Нещо важно: Има ли някой, който прави повече от 2 к на ден от гугъл ?

От: Нещо важно: Има ли някой, който прави повече от 2 к на ден от гугъл ?

Този тул нали го пусна един колега и се стигна до извода, че е коректен горе долу. Аз по мои сайтове съдя, че е точен, 1:1 ми ги показва, но брои всички посещения, не само уникални. Иначе досега съм попадал на доста измислени сайтове и броячи, но този май си го бива.

Не вярвам тази статистика да е вярна...

http://www.similarweb.com/website/vbox7.com

24 милиона посещения на месец = 800 000 на ден общо, 30% от трафика е от Гугъл, което е 240 000 посещения на ден от Гугъл за vbox7.com :)
Но поне половината търсения са с ключова дума vbox Или vbox7, ако ги извадим и тях може да стигнат данните като на колегата, тоест около 130 000.

Той като алексата пълен фъш :D
Този тул нали го пусна един колега и се стигна до извода, че е коректен горе долу. Аз по мои сайтове съдя, че е точен, 1:1 ми ги показва, но брои всички посещения, не само уникални. Иначе досега съм попадал на доста измислени сайтове и броячи, но този май си го бива.

Re: От: Нещо важно: Има ли някой, който прави повече от 2 к на ден от гугъл ?

Той като алексата пълен фъш :D

Аз го пробвах онзиден на сайтове от пазара с отворена статистика - горе долу там показа не повече от 20% разминаване на посетителите пробвайго върху някой твой сайт и си виж разминаването (незнам от къде взимат данните но такава точност не съм виждал досега уни

А вбокса лесно би влязъл в класа сайт без права който от миналата година гугъл каза че ще ограничи от серп изкуствено... кога за последно сте виждали клипче от вбокс да се ранкава, аз от доста време не съм... те си имат директен трафик а данните от тула може да се сравят с данните на нетинфо за колко реклама може да си купиш тама

тези дето влизат от серп по дума просто пишат урл или не цяло урл в сърчбара или при хром той е един

От: Re: От: Нещо важно: Има ли някой, който прави повече от 2 к на ден от гугъл ?

Братле, на повечето сайтове съм с piwik, +analistic +tixo раслики има, но са малки 10-20, а алексата и тези тулове чукат огромни :)
Аз го пробвах онзиден на сайтове от пазара с отворена статистика - горе долу там показа не повече от 20% разминаване на посетителите пробвайго върху някой твой сайт и си виж разминаването (незнам от къде взимат данните но такава точност не съм виждал досега уни

А вбокса лесно би влязъл в класа сайт без права който от миналата година гугъл каза че ще ограничи от серп изкуствено... кога за последно сте виждали клипче от вбокс да се ранкава, аз от доста време не съм... те си имат директен трафик а данните от тула може да се сравят с данните на нетинфо за колко реклама може да си купиш тама

тези дето влизат от серп по дума просто пишат урл или не цяло урл в сърчбара или при хром той е един

Не вярвам тази статистика да е вярна...
Честно да ти кажа и на мен не ми се вярва да е актуална, защото на един от мойте сайтове ми дава 50-пъти разминаване в трафика :-o

Горе