Не искате ли отново да сте негодяи?

От: Не искате ли отново да сте негодяи?

Има ли смисъл от учене на висшо ?
В много редки случаи (зависи какво точно искаш да учиш) мога да отговоря на този въпрос с "ДА", но при така общо заден въпрос отговорът ми е "НЕ".
Всъщност, каква е връзката на въпроса с темата?

Ами не знам, беше ми забавно - спях, гледах филми и ходих по баровете по плажа.
За образованието - излишно е в сегашната му форма за такива като нас предприемачи - има достатъчно инфо в нета да се образоваш сам, а скоро и в други професии ще стане така - Бил Гейтс го е казал - че образованието до 5 години ще стане достъпно и евтино за всеки онлайн. Обаче ако искаш да правиш традиционна кариера и да си наемен кадър в някои професии няма как без образование.

В много редки случаи (зависи какво точно искаш да учиш) мога да отговоря на този въпрос с "ДА", но при така общо заден въпрос отговорът ми е "НЕ".
Всъщност, каква е връзката на въпроса с темата?
Минавам по пътя на повечето от форума, които вече са го изминали и се чудя с какво впечатление са останали има ли смисъл или не. Ако бяха учили какво щяха да постигнат ? (за тези които не са учили) А за тези които са учили какво постигнаха ?

Иначе когато бях на училище си мислех, "един път да завърша и после живот и свобода" е да ама не живота и свободата продължиха 2 месеца след което започна работа и пак "учене", и се чудя има ли смисъл от това, това ли е най-доброто за момента което мога да правя.

Горе