Орешарски подаде оставка !

От: Орешарски подаде оставка !

Бюджета не трябва се актуализира - трябва се подобри ефективността по събираемостта и се режат разходите! По пътя на тънката лайсна с кредити не става! Единственото, което трябва да се направи при актуализиране е по-висок дългов таван за всеки случай, защото не се знае какво ще стане с КТБ! А по линият КТБ и всички други банки не трябва никакво спасение! Но дори и това да е за 2 месеца могат се теглят с малък матуритет в рамките на годината и новото правителство да оправи с дългосрочен матуритет рефинансиране като всичко да е целево - всичко това е само при последна алтернатива!
Служебният кабинет поради естеството си може жестоко да реже, а има защо и къде - за 2 месеца и на излишък може ни изкарат!

П.С. Изключих, че БНБ може да увеличи срока до 6 месеца след влизането си така че тотално няма нужда от промяна и по дълговият таван - като мярка за поемане на отговорност от новият парламент/правителство! Служебното правителството, може да реже и да балансира дупките - има сектори с много средства както и такива с малко, трябва да подобри ефективността на всякъде! Нови кредити не трябват, нова актуализиция не трябва и т.н! Дори да актуализираме и попълним дупките така лекуваме симптома, до година проблема ще е в пъти.

Преди 10 години касата е имала 500 милиона бюджет с 40 милки дефицит, сега има 2+ милиарда бюджет с дупка над 400 - мисля, че е ясно какво трябва се прави!

Повече от половината от фискалния резерв е от европари , като дойдат падежните дати по заемите фискалния резерв ще е дори под минимума (Не е 8 млрд както ни лъже финансовия минстър - http://business.actualno.com/Stojano...ews_41322.html ).Същата игра на БСП от 2009. На цифри всичко е добре до момента в който не изплуват вече сключените сделки и договори. Герб вече няма да се подведат. Все още не е приет и актуализирания бюджет , знае се само за 500 милиона назад от приходи (слаба събираемост от митниците) и дупката в здравната каса (200 или 300 милиона) тепърва трябва да се оправя дупката в енергетиката.
Аз освен приказките на Бойко, друго до се га не съм прочел, няколко експерта вклю. Каролев твърдят, че няма причина да се притесняваме с бюджета.

Протестите за тока , не искаха да свалят Бойко . Искаха по ниски цени на тока , но ескалираха в насилие , което принуди Бойко да подаде оставка за да успокои масите. През лятото хората директно искаха оставка - нямаше кой да ги чуе и се заградиха в парламента от избирателите.
Бойко нищо не направи за да успокой масите от некъдърност, нито Добрев, нито ДКЕВР знаеха какво да правят по време на протестите. Питам те как ако НЕК е фалирала продължава да роботи още година и повече?

И пак казвам на Бойко му пречеше световната икономическа криза, в която дори силни икономики пострадаха, на БСП какво им пречеше да подобрят нещо ?
- Даването пари на цигански майки и на пенсионери няма да вдигне стандарта на живот в България. Но ще осигури малко гласове на БСП.
Ти можеш ли да живееш с 100лв на месец, след както има инфлация пенсиите трябва да се вдигат, няма как тока и лекарствата да струват 1 пенсия и тия хора да живеят.
Бойко ясно каза , че по -добре да стои опозиция вместо да прави коалиция с ДПС . Това че БСП им се наведоха не означава че и Герб ще го направят.

Хайде на бас, че следващото правителство ще е Герб и ДПС

- Банковата криза се случи след скарването на Пеевски и Василев. Пеевски задвижи всички уж независими държавни служби за да удари КТБ. Видя се колко неверни факти се изказаха за банката. То не бяха изнасяне на чували с пари то не бяха глупости. За това и сега ще съдят държавата за тези лъжи. А кой ще плати парите за делата - близо 7 милиона българи.
Не е ясно и на експертите как се случи ти пак името на Пеевски намесваш, ако Пеевски можеше всичко и е всемогъщ ами той щеше да управлява. Смешни са тия твърдения има някакъв страх от тоя човек, но не знам защо треперят БОКО и Цецо. Цецко е много по омазан ти за Пеевски ми говориш.

