Политическите проблеми на ЕС и България като член на съюза

Видяха че може и без тях и се стреснаха.
Как го видяха? Кога го видяха? Когато дедо Алцхаймер ходи да се моли на саудитите, а те му показаха средния си пръст? Когато ОПЕК+ обяви, че намалява добива на нефт ли? Защо тогава янките писнаха до небесата, щом могат без тия ресурси? сащ-ската икономика се срива именно заради петролния пазар, който се еманципира от тях.

Ти си дрънкай тинтири-минтири, ама след 5 месеца друга песен ще запееш, защото руският газ, който азерите ни продават, ще скочи до небесата.

Не може да имаш обективно мнение, когато възгледите ти се базират единствено и само на омраза. Това е абсолютно невъзможно.

Прираста и раждаемостта през комунизма започват да намаляват след 70та година. Да не говорим за легализацията на абортите 53г., до седемдесета година имаме паритетни години аборти/раждания, а от 78 до 98г. аборите са повече от ражданията, чак след 2000г. тенденцията се обръща и абортите намаляват. Реално, ако не бяха легализирани, сигурно щяхме да сме 10млн. през 1990г. (ма нали трябва да разбием семейството и да еманципираме жената по заводите, че да отговаря на социалистическия идеал) Това да го постигнеш при затворени граници и "земния рай" който е бил е сериозен "успех".

Драстичния спад след 90г. се дължи до голяма степен на миграцията, която е основно от млади хора. Тия млади хора не бягат от капитализма и демокрацията, а към нея - масово миграцията е на запад. Да, имаме сериозен проблем с демографията и трябва това да е приоритет на държавно ниво, единственото положително към момента е, че обръщаме тренда на миграцията и много хора се връщат у нас.

1685088335347.png

1685088377307.png

1685088393860.png

Имай предвид, че корелацията не означава причинност. Раждаемостта започва да се увеличава много преди комунизма и започва да спада по време на комунизма. Тя е културно-икономически феномен, а не е толкова свързана с режима. Емиграция почти не имало как да има.

Не капитализмът е виновен за намаляването на населението, а липсата на капитализъм. Трябваше още през 90-те да са направили важните реформи и оттам да тръгнем стремглаво нагоре. Ние и сега сме нагоре де, но не толкова, колкото можеше. С Хърватия щяхме да сме на едно ниво, ако не беше хиперинфлацията. И това е само един пример за грешна политика на България през 90-те с дългосрочни последици. Едни такива реформи щяха да вдигнат стандарта ни на живот и да намалят емиграцията.

Накратко - хората не раждат поради промяна на начина на живот (приоритизиране на кариера; нежелание за много деца като едно време) и емигрират поради по-добрите възможности на запад, част от които можеха да бъдат налице и в България, ако през 90 имахме истински капитализъм, а не изроден такъв, с бивши комунистически кадри на върха.
Съгласен съм с това, че по време на комунизма не е имало емиграция, съгласен съм и че при нас от 90та насам всичко е изрорено! Но ако капитализма към, който сме се причислили тогава беше толкова хубав защо не намерихме изход? Нашите западни партньори нали ни мислят само доброто, а източните са тези, които ни вредят? Не разбирам! Или в капитализма е така както го мисля всичко е интерес?
Прираста и раждаемостта през комунизма започват да намаляват след 70та година.
Интересно тази таблица друго показва :oops:
А тя е от сайта на НСИ?
999999999999.jpg

Как го видяха? Кога го видяха? Когато дедо Алцхаймер ходи да се моли на саудитите, а те му показаха средния си пръст? Когато ОПЕК+ обяви, че намалява добива на нефт ли? Защо тогава янките писнаха до небесата, щом могат без тия ресурси? сащ-ската икономика се срива именно заради петролния пазар, който се еманципира от тях.

Ти си дрънкай тинтири-минтири, ама след 5 месеца друга песен ще запееш, защото руският газ, който азерите ни продават, ще скочи до небесата.

Не може да имаш обективно мнение, когато възгледите ти се базират единствено и само на омраза. Това е абсолютно невъзможно.
опорки, нали щяхме и зимата да замръзнем и умрем от студ?
миоскалите даже видеа пускаха как немците си ядат кучетата :D

Но ако капитализма към, който сме се причислили тогава беше толкова хубав защо не намерихме изход? Нашите западни партньори нали ни мислят само доброто, а източните са тези, които ни вредят? Не разбирам! Или в капитализма е така както го мисля всичко е интерес?
Ма той капитализма не е магическа пръчка, идва и хоп всичко се оправя. Всеки такъв преход от един в друг режим си има трудни години, благодарение на новоизлюпените капиталисти от БКП-БСП, 96г. имаме фалирал банков сектор и хиперинфлация, реално тогава се стопяват всички спестявания на хората, засилва се мафията и престъпността, а всичко това те връща години назад. Ако проблема беше в капитализма, хората нямаше да бягат на запад, а на изток.

