NovaPS
Well-Known Member
Отвори ми от тага на доле, ши извиняваш
@mnedelchev
Щеше да яко да има и графика с Total Recovered, до тия със заразените и починалите, не мислиш ли?
Ей, браво Вени. Дано го изгледат паникьорите, ама едва ли. На мен поне ми беше полезно и интересно. Е, така се говори - логично, обосновано и подкрепено с научни факти.
Сега нанди ще те налази.Днеска не работя и си играх с две графики, за чиято вярност не претендирам.
...
Щом не ми е писала още, не е сигурно. Откога я дебна...Сега нанди ще те налази.
Всякакви статистики и графики й действат като афродизиак.
В провинциите в Китай, където са взети своевременни мерки положението е доста по-добре, отколкото в Ухан, където са се забавили, както в Италия.Днеска не работя и си играх с две графики, за чиято вярност не претендирам.
Първата е до днес:
Втората е, ако тоя тренд се запази и хората не вземат насериозно нещата:
Т.е., ако стане така и изобщо е вярна графиката, през Април очаквайте да започнем да се редим на опашка за помощ, а сегашните забрани да се удължат и шанса за икономическа криза ще стане съвсем реален.
Пак казвам, тея сметки не твърдя, че са правилни. Използвал съм 3.6% смъртност, средно време от заразяване до смърт 18 дни, средно време за удвояване на заболелите 6,2 дни и пръв смъртен случай в БГ на 11/03.
У нас има много повече болни, просто не знаят. Съответно това ще се разбере в рамките на няколко дни де. Дано да греша.
Ми да беше написал и имената и адресите на болни/мъртви тогава. Какво спря творческия ти устрем?за чиято вярност не претендирам.
Нищо. Ама ако ще ги пиша само за да те задоволя, ще трябва много да се напънеш да ме впечатлиш, щото иначе рискуваш даже и да не ти отговоря повече.Ми да беше написал и имената и адресите на болни/мъртви тогава. Какво спря творческия ти устрем?
Това беше сарказъм. Няма да се напъвам, за да ме задоволяваш.Нищо. Ама ако ще ги пиша само за да те задоволя, ще трябва много да се напънеш да ме впечатлиш, щото иначе рискуваш даже и да не ти отговоря повече.
Дразни ме цялата световна истерия, но тази у нас е най-неадекватна, или поне върху нея имам преки наблюдения. Видях един клип и за безумните действия на медицинските власти в Австралия. Иначе, прав си. Нещата са сериозни, ама сега още не ги усещаме. Като премине бурята в чаша вода ще плачем за реални проблеми, а не за хипотетични.Nandi-то, не се бъзикай, нещата са сериозни. Знам, че не си фенка на Баце и останалите, но те са българи като теб. И взеха правилното решение. Дали е закъсняло или не, това никой не може да каже. Нещата са яко динамични. Днес са 8 нови, утре може да се шокираме с 30 нови случая. Но за мен в момента политиката остава на заден план. Дори икономиката. Аз имам баща, който ако го покоси тая гадост, няма шанс. Мисля за него и се моля. Затова недейте да съдите държавата, все пак правят всичко възможно. Бъдете здрави!
Да, недей
И стига ака в темата, моля те. Сериозна е, чао.
Защо? Преча ви да си се паникьосвате на воля? Ма давайте, бе. Искате ли да ви опиша колко много ще се мъчите, докато умирате, за да ви е още по-страшно? Да забранят и сбирките в интернет, щото има демотивиращи паниката, недисциплинирани... как беше? А, глупаци.@nandibandi, ставаш досадна