Здравейте! В Дания имаше 2000 "заразени" когато датската кралица направи извънредно обръщение към датския народ. Към днешна дата има над 4000 души и повярвайте ми за цял месец съм видял само един човек с маска и той не беше русичък със светли очи, а мургав. Навън наистина е намалял градският трафик, все едно е неделен ден всеки един ден. Хората си ходят до магазина и си пазаруват, излизат да тичат, да си разхождат домашните любимци и най-вече децата, които се събират на групи по площадки за да играят баскетбол. А парковете, хиподрумите и голф игрищата са най-пълни от хора БЕЗ маски. Естествено всеки магазин се е запасил с необходимите консумитиви - безплатни ръкавици, дезинфектанти и т.н. за хората, които желаят, но никой не те задължава да ги изпозлваш и като цяло няма никаква паника. Беше ми любопитно защо е така и отворих програмата и информацията, която дава датското правителство на гражданите относно епидемията. Оставям линк:
https://www.sst.dk/corona-eng . Сами виждате, че е написано подробно и ясно какъв е този вирус, какво знаем за него, какво да се очаква и каква стратегия е прептриела превителството. Информацията е разделена на две групи, "General Public" и "Special Risk Groups" и по този начин няма каквато и да е предпоставка за паника. Както каза и президентът, наистина нямаме представен стегнат план за информация с ясни и конкретни действия относно разрешаването(преживяването) на кризата. Вместо това при наличие на 180 случая(по времето на обявяването на ИП) премиерът спира икономиката, нарежда на населението да се заключи в бункерите си и заявява "Ами, отвън има нещо много страшно, ще трябва да стоим и да чакаме да си отиде. Имаме пари за 3 месеца, а след това... и аз не знам какво ще става". Живот в страх не е живот, а робство.