Каква е твоята теза?
Нали уж същите тия бягат, щото ИД ги колят? :lol:Зап. Европа очакваано реагира и започват гонения на мюсюлмани (директни, индиректни и т.н.) –> Тези мюсюлмани се озлобяват и се обръщат към ИД
Супер са, дано дъщеря ти доведе някой от тях за зет.те това си е интеграция:
[video=youtube_share;i3rUmbNRMt0]https://youtu.be/i3rUmbNRMt0[/video]
Файл Фитки на останалите.
Тезата е абсурдна, четох я от един псевдоарабски блогър на име Руслан, преди няколко дни.
Ще ти обясня защо, макар че си експерт по исляма и ми е чудно как така си го пропуснал.
ИД не смята всички мюсюлмани за мюсюлмани, нито за братя. Голяма част от мюсюлманите са против ИД и се бият с тях. Та, преди да ме убедиш, че въобще има смисъл да размишляваме над това колко много на ИД им било гадно, че мюсюлманите избирали ЕС пред тяхната квазидържава, дай да видим статистика колко от мигрантите са от техните Т.е. изповядват тяхната версия на сунитски ислям и по-точно салафизъм/уахабизъм. Просто щото другите така или иначе отиват под ножа.
Нали уж същите тия бягат, щото ИД ги колят? :lol:
Вариантите са два - хората или да бягат от ИДИЛ или да бягат от Асад. Тия, които бягат от ИДИЛ са нормални хора, а тия които преди това са били сол ташак на ИДИЛ и сродните им организации и после се страхуват от нормалната мъст на нормалните хора, бягат от настъпващата армия на Асад. Например, ония треньор по футбол, който унгарската журналистка уж спъна.Ето още един пример за това как вкарваш думи в устата на другите. Къде и кога съм казал, че хората бягали защото ИД ги били колели? Къде?
Виж ся пич, ти си този, който има теза и ти си тоя, който трябва да покаже статистиката. Та, давай статистиката да видим аджеба, колко от мигрантите са от правилния ислям и колко евентуално биха могли да бъдат вербувани без да с налагат да сменят вярата.
За да не съм голословен:
Т.е. мюсюлманите нарочно се поставят между чукът и наковалнята от самата ИД,
80% не идват от територии на ИД.Цялостната стратегия се корени в това - като не може да се покаже/направи колко ПО–хубаво място за живеене е на територията на ИД, то поне да се разруши/наруши мястото, където всички мюсюлмани искат да отидат (Запада).
ИД прави атентат в Зап Европа -> Зап. Европа очакваано реагира и започват гонения на мюсюлмани (директни, индиректни и т.н.) –> Тези мюсюлмани се озлобяват и се обръщат към ИД -> ИД прави атентат в Зап Европа -> .....
Тезата ми е - нелегалните имигранти нямат място в държавите от ЕС и трябва да бъдат екстрадирани в родните им държави. Границите трябва да бъдат охранявани и да не се допуска нелегална имиграция - по пример на велики държави, като Израел и САЩ.И каква теза точно защитаваш ти, освен - "Да затворим границите!"?
разбира се, това с цел за подсъзнателно вменяване на вина) и започне да действа с твърда ръка спрямо ислямските НЕЛЕГАЛНИ имигранти, то това ще влее хора в редиците на ИД.
- огромната част от имигрантите изповядват друг вид ислям, което значи, че присъединяването им към ИД е невъзможно, докато не си сменят вярата. За да докажеш, че това не е така е хубаво да пуснеш статистика с това какъв ислям изповядват "бягащите". За това ти я поисках няколко пъти. Ако не можеш, това значи че на практика не можеш да докажеш, че бягащите мюсюлмани са религиозно-хомогенна маса.
- огромна част от имигрантите (над 80% - за това е графиката, кяото пуснах последно) пък въобще не са сирийци, т.е не бягат заради военните действия породени от гражданската война в Сирия. Те са нелегални имигранти, които плащат хиляди евро, за да се доберат до Европа.
Тезата ми е - нелегалните имигранти нямат място в държавите от ЕС и трябва да бъдат екстрадирани в родните им държави. Границите трябва да бъдат охранявани и да не се допуска нелегална имиграция - по пример на велики държави, като Израел и САЩ.
А за това кой ислям бил правилен или неправилен - не ме вълнува
Та, давай статистиката да видим аджеба, колко от мигрантите са от правилния ислям
Местният ислям в България също не ме вълнува особено, стига да не се радикализира, а да си стои какъвто е бил - народен.
Това съм го написал, щото съм ти коментирам мнението, в което ти говориш за правилен ислям.Та, давай статистиката да видим аджеба, колко от мигрантите са от правилния ислям
Ами не е все тая. Навсякъде се говори за "сирийски бежанци". Конфликти има по целия свят, държавите ни не могат да приютяват всеки, който му е скимнало че в държавата му нещо не го кефи.Асад и Сирия бяха просто пример. Ти определено виждаш всичко черно/бяло. Дали са Асад И ИД, Боко Харам / ДЪржава и т.н. е ВСЕ ТАЯ!
На мен ме ми пука, ако Европа експлоатира Африка и и граби ресурсите. Че създава предпоставки и използва каквито и да е движения за целите си. На мен ми пука, че либералните мекотели канят населението от тези държави тук - за това и е темата. Аз не съм хуманист, винаги има някой преебан и ако мога да избирам това да не съм аз и децата ми (народа ни) и някой в Африка, познай какво ще избераОтново коментар отразяващ липсата на мисъл в главата ти. Гледаш първични, но не и вторични последствия. Зап. Европа и САЩ-> Африка и БЛ.Изток-> война; финансиране, военни групи; ИДИЛ/Боко Харам; бежанци; терористични атаки-> строги мерки->....
Това съм го написал, щото съм ти коментирам мнението, в което ти говориш за правилен ислям.
На мен ме ми пука, ако Европа експлоатира Африка и и граби ресурсите. Че създава предпоставки и използва каквито и да е движения за целите си. На мен ми пука, че либералните мекотели канят населението от тези държави тук - за това и е темата. Аз не съм хуманист, винаги има някой преебан и ако мога да избирам това да не съм аз и децата ми (народа ни) и някой в Африка, познай какво ще избера
И пак не те разбрах, какво е решението на проблема? Много пишеш, тук там обиждаш, но нищо не казваш
Та, първо да уточним това - какви точно мюсюлмани са мигрантите, просто щото дали ще е християнин или мюсюлманин дето не е от техните, за ИД няма никаква, ма никаква разлика. Та, давай статистиката да видим аджеба, колко от мигрантите са от правилния ислям и колко евентуално биха могли да бъдат вербувани без да с налагат да сменят вярата.
Ще ми обясниш ли как ще стане това? Да видим как по-точно искам да стане 1984Типичен нео-консервен дървен философ, който без да съзнава, с тезите си, кани 1984 в Европа и й ръкопляска. Късно ще е ама ще се усетиш. Плюнчи се по форумите и гледай филма.