Последно редактирано:

Брън, я кажи ти де се намираш :-o :lol:

attachment.php

Прикачени файлове

• 10540915_262021240659442_5264646350390147840_n.jpg
    10540915_262021240659442_5264646350390147840_n.jpg
    114.7 KB · Преглеждания: 54

Начи, Бърни, как ни та е срам да ме тормозиш 15 минути да та тръся де си па ти си бил у челото на стадото :-o :lol:

attachment.php

Прикачени файлове

• byrni.jpg
    byrni.jpg
    161.2 KB · Преглеждания: 52

Двоен пост.....

1.Какво те излъга теб Станишев?
2.Кажи ми защо мразиш Пеевски и какво ти направи?
3.Евро фондовете не са критерии случая Украйна показа че има двоен стандарт в Евро съюза, ЕНП управлява нормално е да спира.
4.От къде сме изолирани?
5.За една година само приказки а тока не мръдна и стотинка, при предното правителство едни шеф на ДКЕВР не намериха.
6.Здравеопазването е забатачено 20 години, ако си спомняш Боко доста болници закри, за това имаше малко пари.
7.От постната пица по забатачен бюджет не е имало, Всичко си разплатиха тези даже и старите сметки.

Ако ми дадеш опровержение на мойте думи ще дам 200 гласа на Герб. За разлика от теб аз умея да убеждавам.

1. Аз не вярвам на БСП - така че лично и дума не вярвам на Станишев. Така че мен лично нищо не ме е излъгал. Но доста от избирателите му отказаха да гласуват за него и за БСП на Евровота.

2. Пеевски краде пари от данъци - от моите данъци. Нали не си мислиш, че Пеевски е честен бизнесмен и всичките си пари е изкарал с честен труд. Занимавате се с 6-те апартамента на Цвъкито. А Пеевски дето има 6 вестника, телевизия, Интернет сайтове и други бизнеси за милиони. Че тя само охраната му за един месец струва колко единия апартамент на Цвъкито. Тея пари са от нашите данъци, ако не знаеш.

3. Еврофондовете са критерий. Аз искам да се усвояват и да се строи инфраструктура с тези пари, щото ме кефи да има магистрала до Бургас и искам да има магистрала и до Солун и до Истанбул и до други места. Искам и метро да има и Втори мост на Дунав да има. Като им спират еврофондовете да си ходят. И хич не ме боли фара дали е двоен стандарт. Има си конкретни нарушения и изисквания от страна на ЕС - да си напънат гъза и да ги оправят тези нарушения и да им пуснат пак парите. Ама не могат или щото са некадърни или щото са крадливи, а най-вероятно и двете.

4. От всички сме изолирани. Чуждите инвестиции на практиката няма. Преди създаваха 20-30 хиляди работни места на година. Сега никакви ги няма. Последния месец заради банковата криза от България е изтекъл около милиард лева. Потърси в Гугъла последния отчет на БНБ. По-здрава изолация от това здраве му кажи.

5. НЕК и БЕХ имат 3 милиарда дългове. Някой трябва да ги плати. Пак ще сме ние с нашите данъци. Няма да е Пеевски, нито Станишев, нито Боко.

6. Верно е забатачено от 20 години. Но сега и пари няма, ако не актуализират бюджета на касата - болниците ще спрат да работят.

7. В момента държавата дължи над 1 милиард лева по разни проекти. Следващите ще ги плащат. Никой с никого не се е разплащал. Точно обратното е - подписаха се едни договори, дето следващите ще ги плащат. Сложи и още милиард заради спрените Европари - щото ако не ги пуснат, някой ще трябва да ги плаща и тях. Има договори, има извършена работа от фирми, но няма пари. Някой трябва да ги плаща. Ако не знаеш, да те светна - бюджета плаща и после Европа възстановява 70-80% от сметките - зависи там от съответната програма. Сега Европа като не възстанови нищо - всичко ляга на бюджета. А парите трябва да се платят - щото има договори.

За това има избори.

Ние тука може да си дращим квото искаме - но накрая нещата се решават от избори. Просто като фасул.

ГЕРБ пак ще е първа сила. Дано РБ да влязат и ГЕРБ и РБ да управляват и да вземат да изпълнят барем 2-3 от точките на РБ.

1. Аз не вярвам на БСП - така че лично и дума не вярвам на Станишев. Така че мен лично нищо не ме е излъгал. Но доста от избирателите му отказаха да гласуват за него и за БСП на Евровота.

2. Пеевски краде пари от данъци - от моите данъци. Нали не си мислиш, че Пеевски е честен бизнесмен и всичките си пари е изкарал с честен труд. Занимавате се с 6-те апартамента на Цвъкито. А Пеевски дето има 6 вестника, телевизия, Интернет сайтове и други бизнеси за милиони. Че тя само охраната му за един месец струва колко единия апартамент на Цвъкито. Тея пари са от нашите данъци, ако не знаеш.

