Ми има много депозити, а търсенето на кредити е малко. Туй то.
Blinky, банките няма на кого да ги дадат тези пари. Над 25% от всички кредити са лоши - хората не взимат нови, а се опитват да връщат други спестяват, отделно бизнеса има огромна фирмена задлъжнялост, тези глупости че вече си дишал спокойно са само в главите на комунетата. Реално политическата криза скофти и бизнеса + спад на инвестициите - така че банките няма на кой да дават. Вече ядохода попарата на НИ, то не остана къде ...
А иначе 4.25% при ЦКБ или 5% при КТБ - банката вече не дава доходност а и това не е и е работата, има си други институции ако гониш дивиденти. Както има и алтернатива на тях - порфейла ми е над 100% за година и нещо. А иначе сега преструктутурам трейдигна си и си поставям цел около 10% на месец - мисли и тук да пусна някакъв сървис но има време
Нали пак съм им нужни пари, които да раздадат. Нещо не им хващам логиката.
Логиката е, че раздават много повече, отколкото имат в наличност.
Логиката е, че раздават много повече, отколкото имат в наличност.
.. И все пак някой нещо да препоръча. Леле, толкова ли да няма. Явно си казва думата ниския интерес на кредити.
и как според теб може да стане това поне оставят ли за заплати?
Питай блекаут, или оня пич икономиста от клиповете с лекциите за Тавекс как става работата...
Уж "стабилната" германска банкова система има 3% налични. Представи си ние как сме.
Ясно за банките, но мен ме интересува като потребител, който реално не се интересува за момента от икономическото състояние. А и що за банка си, ако не можеш да превидиш такъв сценарии, който реално си идва от време на време. Другият е, в който всеки се набалбуква с кредит, а никой няма пари да депозира. Тогава какво? Нали пак съм им нужни пари, които да раздадат. Нещо не им хващам логиката.
По-скоро търся спестовна сметка, която да има някаква минимална доходност, ако може да въври по-добре от инфлацията ни. Да не е да се вкарат 100 лева и след 3 години тези 100 лева да са станали като стойност 90 лева.
ЦКБ нямат такива лихви. Или викаш, че е имала? За КТБ знам и по-голяма - 8%. Но я няма вече в депозитите им.
3,15% ми дават в Алианц. Колкото да не ги държа в дюшека...
Бате, дай линк за двата депозита. В ЦКБ гледах. Но най-изгодния им бе този на 3.6% лихва на годишна база. За КТБ - до там не съм стигнал още, но ми харесва.А иначе ЦКБ сега дава 4.25%, КТБ 5 - но избирам ЦКБ по капитализирани са и съм по-спокоен там да държа кинтите си.
Да. Определено с тази лихва е колкото да не седят под дюшека. Ако нещо - ЦКБ бават повече.
4,25% за трети път ти пиша не четеш ли?
http://www.ccbank.bg/bg/products-and-services/retail-business/deposits-and-accounts/deposits/
Има дори и прогресивен с месечно олихвяване
Мерси много. Ще питам за довнасянето, защото другото е малко куцо - лихвеният % не е твърд, а нарастващ. За КТБ ще погледна сега.
Да, този също е добър. Май май КТБ си остават най-добри на пазара като %.