От: От: Не могат да изкарат депутатите
Силно ме съмнява БСП/ДПС - всичко от БКП-то си има твърд електрорат така, че пак ще са си във властта.
Ако БСП и ДПС не са на власт, това означава, че не си в БГ. Това са паразити и не може без тях. Нищо, че чеп за зеле не става от тях, те си настояват да са там. Какво друго да работят завалийте? Седят и дрънкат само глупости. Голяма част от тях в обикновения живот са аутсайдери.
Няма как държавата да се откачи от бизнеса, тази симбиоза се учи в Макроикономиката. Това е здрава система дръжава-бизнес-потребител. Държавата сама по себе си не става за нищо. Ако се отдръпне от бизнеса, тогава бизнеса ще скочи с много, но държавата ще потъне, защото тя каквото е имала като бизнес е продадено, разграбено и предадено. Това е горчивата истина. Няма нищо. И нищо не може.
НЕ знам точно какви спествания има, но не изглежда да са и много, ако въобще има де.
Иначе хората си сместяват, то за това така ни върви и икономиката - на никъде. Потреблението е доста свито. А даже и да има такова, парите се изливат в чужбина. За храна и продукти/услуги от първостепенна важност е ясно - няма как да купуваш от чужбина, като са ти нужни веднага. НО за дрехи и подобни, защо не. И практиката показва, че това започва да е масова практика. Обещавам следващото обзавеждане на гардероба да го направя от чужбина. А антибиотъчните пилци и пластмасовите дмати, отдавана не съм ги ял от тези велики вериги супермаркети.
Да пипат и те дългото чорапче.
И какво значение има колко е забавено плащането, като е в графа "забавено". Блеки, сега като си икономически вещо лице, кажи ми ти какво става когата паричния поток не засича срокове? Мисля, че ще си отговориш сам.
Не знам колко според тем са нищожни тези плащания, но щом бизнеса започва да издухва, явно не са чак толкова нищожен проблем. И защо подяволите трябва да квалифицираме един проблем като сериозен, маловажен, непреоритетен. Щом е проблем, значи пречи.
Какво означава "утре могат да спрат"? Естествено, че могат. Но може и да не го направят. Тук вече гадаем.
Не знам кой какво мисли, но всичко е цакане и нормално забогатял все по-рядко се вижда. Не че нямам убава икономика, ама някак трудно става да правиш нормално бизнес тук и да си ОК.
Системата определено куца яко.