От: От: От какво печелите пари онлайн
Мизерни пари се изкарват от мизерните сайтове.
Така като ти гледам подписа и броя на мненията, явно си от големите риби, които правят големи пари и си крият сайтовете :mrgreen: .
Парите са мизерни съотнесени към посещения/приходи. Адсенза и подобните му системи носят и винаги ще носят мизерни пари. За един наистина голям сайт и 10 000 лв. също могат да бъдат наречени мизерни пари.
Виждал съм статии и снимки с разни чекове за големи суми, но съм склонен да мисля, че повечето от тях са фалшиви и даже идват от самия Гугъл за да си мислят хората, че като хакнат 2-3 тъпи рекламни обекта ще станат милионери. На картинки и градски легенди, заградени с огромни рекламни карета, не вярвам.
Има цяла наука наречена Маркетинг. Който ще прави пари да я изучи и да забрави за Адсенза.
Адсенза разбира се има и полезни приложения. На мен ми харесва да го прилагам докато преценя, че сайта е достатъчно развит за директна реклама. Също така става и за блоговете, все пак автора заслужава да пие по едно кафе за сметка на четящите. Могат да се запълват и празните рекламни позиции, макар че не е желателно.
Аз вярвам в следното: Директната реклама винаги е по-добро решение за един развит сайт от адсенза. Винаги ще се намери рекламодател за един добър сайт.
За ламерските сайтове, които са съставени от над 70% реклама и са с почти 0% returning visitors не говоря. Тях даже не мога да ги оприлича на сайт. Винаги затварям с отвращение сайт, който разчита някой случайно да нацели реклама за да дойдат парите. Преди малко попаднах на такъв като търсех информация за Адсенз милионери
.