Най добрия съвет от приятел --> Ти си знаеш
Това изчерпва всичко по тази тема
Аз даже се чудя на мотивацията на тия хора да пишат всички тия редове. В този форум такива теми обикновено се пращат в кофата, но с тази нещо се забавиха.
Мотивацията , според мен, е някъде между нулевата заинтересованост на тези хора по отношение на елементарни принципи на търговията и икономиката, от една страна, нежеланието да се прочете поне малко за това защо точно този тип бизнеси са си пълен scam, от друга, и всеобщото желание да се изкарат пари без да се върши сериозна работа. Малко като онея дето търкат по десет билетчета от лотарията всеки ден, наричайки това инвестиция. Но поне държавата задължава лотарията да връща определена част от оборота под формата на печалби, друг е въпроса дали е инвестиция или набиванка - всеки сам си решава колко да си "инвестира" в късмета.
Future нещоси, Saveway, и всички останали такива "компании" разчитат на откровенната наивност и ниска финансова култура на хората.
След като излгедах видеото, което е публикувал, се замислих за неща, за които той сигурно не се е сетил никога да се замисли:
- Защо няма нормални и реномирани начини за плащане и теглене на парите (Банки, ПейПал). Аз ако участвам там като бизнес, през някакъв койн ли да си тегля парите? Не, че немога, ама дали бих се занимавал някога? А ако има проблем как ще върна транзакцията?
- Защо на собствените им "търговци", които ушким им правят целия бизнес, им искат пари за тазгодишната конференция? Тва е епично
- Кой малоумник с легален бизнес ще си пусне рекламата в тая платформа в търсене на истински клиенти, знаейки че всички, които ще я гледат, ще го правят за да им бъде платено? Отговорът тук е ясен, самата реклама от видетото е достатъчно красноречива.
Дано админите оставят тая тема и не я затрият, понеже много хора се лъжат от такива неща, а тук поне има понаписано малко защо няма как да бъде толкова розово всичко. Форума се индексира добре.