От: Писна ми от стачката на фермерите.
Браво пич, само така. Хранете ги тия кучета, после ми се жалвайте наляво надясно, ама то охапа жена ми, детето ми... закони за кучетата и пр.
Май не те е хапало бездомно куче, че си толкова смел а? И за да не кажеш, че съм някой охлюв или пък съм дразнил кучето ей ти ситуацията: тежа около 110 кг, не ме е страх от кучета. Само че, докато се качвах в колата, мръсната мъстия изскочи изотдолу и ме захапа за крака. Кофти тръпка. Цял ден съм обикалял мизерната и гнусна София докато намеря адекватен доктор. (скоба, ако някога (не го пожелавам на никого) Ви се случи да бъдете ухапани от куче директно в първа градска, изобщо не ходете в Пирогов поликлиники и т.н. затваряме скобата).
И кво прайм, аз съм 100 кинта назад, един ден загубен и сумати и други разправии, щото някой малоумни огранизации за защита на животните не могат да си свършат работата? Щото бабичките пред блока по цял ден хранят тия кучета и те са решили, че паркинга е тяхна територия?
КОЙТО ХАРЕСВА УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА ДА СИ ГИ ВЗИМА В КЪЩИ!
Според теб какво е редно да се случи на това куче дето ме ухапа а? Да го нахраня или да го прибера на топло? Да му сторя добро?
Не гледаш правилно на нещата
И мен ме е хапало куче кръв инжекции - нормално. Даже едни шорти от 80 лева ми скъсаха... много ме доядя
Какво е виновно кучето ?
За пример влизат вчера едни селяндури в магазина, и се домъкнали с две коли сред тях и 3 деца, баба дядо и леля сигурно, децата... нямам думи
крещят пищят хвърлят, пипат - ужас някакъв... родителите им само ги гледат и НИЩО НЕ ИМ КАЗВАТ? и децата ли са виновни? Дай да ги изтрепем понеже майка им и баща им са тъпи и прости селяндури ТЕЗИ ДЕЦА КАКВИ ЩЕ СТАНАТ КАТО ПОРАСНАТ? - КУЛТУРА - ЗЕРО!
Те така е и с кучетата... какво очакваш
Те видели ли са добро от хората? как мислиш - какви сме ние в техните очи?
Те не очакват добро от теб, свикнали са да виждат само лошо от хората.
За да са добри трябва да се възпитат, пусни едно прасе да подивее и го сравни с домашното.
Затова ви казвам, не са виновни кучетата разбери, не искам да се караме, дори ще те помоля да погледнеш по друг начин на нещата.
на тях им липсва възпитание, те са диви животнии за да са в това състояние са виновни хората.
Разбери че никакви приюти няма да помогнат никакви кастрации, докато не се реши проблема радикално, а той не е избиване на кучетата, защото на мястото на убитите ще дойдат нови.
Гнездата на размножаване са точно циганските махали. Там няма контрол. Кучетата се размножават главоломно и разнасят болести и зарази.
Дори и да се махнат всички кучета от кварталите, от циганите за нула време ще пристигнат нови кучета за да ползват новите празни територии.
Даваха по дискавъри за слонове, убили са възрастните и са оставили само млади слонове, те са пораснали без да има от кого да се учат и са станали злобни и агресивни, нападат и убиват животните покрай тях.
По същата причина- няма кой да ги научи как да се държат правилно.
За всичко което ти се е случило не са виновни кучетата. както за това че са ти сложили скоба не са виновни те.
Виновни са законите, хората са виновни, виновни сме всички ние.
Съгласен съм да има данък за домашни кучета не 100 - 1000 лева трябва да е данъка. За да не взема всеки куче да го гледа докато е малко и после да го пуска.
Но трябва да има данък и в циганските махали - или поне пълна забрана за гледане на всякакви животни.
Хапали са ме, хапали са и крокодила ми, в момента в еуфорията да, яд ме е на тях и ми иде да ги изтрепя, но след няколко минути като ми мине и погледан трезво на нещата...
не му приписвай човешки качества, инстинкт е всичко. те не са лоши, ние сме ги направили такива
Знаеш ли колко по-човек ще се почувстваш ако им помогнеш ?
п.п. а и тези които ме ухапаха... те бяха на някакъв заебан строеж пуснати там да го пазят, полудиви. гладни мършави, озлобени. казах на пазача - той ми вика- ми убийй ги гадовете? олигофрен.