етерИум
Well-Known Member
Е де, е де!Забравих да спомена че най-добре да се изкаже Етера, като най-извисения литератор наоколо.
Е де, е де!Забравих да спомена че най-добре да се изкаже Етера, като най-извисения литератор наоколо.
Правилно усещаш, че е твърдо концентрирано. Съгласна съм. Проблемът с моя жанр е, че е твърде обемен и едни викат "съкрати го!", а после други - "добави още!" Целият текст е 300 стр. А4 и е кошмарно подобна тухла да бъде издадена като дебютна. По тоя въпрос написах нещо по-кратко, ама защото се насилвах през цялото време, веднага ме отрязаха. Не се получава (поне с мен), когато пишеш, за да влезеш в някакъв калъп.Чел съм и преди твое нещо.
Героите са ми познати.
Много компетентно написано, добре структурирани изречения, мярнах само тук-там по някоя граматическа грешка.
Съдържанието май трябва да се олекоти и поразреди малко - с драматични паузи, щото е доста трудно за смилане - не се дава много шанс на читателя да се опре на предишен опит и да си заформи някакви асоциации. Твърде много трудносъвместими теми. Липсва world-building. А без него всичко е някакво сюрреалистично и пълен мишмаш. А читателят не обича да се чувства объркан или да се напъва излишно да си представи ситуацията. Подхвърли нещо близко и познато, чак тогава въвеждай mindfuck елементите, ама един по един и с почивки м/у тях, а не като картечница.
Драматичните и по-емоционалните моменти са много хубави. Ама трябваше да изтърпя гореописаното преди това. И пак някакси ми се сториха твърде концентрирани. Остави читателя по-дълго да се наслаждава на болката, сервирай още детайли, дай му шанс хептен да се сдуха, да се поразреве и т.н.
ПП: не ставам за proofreader на това просто щото не харесвам тоя тип фентъзи и нямам идея на какво точно се кефят феновете на подобни жанрове и сетинги.
Обидих ли ви с нещо? На мен ми харесаха вашите коментари по-горе. Намирам ги за забавни.Разбира се, извинявам се и на двама ви с Ноке за неуместното ми вмешателство в диалога ви. Не беше редно, а особено с тази моя глупава шега. Простете.
Уважаема, бих искал да ви запитам нещо встрани: дали в империя Алира спазват противоепидемичните мерки и какво е нивото на ваксинационното им покритие, все ме гризе. За провинция Лъкота знам, че са в норма.
В никой случай! Просто съм труден характер, а и обичам да се правя на интерсен.Обидих ли ви с нещо?
Пфиу! Слава Богу, че е само това.В никой случай! Просто съм труден характер, а и обичам да се правя на интерсен.
А какъв сетинг предлагаш като вариант?Ако променим сетинга, може и да се получи бестселър.
Ама в тоя си вид аудиторията ще са предимно младежи, захранени от най-ранна възраст с аниме културата... пък те не са най-четящата или най-купуващата тълпа.
Алтернативен вариант е да се сервира под формата на комикс или друг визуално-богат формат че да може да запълни дупките във въображението на повечето хора. Обаче много скъпо ще стане.
Заковаваш се с табелка "без въображение".Ако романтиката ще е фокус, или някоя историческа епоха или съвремието.
Очевидно таргет са жени, пък те повечето нямат много въображение. Погледни какво се харчи в жанра - на Розамунде тъпотиите, на Емили Бронте, на Джейн Остин и на Е. Л. Джеймс. Не се сещам за успешна фентъзи романтика. Фентъзито се консумира предимно от (млади) мъже.
Една пекарна със собственичка - млада дама, е един от най-популярните и успешни сетинги за романтичен филм, книга или визуална новела.
Понеже гъделичка едновременно 2 инстинкта на таргет аудиторията.
А, Меси? Мен Нокето повече ми прилича на някой изискан британски жентълмен от старата школа. Като Дънкан Фъргюсън
Това си е идея. Играта е стил класически файтър. Ще е яко да има някакви скрити умения базирани на спортисти. Но не искам да става прекалено сложно за играене.А, Меси? Мен Нокето повече ми прилича на някой изискан британски жентълмен от старата школа. Като Дънкан Фъргюсън
Аз съм повече като Божинката: провален спортен талант и неразбран интелектуалец...
Не знам за играта, нищо не разбирам от игри. Говорех по принцип, за харектера на Ноке.Това си е идея. Играта е стил класически файтър. Ще е яко да има някакви скрити умения базирани на спортисти. Но не искам да става прекалено сложно за играене.
Божинката ддз, не го хейтввам аз, жертва на обстоятелствата по-скоро.
Манди я виждам като стюардеса, която ако се наложи може да влезе в ролята на пилот. Другото ще го спестя.Не знам за играта, нищо не разбирам от игри. Говорех по принцип, за харектера на Ноке.
Иначе за тая твойта игра тръпна да видя жената-котка нанди по жартиери и цигаре...
Тя ше ти каже утре за тая стюардеса, подозирамМанди я виждам като стюардеса