни кожодери, но можеше да ги линкнеш към PayPal и всичко в eBay ставаше ОК. Комисионните им бяха по 10% на транзакция и $40 за wire transfer-а до БГ, т.е. ако тая седмица си изкарал $1000, от тях отиваха : 4.3% за PayPal, 9.8% комисинна за eBay, 10% за CCNOW, $40 за трансфера, $12-13 такса "входящ валутен превод" към моятя БГ банка, и по 2-3 лв. на всеки 400 при теглене от картата или на POS.
Иначе казано, от 1000-ата долара, тук ми идваха чисти около $720-730
Разбира се, говорим за 1997-2002 год., тогава условията бяха съвсем други, още не бяха срутили WTC-тата, и хората си мислеха, че така ще продължава вечно. Та в тези условия, взимайки 730 долара от 1000 бях щастлив и доволен.
Сега вие работите при почти идеални условия, и ми е смешно да слушам как мрънкате за разлики от 3-4%....
Както и да е, мисълта ми беше за Payoneer. Една карта ми изтече и получих новата. Да, обаче като се опитах да я линкна в PayPal - греда ! Същото и за банковия акаунт (US Payment Service)....
Изписа ми следните съобщения : Your bank is DISABLED, please try another bank / This card is NOT accepted, use a different card
Погледнах по форумите, народа пищи като посечен - отхвърляне на карти, на акаунти, задържане на пари, и съпорта не отговаря...
На няколко места прочетох, че вече Пейпал не приема карти на Payoneer и Skrill/Moneybookers. Моя Skrill засега си работи, ако картата изтече, вероятно и там ще е тесла...
Не че е зор, ама ей тъй, информативно, някой светнат ако може да каже какво става ?