От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа
Aз пак да попитам защото тактично избегна да отговориш на предния постинг.
Ако някой такъв "премине" през твоя квартал, твоя блок, твоя етаж и твоя апартамент като каже "Ааа, ми аз само преминавам, няма да се заседя." Кажи ми честно, ще го черпиш ли с баница по този повод?
Отново - всеки много говори и е много ларж, до момента когато той лично се сблъска с нещо подобно.
Ще ти отговоря щом искаш и защото съм възпитана, но си мислех, че сам ще се сетиш.
Първо, няма как да знам "някой такъв" или всеки, с който се разминавам в квартала какъв е?! Имигрант, нелегален, пиян малоумник-българин от Своге или просто луд решил да си джитка из квартала.
Второ, през блока-входа-етажа, принципно съм притеснителна към всякакви непознати, най-вече българи, но пък по някакво стечение на обстоятелствата не знам как в моя вход две трети са чужденци, говорещи с акцент и определено не са българи. От младежи до възрастни господа, които мило ми се усмихват, отварят ми вратата и не ми дават поводи да се притеснявам за безопосността си ... поне до сега. Не ги знам колко легално пребивават, защото има и мургавки.
Трето, през апартамента МИ вече- моя си- където си ми е такова уютно, щото мога да не отворя и на никого, ако пожелая, бих била много стресирана, ако все пак някой се обърка и вземе, че влезе през кучето ми, камо ли баница да рипна да му правя. Не щото не обичам да правя баница и да посрещам гости, ами защото точно днес може да не ми се прави.
Така или иначе, ако трябва да се психирам наистина от цялото нагнетяване по казуса, ми аз не трябва да излизам въобще, да не ям дюнери и да помоля дюнерджиите да си ходят у Сирия, пицарите в Италия, рускините!!! в Русия, ако обичат, и най-накрая тия ренджъри в Безмер да се пръждосват. Да не говорим и за всички други, които са с различно гражданство и произход от българското. На всичкото мюсюлмани говорещи и разбиращи турски даже ще им купя билети за Кушадъсъ .... ако продължа, накрая може и за Атака да гласувам и да си прережа вените след което, че съм изпълнила дълга си.
... с какво точно е нужно да се "сблъскам", за да мога да говоря свободно? Да отида в Сирия например и да се разменя поне с един бежанец за месец, или пък да се сблъскам случайно с безобиден българин в Борисовата градина и без да искам да се намушкам на ножа му?м? Айде няма нужда.