predpriemach.com от доста време е оставен на самотек.
И няма как да е иначе:
Blinky се ожени. Роди му се дете. Само ергените-айляци не знаят какво е това и колко време отнема.
coolice отвори хостинг компания. Модерна, качествена. Достъпна. Само който не е отварял сериозна фирма, при това технологична, само той не знае колко време отнема това. Колкото и персонал да е наел, няма как да си пие кафето и да гледа как персонала бъхти за него. Още повече, че оставиш ли нещата само на персонала, си жив-загинал.
И това са само нещата, които аз знам. Наред с останлите "малки" проекти на двамата, за които нищо не знам.
Едно потвърждение на моите мисли:
Умния човек гледа нещата и предвижда. Прави си изводи. За разлика от тълпата, дето гледа Ден да мине, самун да загине.
Един белгийски градинар имал овощна градина с ябълки. Не подрязвал дръвчетата, не ги пръскал. Оставил ги на самите себе си.
Всяка есен берял ябълки и постепенно всяка есен продавал тези ябълки на все по-високи цени. За него нямало лоша година - не смогвал да задоволи желаещите да си купят ябълки от него.
Каква била тайната му? Така отглежданите дръвчета цъфтяли много, но раждали само по периферията на короната на дървото. Там те получавали максимално слънце и се наливали с аромати и сладост. Неговите ябълки били по-вкусни от ябълките на колегите му и конкуренти, които стриктно подрязвали, пръскали и правели всички останали стандартни и масови операции, възприети при отглеждането на ябълки. Но техните ябълки растели в голямата си част вътре в короната на дървото, не получавали достатъчно слънце, и нямали тези вкусови качества, така търсени от клиентите.
Така е в природата. Но web не е природа, а изкуствено създадено от човека пространство. В него принципите на природата не важат.
Търсачките събират всички клонки, листа и плодове, и наесен няма как, ако не си подрязвал и пръскал, да имаш само вкусни и ароматни ябълки - търсачките показват и гнилите и калпави, безвкусни, ябълки.
В web трябва да режеш, кастриш и прогонваш вредителите. Да се бориш безпощадно с тях. Ако искаш търсачките да показват само хубави ябълки.
Какво ми се случи преди някой ден:
Приятелка във фацето сподели в група, с авторски превод, статия относно историята на пчелите преди много години. Заинтересувах се и направих тъсене по снимка. Излезе само един резултат - домейн.еду сайт. Статия-интервю с учен по въпроса, написал книга по темата. По-късно забелязах, че въпросната приятелка е дала връзка към сайта, от който е почерпила информация. За мое учудване, това не бе домейн.еду сайта! Отворих го, и видях почти 100% копирана статия и снимки. Без да е посочен източника. И с деактивиран десен клавиш на мишката, с претенция "Защитено съдържание!".
Защо го пиша това? Знаете, че гугъл работи с хиляди, макар и маломощни компютри. Гугъл разполага с техническата възможност да притежава изкуствен интелект. Въпрос на време, и желание, е да му даде съответните алгоритми, и да отсее всяка плява. Гепил си статия, гепил си снимки, не споменаваш източника, споделят те и правиш трафик, но в индекса на търсене те няма! Ако си мислите, че в гугъл бачкат само смотани и тъпи индийци - много се лъжете. Гугъл е многомилиардна корпорация, а милиарди от тотото не се правят.
Влиза потребител в predpriemach.com, изпратен от търсачката. Чете текста, чете под него 2-3-5-8 флуда, ако има толкова нерви, и бие хикса! Как се отразява това на predpriemach.com?!
Относно мен:
Както се пее в "Седя си на Моста" на Черно Фередже (4m40s):
[video=youtube_share;pQa-7cSgXlU]https://youtu.be/pQa-7cSgXlU?t=4m40s[/video]
Аз имам известни сексуални хигиенни навици и не си падам да се еб* с всеки.