3. Еврофондовете са критерий. Аз искам да се усвояват и да се строи инфраструктура с тези пари, щото ме кефи да има магистрала до Бургас и искам да има магистрала и до Солун и до Истанбул и до други места. Искам и метро да има и Втори мост на Дунав да има. Като им спират еврофондовете да си ходят. И хич не ме боли фара дали е двоен стандарт. Има си конкретни нарушения и изисквания от страна на ЕС - да си напънат гъза и да ги оправят тези нарушения и да им пуснат пак парите. Ама не могат или щото са некадърни или щото са крадливи, а най-вероятно и двете.

4. От всички сме изолирани. Чуждите инвестиции на практиката няма. Преди създаваха 20-30 хиляди работни места на година. Сега никакви ги няма. Последния месец заради банковата криза от България е изтекъл около милиард лева. Потърси в Гугъла последния отчет на БНБ. По-здрава изолация от това здраве му кажи.

5. НЕК и БЕХ имат 3 милиарда дългове. Някой трябва да ги плати. Пак ще сме ние с нашите данъци. Няма да е Пеевски, нито Станишев, нито Боко.

6. Верно е забатачено от 20 години. Но сега и пари няма, ако не актуализират бюджета на касата - болниците ще спрат да работят.

7. В момента държавата дължи над 1 милиард лева по разни проекти. Следващите ще ги плащат. Никой с никого не се е разплащал. Точно обратното е - подписаха се едни договори, дето следващите ще ги плащат. Сложи и още милиард заради спрените Европари - щото ако не ги пуснат, някой ще трябва да ги плаща и тях. Има договори, има извършена работа от фирми, но няма пари. Някой трябва да ги плаща. Ако не знаеш, да те светна - бюджета плаща и после Европа възстановява 70-80% от сметките - зависи там от съответната програма. Сега Европа като не възстанови нищо - всичко ляга на бюджета. А парите трябва да се платят - щото има договори.

За това има избори.

Ние тука може да си дращим квото искаме - но накрая нещата се решават от избори. Просто като фасул.

ГЕРБ пак ще е първа сила. Дано РБ да влязат и ГЕРБ и РБ да управляват и да вземат да изпълнят барем 2-3 от точките на РБ.

Каквото и да отговоря сте убедени в "качественото" управление на Герб, което не изкара пълен мандат заради много не компетентности. Дано реформаторите влязат ама надали, процентно ситуацията ще е същата като на евро изборите. БСП няма да пада повече процентно защото ще има мобилизация, този път ще се подготвят, за ДПС мобилизация също, даже се започва. Барека може да даде гласове на реформаторите, но е съмнително. Реформаторите всъщност са отцепници от други партии и народа ги познава добре.

що за глупост, гласоподавателите на дудука могат да изтекат само към популистки партии, а платените към който ги купи...

Аз освен приказките на Бойко, друго до се га не съм прочел, няколко експерта вклю. Каролев твърдят, че няма причина да се притесняваме с бюджета.

Бойко нищо не направи за да успокой масите от некъдърност, нито Добрев, нито ДКЕВР знаеха какво да правят по време на протестите. Питам те как ако НЕК е фалирала продължава да роботи още година и повече?

Ти можеш ли да живееш с 100лв на месец, след както има инфлация пенсиите трябва да се вдигат, няма как тока и лекарствата да струват 1 пенсия и тия хора да живеят.

Хайде на бас, че следващото правителство ще е Герб и ДПС

Не е ясно и на експертите как се случи ти пак името на Пеевски намесваш, ако Пеевски можеше всичко и е всемогъщ ами той щеше да управлява. Смешни са тия твърдения има някакъв страх от тоя човек, но не знам защо треперят БОКО и Цецо. Цецко е много по омазан ти за Пеевски ми говориш.

НЕК работи на загуба . Ей така работи още една година с милиони загуби. Все някога дупката трябва да запълва , а пари от къде ? Няма да мине само с увеличение на тока.
На кои експерти не им е ясно какво се е случило ? Тия експерти дето казаха , че досиетата били изчезнали пък после се появиха ? Тия дето казаха , че 200 милиона са изкарани с чували , пък после не било така ? Ей тия същите експерти ще ги съдят за клевета, а те са съучастници в цялата схема. А КТБ просто беше банкрутирана по поръчка на Пеевски , след като се скара с Василев.

