Аз съм доволен от новия WP имам около 40 плагина и всички си работят нормално. Много е важно според мен да се ползват само активно разработвани плъгини, при тях даже и да има някаква несъвместимост с нова версия на WP автора пуска ъпгрейд на плъгина своевременно. Разбира се има и плъгини чиято функционалност е доста базова и при тях няма нужда от активна разработка, неща от рода на add to footer примерно, веднъж написани добре няма нужда от ъпгрейд в повечето случаи.
Аз пък съм на мнение, че колкото по-малко добавки, толкова по-малко проблеми (и като ресурси и относно сигурността). За неща като това да си добавиш нещо във футера не ти е нужен plugin...
Да, съгласен съм напълно, но не всички имат разширени познания и такива като мен ползват почти и само готови неща. Ако разбирах достатъчно нямаше да позлвам толкова много плъгини.
А какъв е проблема да четеш документацията? Специално пък за текст във футера и други дребни неща всичко е описано почти idiot proof? Дори да не знаеш английски, има google translate. Зле превежда, но е достатъчно за да се разбереш с някой. Интернет е пълен с информация.
Другия вариант ако не разбира човек или не му се занимава да чете - да си плати и да си наеме някой, който знае какво прави.
Принципно е така, но аз специално нямам време да изучавам WP. Обмислям варианта след време да платя на някой да ми барне някои от сайтовете, да изчисти кода, да премахне ненужните плъгини като ги замени с няколко реда код и тн.
И последно искам да кажа че всеки си има силни и слаби страни. Някои не ги бива в кодиране много много, но за сметка на това къртят в интернет маркетинга и обратното. Аз например по техническата част не съм сила, но мога да разработя много силна концепция за сайт, да е изпипан от всички възможни страни от към реализация, мога да му осигуря трафик, солидно пръсъствие във социални мрежи, къстомър съпорт и тн, но ако трябва да напиша сам някоя от функционалностите които съм придумал.. никакъв шанс.