От: Най-добре плащащата рекламна мрежа в България?
в БГ е шит тия мрежи, дори и адсенса. Преди време от 1 реддит линк към приятелски сайт просто за проба дойдоха към 400-500 посетители от САЩ предимно и човека имаше около 4$ от тях. Тука от 5000 посещения може да не събереш и 1$
От 1 000 посещения - от сайт оставен на произвола на съдбата дали се събират и 20 стотинки от етаргет реклама.
Сега след като почнах да се занимавам със него и да му правя сео-мео и тъпкане с контент, трафикът скочи на 5 000, обаче приходите пак са смешни - глоад+етаргет -> Около 50-60 ст.
Да се вдигне 5-10 пъти трафика и ги махам тези, и минавам на директна реклама (ако има рекламодатели де). Може и пак да е евтино, но ще е по-добре, отколкото тези... с жълтите стотинки. :X
Обаче забелязвам, че при етаргет цената за клик се качва - не знам дали заради кликове, импресии или престой, но вече от 1-3 ст., има кликове и с по 6-7 - което пак е мижаво и от дъжд на вятър, но поне е не срамните 3ст.
:X :X
За AdSense неща и да чувам повече. :X Постоянно ме банват, въпреки че сайта е чист като сълза и изцяло с уникални статии и т.н. Явно дето съм регистрирала през 2007 ли, 2009 ли (там някъде акаунт) - тогава даже го бях зарязала и не знаех кво е туй сайт, майт - та сега през носа изкарват.
Така че най-добре си е директна реклама... И могат да се намерят предложения.
Даже веднъж получих запитване за реклама и по-точно спонсорирано клипче на фанта, да пусна в единия сайт. Това определено ме обнадежди, че все пак могат да се намерят големи рекламодатели.
Така че имате ли добър трафик - минавайте на директна и хич не се занимавайте със жълти стотинки. :/