Орешарски няма да се откаже от актуализацията на бюджета

Хохохо БСПарите не знаят на кой свят се намират. Собственото им правителство казва , че трябва актуализация на бюджета те викат , че не трябва. Така е драги червени крадци , като сте се заградили с оградите и не виждате какво става в държавата. Пълни некадърници. Оплетоха се във вътрешни интриги , СЪсела избяга и сега борбата е кой да е на неговото място.
Една година само сладки приказки и никакви действия . Една година се целуваха с ДПС и сега имат наглостта да обвиняват Герб че са с ДПС ? Чакайте вие до вчера бяхте гушнати сега вече са примерна партия... Дано не минете 10те процента на изборите и да отидете в забравата. Една партия забранена с закон 89та продължава да трови България и до ден днешен. Но електората измира и хватката отслабва от ден на ден. Затова и нямате спечелени избори от 2006 година насам.

"За всички, които отново не са разбрали и за медиите, които отново си позволиха да манипулират моите думи, публикувам запис от цялото ми изказване днес. И отново повтарям – коалиция с ДПС няма и няма да има! Не аз се целувах с тях на Орлов мост. Моля, не спекулирайте повече по тази тема", написа той във Facebook следобед.
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-dps-gerb-izbori2013-17106200?nt=4

Червените гниди се пукат от яд и чакат нови опорни точки .....

Начи, Бърни, как ни та е срам да ме тормозиш 15 минути да та тръся де си па ти си бил у челото на стадото :-o :lol:

attachment.php

Хаххахах - добро е душе.:D

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-dps-gerb-izbori2013-17106200?nt=4

Червените гниди се пукат от яд и чакат нови опорни точки .....

Хехехехе - Боко казал нещо и сега трябва да залагаме, дали още днес ще се изметне или тоя път ще изчака до утре. И въпросът е: до утре колко пъти ще си смени позицията...

Хехехехе - Боко казал нещо и сега трябва да залагаме, дали още днес ще се изметне или тоя път ще изчака до утре. И въпросът е: до утре колко пъти ще си смени позицията...
А Станишев се кле , че няма да става евродепутат... а избяга позорно. А магазинчето все фалирало си стои - и с Бойко и без Бойко. Мъка мъка....

Душко остави, ми докато да го изнамеря в туй стадо, цели 15 мин. се лутах :-o
Хаххахах - добро е душе.:D

Каквото и да отговоря сте убедени в "качественото" управление на Герб, което не изкара пълен мандат заради много не компетентности. Дано реформаторите влязат ама надали, процентно ситуацията ще е същата като на евро изборите. БСП няма да пада повече процентно защото ще има мобилизация, този път ще се подготвят, за ДПС мобилизация също, даже се започва. Барека може да даде гласове на реформаторите, но е съмнително. Реформаторите всъщност са отцепници от други партии и народа ги познава добре.

Както ти казах, ние може да си пишем всичко - но идват избори и там се решават нещата.

Само не можах да разбера, защо след като правителството на Орешарски е толкоз добро подава оставка. Или не е толкоз добро или нещо друго става.

А Станишев се кле , че няма да става евродепутат... а избяга позорно. А магазинчето все фалирало си стои - и с Бойко и без Бойко. Мъка мъка....

Хехехехе - не ти пука, че си злетак, нали?:wink: Магазинчето ще си стои затворено, щото след чумата тиквуций и марсианците не могат да оправят нещата дълго време, а Станишев не ме интересува, защото е същия мухльо, като обекта на сексуалните ти въжделения. Виж кво, понеже ми е жал за теб ще ти дам съвет - опитай с друг педал, боце няма да ти обърне внимание, щото сега е зает да го поема от ДПС.

Както ти казах, ние може да си пишем всичко - но идват избори и там се решават нещата.

Само не можах да разбера, защо след като правителството на Орешарски е толкоз добро подава оставка. Или не е толкоз добро или нещо друго става.

Нищо не решават изборите, когато няма алтернатива и прав път за държавата. И хиляда избора да правим коалиция ще има, това е положението

Нищо не решават изборите, когато няма алтернатива и прав път за държавата. И хиляда избора да правим коалиция ще има, това е положението

Не, те си мислят, че пак ще има такава фалшификация, както при президентските и местни избори, ма няма да се получи тоя път. Печатницата в Костинброд затвори.:)

Горе