От: Немска овчарка
защото съм чувал и чел че на много хора са отровили кучетата
толкова ли е трудно да се научи да не взима от чужд човек .....
п.п.
на паспорта какво пише ? - името на кучето , родители .... ?
и още нещо:
като го взема малко
да го държа ли в къщата поне 1-2 месеца до като отрасне или да седи отвън направо ... ?
за около 190 лв. може ли да се намери нещо ?
Ако някой иска да ти отрови кучето ще го направи без значение дали си го обучил да не взима храна от чужди хора, което е полезно но не е решение на проблема
Трябва да го следиш когато е на разходка къде ходи и какво взима от земята което не е лесно освен ако не е на синджир до теб
На паспорта пише всички данни с които разполага собственика на майката като ако е породисто и ще плащаш за него издаването на паспорт е задължение на собственика му, аз моето го взех на 2 месеца с паспорта и името, можех да го сменя но не исках вече си беше свикнало с РАМ.
В паспорта се отразяват и задължителните ваксинации само първата година поне четири-пет пъти съм го водил на ваксинации с инжекции, отделно хапчета и прочие глупости.
След 2-рата година пак има някакви инжекции веднъж годишно на аз повече не съм се занимавал с ветеринаря му докато не се разболя от пневмония една зима когато беше на 11 години и пак инжекции и му разеебаха мускулите на задните крака
Поне един месец след като го вземеш не го извеждай навън и не го срещай с други кучета, нека свикне с теб и твоето семейство и да придобие увереност. След като вече те признае за собственик и приятел е хубаво да го изведеш и запознаеш с кучета на неговата възраст с които да играят, и на следващия етап когато вече и навън е уверено може да го извеждаш и с някой голям и доказал се Пес
Моето след 6-ия месец го извеждах с един ротвайлер на 3 години който се давеше редовно с всичко на четири крака, но моя не го закачаше идвал е у нас хранили са се с моето куче и са спали на един дюшег.
Та покрай този ротвайлер и моя Рам много се отвори и взе да налита на други кучета та се наложи да не ги извеждаме вече заедно защото беше въпрос на време да се сдавят и по между си.
И за по-малко пари можеш да си вземеш хубаво куче но преди да отидеш на оглед проучи кои са родителите му както и имали ли са предишни потомства и какво е тяхното състояние-запознай се със собствениците им и с ветеринаря им, защото отидеш ли на оглед да видиш кученцето то те грабва като всяко малко пале и ти си готов да го вземеш на всяка цена и във всяко състояние което после може да ти донесе много проблеми
Моят съвет е ако ще го гледаш на двора не го връзвай на синджир, куче каето е вързано вече не е куче, то се озлобява и затъпява на едно място и нищо не става от него, предишните ми две кучета бяха гледани на двор у баба ми на синджир и единствено можеха да лаят като влезе някой, но пусна ли ги на свобода нищо не става от тях