От: Нов Пингвин?
Напред са сайтове, които както каза колегата по-горе, откъде се взеха, не знам (не всички, но поне 40% от тях). Нито статии, нито линкове - нищичко нямат, имат по 120-200 линка общо, и то от социалки някакви и форуми и така... Или ahrefs-а не отчита правилно линковете им пък, не знам...
Дигнало е някои сайтове които нямат линкове и слагат съдържание много рядко или редовно, примерно на 2 седмици по 1 тема и така поне от 1 година. Сайтове които наблягат на дадена дума падат. Пример: правя нова тема чакам няколко дена отива на 1-ва страница, правя я категория и слагам 20 публикации отива на 2-ра страница. При мен това се случва със всички думи, колегата ми дето слага по 5 изречения на 2-3 седмица е вече на 4-то място
Преди няколко седмици се появи някъв сайта пак така горе долу зарязан без линкове сега е вече 3-ти. А без линкове имам предвид 10-20, не както казва колегата 200.
Тъпа работа и аз бъхтих половин година с един сайт сумати неща изписах, никъде не се появи, още малко ще направи 1 година направо не е за вярване, може и 1000 теми на има той няма да се появи.
Единствения ми сайт който горе долу е добре има към 150 линка които са към различни вътрешни страници, не е наблягам на никаква ключова дума, повечето линкове са от форуми, нямат ключови думи в анхора, а общо взето и аз не знам какво правя с този сайт. Явно защото и аз не знам защо ми е ГГ е решил да не го отсвирва както останалите
Аз имам обяснение на тези неща: всичко в света върви на зле заради парите, ако един електроуред не се разваля хората няма да изкарват достатъчно пари и го правят да се разваля. Ако ГГ дига винаги най-хубавите сайтове то хората които искат да има хубав сайт ще хвърлят усиля ще го направят и той ще бъде сред първите, но за да изкарват ГГ повече пари те правят критерии, според които такива хубави сайтове да не ги класират, а да класират по-скапани, ето пример за такива критерии: ако в нишата Шпакловка хората слагат по 1 статия на 3-4 седмии, ако се появи нов сайт който почна да слага по 1 статия на 1-2 дена, ГГ решава че той лесно може да стане първи и не му дава. С времето се правят все повече сайтове, винаги ще има такива на 1-ва страница, ще има и такива които никъде няма да се появяват, но само собствениците им ще знаят това. С тази тактика много сео специалисти ще се откажат, много сайтове ще започнат да плащат за реклама, ГГ ще са доволни, а потребителя няма да заподозре че качеството на търсачката се развалило.
Като гледам при мен сайта сайтовете на 1-ва страница въобще не са идеални и точни това цели ГГ: някои от критериите да с строго регламентирани, ако малко забягаш от тях и те отрязва.
Ето малко статистика пълен смях, точно от къде са се взели никой не знае:
Сайт на 1-то място
PageRank = 0.00
TrustRank 0.90
Referring Domains: 75
Сайт на 2-то място (този от 5 години седи в топ 5)
PageRank = 4.00
TrustRank= 1.81
Referring Domains: 394
Сайт на 4-то място
TrustRank = 0.13
PageRank = 0.00
Referring Domains: 19
Индексирани страници: 11
Сайт на 5-то място
PageRank = 0.00
TrustRank(sm) = 0.29
Referring Domains: 14
А моите сайтове дето на 3 години с ранг с тематични линкове с всичко си седят на 10-та страница