От какво печели svejo?

От: Re: От какво печели svejo?

spodeli.biz e писано на php и е custom код ;)
svejo.net е на ruby и отново е custom код.

Вероятно се заблуждаваш по slug-овете.

Може и да се заблуждавам от дизайна и начина на споделяне.
 
От: От какво печели svejo?

Ако си прав, въпреки че се съмнявам много са паднали! Преди година и нещо правеха стабилно по 80к. уникални дневно!
40 000 уникални на ден как ти се струват,

Трафика им не е само гугълски, въпреки, че огромна част е такъ, но има и много редовни потребители включително и аз, който се бори за малко свежа помощ.

Този трафик според мен е Гугълски почти всичкия /ако не е манипулиран/, аз познати, които да четат новини в свежо нямам. Да не говорим, че половината 'свежи' работи там са от тези НЕНОВИНИТЕ... дето уж са новини, ама нямат общо с истината.
 
От: От какво печели svejo?

аз също нямам познати седящи и четящи от там.
Какво стана ще се прави ли предприемач.нет подобно на свежо
 
От: От какво печели svejo?

аз също нямам познати седящи и четящи от там.
Какво стана ще се прави ли предприемач.нет подобно на свежо

Като сте толкова мераклии ей ви го сайта, на картинката горе.
 
От: От какво печели svejo?

Мога ли да използвам темата и да попитам нещо за да не правя нова излишна. До колкото разбирам по-големия трафик на свежо идва от google. Защо техните публикации в повечето случаи излизат дори по напред от оригиналните източници, както някой спомена по горе? Нали уж Google се "бореше" с копирането, защо праща свежо по напред от оригиналите, при положение, че нямат една уникална статия и всичко е споделени връзки? Интересувам се, защото имам едно сайтче (което скоро ще пусна и тук) за споделяне на връзки и статии, и ме интересува, колко мога да разчитам на google за трафик на подобен тип сайт. Имам 100-на статии преведени с мои думи, 80% от които се класират в топ5 резултатите при ключовите си думи. От друга страна пък по-голямата част от споделените такива или ги няма поне в първите 10 страници или ги няма въобще. Забелязах, че свежарите имат доста беклинкове, това може ли да бъде отговор на въпросите ми? :)
 
От: От какво печели svejo?

Това е защото свежото е доста по-авторитетен сайт. Заради това доста по-малки сайтове, които нямат тази сила обикновено минават на заден план. Google като цяло не харесва това да се дублира съдържание в мрежата и не го толерира. Но пък и самата идея, че Свежо са се изкачили до това ниво, си е едно на ум и за търсачката също.

Колкото и да е странно, това е логиката. Прибави една статия в CNN.com и същата в някой малък сайт и ще видиш същия ефект. Дублицираният контент кляка пред авторитета на сайта, който си е градил през годините.
 

Горе