Защо Русия бомбандират позиции където няма ИД, а опозиция на Асад в Хомс?
Ако разбира се това е вярно - http://www.ft.com/cms/s/0/a72cee0a-674e-11e5-a57f-21b88f7d973f.html#axzz3nF54u6Mw
Не ме карай да влизам в тоя спор с двата крака и да те питам за това дали Русия някога ще си понесе вината срещу нашия народ, за това че под неин контрол бе избита интелигенцията, бяха ограбени архивите и бе отмъкнат златния резерв. И до момента българските държавни архиви от Царството са в Русия, това морално ли е според теб? Извини ли се Русия някога, плати ли ни обезщетение? Въпросите ми са риторични, ти ще кажеш - ама това е твоята интерпретация на събитията. Това ти казвам и аз - ако бяхме по-силни от Русия в момента, нашата гледна точка щеше да е определяща. Ние не сме и последствия за Русия няма. Щото аз мога да обвиня Русия в това, че ни болшевизира и в дългосрочен план обезлюди страната, както чрез преките политики на болшевизма (колективизация, урбанизация и прочее), така и чрез рухването на блока и масовата имиграция на българи след строя. Мога да я обвиня, че ни изостави и ни хвърли в американската орбита. ДА не продължавам.Ни лук ял, ни лук мирисал...
А към кого?
P.S. Предполагам, че си от това българско поколение, което е ходило в казарма. Там си изпълнявал заповедите на командващия и той е носел отговорност за действията на войника, тъй като той е давал заповедите.
Но ако си "демократична суверенна държава" и не одобряваш заповедите на друга "демократична държава" кво правим? Снишаваме се.... и се така?
Никой няма да оправдае този смешен плач "накараха ме". Не си войник, а суверен.
Явно друг CNN четем:
http://edition.cnn.com/2015/09/30/politics/russia-syria-airstrikes-isis/
А линка по-горе на BBC показва карта в Сирия с бомбардировките и тези територии са от опозицията, не на ИДИЛ:
Нещо напълно нормално. Турците направиха същото с кюрдите.Явно друг CNN четем:
http://edition.cnn.com/2015/09/30/politics/russia-syria-airstrikes-isis/
А линка по-горе на BBC показва карта в Сирия с бомбардировките и тези територии са от опозицията, не на ИДИЛ:
Едно е да съгласуваш удар по позиция, които ти даваш на изток, а друго е да удряш на запад или аз не разбирам?
Повтарям: "Ударите на ВВС на РФ бяха съгласувани с Пентагона и бяхме уведомени предварително - това е официално заявление на САЩ".
P.S. "изявление", но щеше да се наруши цитата.
Повтарям: Едно е да съгласуваш удар по позиция, които ти даваш на изток, а друго е да удряш на запад или аз не разбирам?
В ройтерс пише че час преди атаките са уведомили руснаците, никой не твърди обратното, но как ще се съгласуват всички да ударят в Хомс където няма никой от ИД?!?
От линка ти:
It was not clear whether the target of the Russian airstrike was the Islamic State militant group or more moderate Syrian rebels combating the forces of Syrian President Bashar Assad.
Да приключа (от моя страна) темата, че наистина се отклонихме от основната, тука redrum е прав...
Русия не атакува живата сила на противника (ИДИЛ). Това е задача на сирийската армия.
Русия премахва комуникациите, складовете и базите на терористите.
Да, ама Ал Багдади е бил предупреден за ударите и е избгал в Рака. Кой му е казал?..