Виждам един баща как на рамката на колелото си кара всяка сутрин момченцето си на детска, но всеки път като го гледам се чудя да му се възхищавам ли да ми е жал. Това според мен не е добра опция и то никак, особено в град като нашата родна столица. Тук не само задръстванията са пречка, но мръсния въздух от старите коли, разсеяните и летящи идиоти по улиците. Честно казано не бих си го позволил, дори да ми се струва супер добра идея. Може би бих някога се замислил при условие, че намалее трафика, вредните емисии спаднат драстично, повечето изберат този начин на предвижване, и най-вече стегнат правилата по пътищата.....което след като го написах - това е точно никога.
Отделно това е за през определени сезони средство за предвижване. Грам не го виждам да се случи това през зимата, имайки предвид как се чистят улиците. То с шейна не може да го заведеш, а какво остава за колело. Общините като цяло трудно се справят с тези проблеми. Единствената безпомощна стратегия, която въвеждат е ограничаването на колите в центъра ( и като гледам и доста след центъра) със синята и зелената зона. А както споменах това е доста жалка стратегия.
Немислимо е, дори и в градския скапан транспорт да разтикваш детето си по детски, училища, курсове и други събития. Едно време, когато имаше по 3-4 руски коли на светофара, а транспорта беше на нови за онова време, си спомням, че родителите ни ни водеха до центъра с градския транспорт. Беше чисто, нямаше движение, а и нацията ни като цяло много изпростя и деградира, особено сред младите. Наблюдавайте като се качи майка с малко дете дали забмайовците с телефони ще направят място. Чак ме е срам от такива, че носят човешки облик.