За тези който толкова треперят при пазаруването онлайн скарта просто си направете една дебитна карта и я зареждайте с пари само когато ще пазарувате. Или пък не дръжте в нея повече от 100 лв.
Ами да има мнго опции. Време е българите да се отърсят от този страх при онлайн плащанията. До гуша ми дойде от наложени платежи. Правил съм експеримент с плащане по банка или ПейПал и като бонус безплатна доставка и познай какво стана продажбите паднаха на 0 за няма и 2 дни....
Много съм съгласен с теб. Особено за отърсването от предразсъдъци, които хем те имат, хем медиите им втълпяват, че Интернет и пазаруването там крие огромни рискове.
Тук го има момента на недоверието, което от части и много онлайн магазини успяват да докарат. Все още нашите онлайн търговци не са минали на нивото на чуждестранните в някои отношения.
Дори и аз съм го правил тук с наложен платеж, но това си е и локална опция. Има го и в USA и други, но трябва да си от там. За международния пазар, вадиш го като опция, защото не те касае. Да може да го предложиш на локалния пазар, но тогава ще успееш да засегнеш до някаква степен останалата част, която също би искала да има, а защо не и да се възползва от нея.
Последният месец имам над 5 поръчки от UK, Asia сайтове и съм повече от доволен. Дори сега се чудя да си взема кецове за новия сезон от там. Още малко ще се почудя и нападам сайтовете.
Абе то и в реалния живот е пълно с измамници също, но какво толкова. Реално навсякъде ги има.
Просто по нашите ширини са по-голямо процентно съотношение :lol:
Ами да има мнго опции. Време е българите да се отърсят от този страх при онлайн плащанията. До гуша ми дойде от наложени платежи. Правил съм експеримент с плащане по банка или ПейПал и като бонус безплатна доставка и познай какво стана продажбите паднаха на 0 за няма и 2 дни....
Здравейте , аз съм си купувала от алито различни неща и винаги са ми пристигали в пощата ,та от вас разбрах за тези мита и други неща . Имам 1 питане - тъй като имам желание да направя поръчка от там за около 1000$ и все пак искам да нямам проблеми , как да обмитя и някой знае ли стойността на митото ? А освен мито има ли ДДС или то е само за юридически лица ??
За мен лично причината никога да не плащам онлайн е, че повечето магазини не си актуализират редовно информацията за наличност на стоките. Постоянно ми се случва да си поръчам нещо и после да ми се обадят по телефона, че в момента го нямат.