От: ПРОБЛЕМ със СУПЕРХОСТИНГ !
Гледам тук, доста специалисти на тема Cloud Linux са се изказали, и дори си направих труда да се регна и да отговоря на някой по темата с Cloud Linux-a.
За да няма неясноти, всичко което го пиша, е от личен опит. Занимавам се с администрация на разни мрежи и системи за сервиране на видео съдържание с капацитети > 10G, за сервиране на банери и т.н. В общи линии сайтове с много посещения и много трафик.
От кога с CloudLinux "гръмвайки" 1 сайт пада целия сървър? Нещо ми се губи връзката тук.
На пръв поглед логичен въпрос, обаче ако вземеш да прочетеш какво ти е писал човека от СуперХостинг и успееш да го осмислиш, ще разбереш че всички защити на ApplicationLayer са безсилни при достатъчно добър брой нови connections/sec. Рабира се, това няма как да го разбереш и проумееш, ако не ти се е случвало и от тук идва и неразбирането и ти "се губи връзката тук".
Да, знам какво искаше да кажеш. Въпроса е, че просто не се връзва
Не искам да изпадам в подробности, не му е тук мястото. :beer:
Същия отговор, като по-горе.
никога не може да се изядът ресурсите на сървъра от един акаунт... сайтовете в акаунта просто се забавят като си изядът заделените ресурси....
Това невярно твърдение. Cloud Linux-а може да ограничи потребителя, но в случая проблемът изобщо не е в потребителя. От СуперХостинг са го написали доста подробно и ясно. Ресурсът, който се сервира е статичен. Потребителят няма общо със сервирането и съответно Cloud Linux-а не сработва, защото той ограничава съвсем други неща, а и както споменах по-горе ApplicationLayer защитата, каквато е на Cloud Linux-а посредством модул в Apache и която изобщо не хваща сервиране на статично съдържание, не може да помогне ако има доволно много паралелни връзки или заявки към Apache.
Сега малко по- в страни
@mantaman - Пич ти си хейтър от класа. Питаш въпроси, отговарят ти, ама пак са криви. Квото и да ти кажат все са ти криви, всички са ти криви за всичко
.
Вие или се правите, че не разбирате за какво става въпрос или наистина не разбирате.
Ако някой ти нагъне сайтовете, няма значение коя е хостинг компанията, която ползваш. Заминаваш в небитието. Hostgator, hostmonster, dreamhost, GoDaddy и всякакви други хостери няма да търпят сайт, към който има неочакван зверски пик на трафика или пък някой го атакува или го хотлинква или каквито си пожелаеш други гадости.
Това не е техен проблем. Няма причина те да изяждат дървото. Изяжда го този към който е атаката.
В крайна сметка има си други решения за борене с такива атаки, но при подходящо организирана атака и фирми с многомилионни IT бюджети не издържат. За справка питайте PayPal и VISA.
Сигурно не са се сетили да ползват CloudLinux, защото според някой пишещи тук, това ще им реши проблема, без значение от volume-то на трафика и връзките, просто трябва да го инсталират на 1 (ЕДИН) сървър и да пуснат сайта си на него. От там нататък, CloudLinux-а ще им сбъдне мечтите.
(тъпо звучи, нали
)
Логиката е сравнително проста: има сайт, към който има атака или кофти трафик. Има 2 варианта да се опитат да го овладеят и да успеят, и някак си сайта да остане да работи или атаката да е от scale или тип, който не позволява нейното овладяване. В крайна сметка всяко желязо си има своя капацитет.
При втория вариант конкретния сайт към който е трафика не работи + не работят и останалите сайтове на сървъра.
Сега те трябва да вземат едно много просто решение и то е да спрат сайта към който е атаката, и така няма да работи САМО той, другите заработват.
Ако аз съм от невинните жертви, с другите сайтове, които не работят, няма да съм никак доволен и ще съм много щастлив като спрат сайта, който прави проблеми. Не ме интересува защо го прави, дали го атакуват или си хотлинква във FB или някой друг му прави сечено.
Атакувания сайт така или иначе НЯМА да работи, защо да не го спрат, поне моите да работят.
Аз също ползвам хостинг от няколко компании. Не искам заради други потребители да страдам аз. Всеки да си носи кръста. Ако трябва да ги спрат, да ги спират, не ме интересува, проблема не е мой. Не искам аз да го ям наравно с тях.
Айде със здраве и без лоши чуства.