Ще се радвам, когато му дойде времето, да пробваш един сървър. Повече приказки от моя страна за това нещо, което не е достъпно за момента са безсмислени, най-малкото защото много неща са неясни на този етап.
Относно Контабо - малкия текст си е отдолу на плановете им дори и в момента, и ясно казва, че ако употребвяваш усреднено повече от 100 мегабита в рамките на 9 дни, връзката ти ще бъде ограничена на 100 мегабита. Как го усредяват не знам, но едва ли ще имаш късмета да е 95th percentile.
Хостинга е немски, но няма директна връзка към DTAG - най-големия интернет доставчик в Германия, т.е. с други думи през час пик връзката към всички тези домакинства е "каквото стане".
Steal time не се докладва от кернела на VPS-ите на Контабо, което едва ли е случайно. Всъщност, би трябвало умишлено да е променено. Все пак, щом ти си доволен, тогава аз не виждам нищо лошо в това.
Със сигурност ще ги изтествам детайлно, понеже съм любопитен да видя на кой наш сървър реално ще отговаря като производителност.
За т.нар. benchmarks - Vultr от ден първи си ги публикуват:
https://www.vultr.com/resources/benchmarks/ , като до сравнително скоро го правеха сравнявайки се с DO, Linode и други. По спомен, Linode в един момент май правеха същото, без да съм съвсем сигурен. Нямам представа дали при нас ще има такова нещо. По-скоро нe.
За гаранцията не го разбрах, но нашето няма да предлага никакво връщане на парите. Ще се предлага добавяне на кредит към потребителския профил, в случай че услугите не са били достъпни по някaква причина.