На Нийл Армстронг му свърши Земният път...

Кацнали ли са на луната?

• Да

Votes: 19 59.4%
  • Не

Votes: 5 15.6%
  • 50/50

Votes: 8 25.0%

• Общо гласове
    32
От: На Нийл Армстронг му свърши Земният път...

Test, то да не е имало само кризи последните 40 години?

Ричард Брансън и компания нали това искат развиват с частните си компании за изстрелване, е още не се е случило.

Абсолютно никакъв проблем не е да са спуснали лунните модули ама без хора и всичко да е заснето. Както и сега с Кюриосити, има само 1 странна която подава данните и избира какво да се подава до масата. Просто като се сетя че и наса изгубили кадрите от наса, та и затова Холивуд ги възстановява, някак си ми става много смешно :D

Това дето го развиват сега частните компании е комерсиална дейност и докато стигнат до Луната аз сигурно вече ще съм пенсионер поне от 10 години. Ходенето до Луната освен че е лишено от смисъл е и много опасно. Американците са имали късмет, че техните кораби не са се засекли с някое мощно слънчево изригване, което да ги изпържи. Земята и орбитата около нея, където е международната станция и където хвъркаха совалките, са защитени от мощен радиационен щит. Без него просто нямаше да има живот. Луната няма никаква защита.

Тест, нали знаеш че скафандрите са нямали защита от радиацията, която е постоянна - но пък за сметка на това са и кацнали и снимките са с перфектно качеството и да не продължавам, чак смешно ми става. The Illuminati Vol.1 Secret Spaеc-Illuminati Conquest of Space - доста въпроси изникват след гледането на филма, както и да е :)

Това дето го развиват сега частните компании е комерсиална дейност и докато стигнат до Луната аз сигурно вече ще съм пенсионер поне от 10 години. Ходенето до Луната освен че е лишено от смисъл е и много опасно. Американците са имали късмет, че техните кораби не са се засекли с някое мощно слънчево изригване, което да ги изпържи. Земята и орбитата около нея, където е международната станция и където хвъркаха совалките, са защитени от мощен радиационен щит. Без него просто нямаше да има живот. Луната няма никаква защита.

опасно за колко човека?
те пуснаха атомна бомба и съсипха живота на хиляди, ти ми говориш, че няма да ходят до луната защото може да загинат няколко човека :)

Значи, Слънцето бълва плазма постоянно в малки количества и във всички посоки. Тя също е опасна, но за кратко няма проблем за здравето. Полетът от и до Луната + престоя там на мисиите Аполо е бил около една седмица общо и за това време астронавтите не са били много застрашени от нормалната радиация. Въпреки това са я усещали осезаемо в кораба. Оплаквали са се, че като си затворят очите виждат да прехвърчат искри. Това са всъщност частиците плазма, които минават през стените на кораба и телата на хората безпрепятствено. Едно по-голямо изригване на плазма обаче, като тези които стават от време на време, е можело да ги затрие за секунди. Рискът е бил голям, но просто са извадили късмет. Докато не се реши проблемът със слънчевите изригвания обаче, едва ли някой ще посмее да прати хора на Марс. Без солидна защита ще измрат със 100% сигурност още по пътя.

Блеки аз гледам страшно много материал по темата... SciFi Дискавъри, NG включително и новия филм за плановете след 2020 за постоянна база на луната като няма слънчево изригване ще носят надуваеми модули и защита в стандартни условия ще сложат блокчета от компресиран лунен прах, а когато има соларна бурия ще влизат укритие с водна риза :) 3 фута вода могат да те предпазят от 99% от всякаква радиация

Колкото до кацанията кана ли са има много материал по темата който оборват тероията на конспирацията :) иначе ей тази поредица е добра http://dsc.discovery.com/tv/nasa/programs/programs.html

Колкото до спирането на полетите сащ са във криза в начлото на 70те за почти цяло десителетие инфлацията е около 10 процента годишно накрая всичко свършва с лихви от по 18%+ бюджетите се режат не може да се подържа такава мултимилирадна програма без никакви комерсиални ползи.... когато кризата свършва луната вече не е приоритет пари се наливат в така наречената програма звездни войни en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_Initiative

Горе