От: Някой пробвал ли е дропшипинг от Walmart към eBay ?
Една от пречките , които успях да открия е : Billing addressa трябва да е Американски , нямат възможност за EU billing address. Говорих с един човек и той ми обясни , че в такъв случай се работи с Gift cards.
Попълваш рандом us adress и нямаш грижи.Приема се и paypal.Ето ти един реален us adress: Street Adress: 776 Seven Hills Rd
City: Metamora ZIP CODE: 61548 State: Illinois Phone: 5047842110 За имена попълваш твойте реални.
@logout а принципа на работа както при Amazon-eBay ли е? Има ли някакви тънкости, които трябва да се знаят или направят? Благодаря
И мен ме интересува като цяло принципа. Въпросът с доставките също много ме вълнува ( Кой поема доставката , колко е дълга тя до Европа ) Струва ли си изобщо да инвестираш време в подобен проект ? И аз предлагам всички мнения и отговори да бъдат поствани само тук , за да може постът да достигне до повече хора. Поздрави !
Зависи кой ти е доставчика.В амазон всички стоки над 35 долара са с free shipping в US.В Walmart всички над 49 долара.Когато направиш 10 позитивни фиидбека в ebay,с продажби на US пазара,ти се отключва една опция наречена Ebay Global Shipping Program.Какво представлява програмата-клиент от Дания си купува продукт от теб като заплаща всички мита и данъчни ставки и такси за доставка на ebay. Какво правиш след продажба? Влизаш в сайта на твоя доставчик walmart,amazon,sears and etc,поръчваш продукта и го шипваш до адрес,който е зададен от ebay.Адреса е global shipping склада на ebay.След като пристигне в техния склад ebay,оформят митническите документи,преопаковат стокатаи я препащат до дестинацията на купувача.След като поръчания предмет е достигнал global shipping центъра,ти не си отговорен с нищо.Например ако клиента отвори case,че продукта не е доставен-ebay правят full refund,продукта е изгубен-ebay правят full refund,продукта е счупен-ebay правят full refund. Не правят full refund ако предмета не отговаря на описанието,но си има методи за измъкване и от тази ситуация.
А как се започва ? Смисъл трябва ли да имаш payoneer примерно ? Листинга как става , трябва ли предварително да говоря с тях или просто си харесвам продукт , пускам го в eBay и като го купят , просто го купувам от walmart и на шипинг адрес пиша съответно адреса на купувача ? Не знам дали няма да прозвучи нагло , но ако подкрепите темата с малко цифри може повечко хора да обърнат внимание на тази алтернатива. Поздрави !
Payoneer карта не ти трябва.Трябва ти дебит visa с доларова сметка.Все пак не е желателно дфа пртеминаваш конвертиране на валутата. Листинга си става по стандарния начин-copy paste на description,акто правиш заглавие богато на ключови думи,естествено добре описващи продукта.За да направиш добро заглавие.seo оптимизирано могат да се използват инструменти като :
http://www.title-builder.com/title-builder# и
https://adwords.google.com/KeywordPlanner Цифрите са лесна работа:
Единствения начин тази схема да проработи е , да продаваш в US еBay , защото независимо дали ползваш fake адрес или не , Walmart просто не предлагат шипинг до Европа.
Walmart не предлагат,но ти продаваш в ebay който предлагат.Прочети горния пост.
Ще ми обясните ли как точно става, че не съм много наясно: пускам даден продукт в ebay, някой го купува, но как става плащането от негова страна? Предварително или когато продукта достигне до него? И за доставката не ми стана много ясно. Благодаря предварително!
Палщането от страна на клиента става през paypal.Доставка е безплатна в амазон за продукти над 35 долара и безплатна в walmart за продукти над 49.
Здравей , харесваш си продукта в Walmart като преди това си проучил как стои въпросът с конкуренцията и продаваемоста на дадения продукт. Пускаш го в US eBay поради простата причина , че Walmart предлагат доставка ( безплатна ) само и единствено в US. След като продуктът бъде закупен от някого в еBay парите ти се превеждат автоматично в сметката или PayPal ( зависи какво си задал като платежен метод ). След което поръчваш въпросния продукт от Walmart и на шипинг адрес пишеш адреса на купувача от eBay и те му го шипват. Накратко това представлява метода. Поздрави !
Човека не се ли сърди, че продукта му е изпратен от името на walmart и да се сети, че там го има по-евтино?
Не се сърди като цяло.Клиента гледа да му хареса продукта и избобщо не му пука,че пише walmart на пакета.Естествено си има метод и да се скрие цената.Не казвам,че няма да има и такива които са открили на каква цена си им продал продукта,но те са 1 на 200.
Като цяло повечето от хората подминават този факт , но ако случайно някой се заяде може да поиска да върне продукта , което не е проблем. Ако остави negative feedback , се обаждаш на eBay и обясняваш историята и те махат feedback-а понеже ти не си представил невярно съдържание на продукта и т.н. Клиентът сам е решил да го купи от теб ! Това беше обяснено в една група на дропшипъри от walmart към ebay. Поздрави !
продукта на Walmart ли го връщат директно или на теб?
На walmart.Ако някой иска да върне продукт,walmart ти предоставят prepaid shipping label,при условие,че си посочил че продукта е дефектен.Лично аз винаги това посочвам и не съм имал проблеми.
Стана ми интересна тази схема, гледам един конструктор на Lego от Walmart го продават в eBay с 20 долара надценка. И има 128 продадени артикула. Не е зле, а?
Бягай надалеч от лего.Може да имаш неприятности с ebay.Избягвайте и дрехи,обукви електроника,лесно чупливи продукти и др.