То каквото и да си говорим, на всеки му се е налагало да стига до някакви бек ъп варианти. Особено, ако работа му е силно обвързана с това животно, наречено Интернет.Понякога ми се налага да ползвам мобилен НЕТ
Хахаха, виждал съм те, брат. Направо видях едната ти ръка заредена в джоба, да вади телефона, ако има някой съмнения за нещо.Non stop.. ако нямам интернет съм загубен .. е не чак толкова ама постояно си върша работа от телефона, я влезна на сървъра да видя какво става или в форума или някой мейл да отговоря..
Но го ползвам само за работа общо взето
Поздрави
и аз ползвам от мобилен интернет почти постоянно. пробвах много доставчици, но най-съм доволен от мобилния интернет на мтел.
Ползвал съм флашки на Виваком и Глобул.В България мобилния интернет не е добре развит като услуга.На практика плащаш, а получаваш услуга на много ниско качество.Този интернет го ползвам само за екстремни случаи, когато съм на път например и трябва да си проверя пощата.За разговор по скайп не става, само за чатене.
Наблюденията ми са, че където го има 3Г и 3.5Г в БГ са по-добре от да кажем в ЮК. Скорости от 5-6 Мбит/с на 3.5Г в БГ са си налични на много места, докато в ЮК на много малко места. Това с ЮК карта в БГ в роуминг и си избирам мрежата с 3.5Г в района.
По скайп се говори добре на 3/3.5Г както и прилично на EDGE. Само гпрс не става.
На книга за воип може да минеш с връзка 8 кбайта/сек (висок клас гпрс), но проблема е забавянето.
Има ли смелчаци, които ползват мобилния си интернет за качване на файлове през FTP? И ако има, какви са плановете там, защото не ми се вярва с нещо от 5-10 лева допълнително към месечната сметката да върши работа. Иначе за пощи, скайп и друг тип месинджъри сигурно става, но за работа дали е ОК? Не че предвижда скоро да си взимам, но ако станат някакви човешки цените, скоростта и условията, ще се замисля сериозно. Имам чувството, че сега някак не са на нивото, на което ще върши някаква работа, за цената си.Забавянето наистина може да се окаже проблем.
Има ли смелчаци, които ползват мобилния си интернет за качване на файлове през FTP? И ако има, какви са плановете там, защото не ми се вярва с нещо от 5-10 лева допълнително към месечната сметката да върши работа. Иначе за пощи, скайп и друг тип месинджъри сигурно става, но за работа дали е ОК? Не че предвижда скоро да си взимам, но ако станат някакви човешки цените, скоростта и условията, ще се замисля сериозно. Имам чувството, че сега някак не са на нивото, на което ще върши някаква работа, за цената си.
Мобилен интернет - дано това се превърне в нещо доста по-популярно от сега. А и да влезе в употреба от нас. За работа говоря.
Ако имаш 3/3.5Г там къде то си, става за работа без проблем. Проблема ти е колко трафик имаш.Има ли смелчаци, които ползват мобилния си интернет за качване на файлове през FTP? И ако има, какви са плановете там, защото не ми се вярва с нещо от 5-10 лева допълнително към месечната сметката да върши работа. Иначе за пощи, скайп и друг тип месинджъри сигурно става, но за работа дали е ОК? Не че предвижда скоро да си взимам, но ако станат някакви човешки цените, скоростта и условията, ще се замисля сериозно. Имам чувството, че сега някак не са на нивото, на което ще върши някаква работа, за цената си.
Мобилен интернет - дано това се превърне в нещо доста по-популярно от сега. А и да влезе в употреба от нас. За работа говоря.