Интересно тази таблица друго показва
Таблиците, които съм показал, също са от НСИ. Брой на население и естествен прираст са различни неща. Броя се увеличава, благодарение на бум-а през 40-50 години но раждаемостта и прираста намаляват още тогава, просто това се отчита по-късно в общия брой на населението, когато хората от бум-а започнат да умират. Същото нещо виждаме днес в Китай, населението все още нараства но раждаемостта спада рязко и до няколко години ще започне да спада и населението.

1685091536426.png

пп. Даже вече се обърнала кривата...

1685091900986.png

Последно редактирано:
опорки, нали щяхме и зимата да замръзнем и умрем от студ?
миоскалите даже видеа пускаха как немците си ядат кучетата :D
Напротив, експертите (енергийни и икономически) казаха още миналата година, че дебелия ще го ядем през зима 23-24. Докато още можеха да смучат от руската газова/нефтена гръд, ''евро-атлантиците'' се запасиха на по-ниска цена и въпреки това вдигнаха яко цените на енергията в държавите си.

От къде ще се запасят за следващата зима, когато кранчето от източника е врътнато??? Знаеш ли откъде? От прекупвачи като Индия и Китай. А това ще ни излезе доста скъпо. Другият вариант е да се разчита на ''зелена'' енергия, която е най-голямата лъжа в човешката история.

Искам да видя как автомобилните гиганти в Германия произвеждат с машини и поточни линии, захранвани от КИТАЙСКИ соларни панели - ПРЕЗ ЗИМАТА!!!

Няма да изчезнем като цифри, просто ще се промени състава на населението. Циганите компенсират яко, видно е с просто око дори в София, вече 1/3 от града можем да кажем, че е с целогодишен тен, който не вярва да се разходи в Западна София (изключвам Люлин). Така че като цифри в един момент ще спре намаляването. Просто са били малцинство и затова става по-бавно размножоването им на база цифри, но вече като станат 1-2 милиона, ако не са ги достигнали оттам нататък математически ще тръгнем рязко нагоре, точно както обясняваха ония за ковид случаите как се умножават, така ще е при демографията. Тъй че споко по цифри нищо чудно да докараме след време 7 или 8 милиона друг е въпроса какви хора ще са и с какво ще допринасят. Българско семейство с 2 деца вече е геройство, при братчедите под 5 не падат.

Ма той капитализма не е магическа пръчка, идва и хоп всичко се оправя. Всеки такъв преход от един в друг режим си има трудни години, благодарение на новоизлюпените капиталисти от БКП-БСП, 96г. имаме фалирал банков сектор и хиперинфлация, реално тогава се стопяват всички спестявания на хората, засилва се мафията и престъпността, а всичко това те връща години назад. Ако проблема беше в капитализма, хората нямаше да бягат на запад, а на изток.

Таблиците, които съм показал, също са от НСИ. Брой на население и естествен прираст са различни неща. Броя се увеличава, благодарение на бум-а през 40-50 години но раждаемостта и прираста намаляват още тогава, просто това се отчита по-късно в общия брой на населението, когато хората от бум-а започнат да умират. Същото нещо виждаме днес в Китай, населението все още нараства но раждаемостта спада рязко и до няколко години ще започне да спада и населението.

Виж файлът 29087

пп. Даже вече се обърнала кривата...

Виж файлът 29088
За 90те години много добре ги помня, но някак в България те минаха под дулото на оръжията и бухалките! Докато в Полша, Чехия, Унгария се създадоха нации които имат икономики и социални системи. Тук нещата се родиха изродени, и причината не е само в келявия народ, а интереса на запада който е че тук народ не им трябва, а само територия! Наливаха се пари първо прес френски институти, после през Сорос, а сега и директно през Америка за България в различни политици и мафиотски структури, които видимо успяват да разделят българина. Успяват и да го увълчат...
Факт е че демографската криза у нас е фактор и на емиграцията, която става все по достъпна. Не съм против свободното придвижване на капитали и хора. Но пък нито едно българско правителство не направи нищо да ги задържи тези хора! Ето пак на топа на устата на поредните политици е интереса на великите сили, а не родния интерес.

За 90те години много добре ги помня, но някак в България те минаха под дулото на оръжията и бухалките! Докато в Полша, Чехия, Унгария се създадоха нации които имат икономики и социални системи. Тук нещата се родиха изродени, и причината не е само в келявия народ, а интереса на запада който е че тук народ не им трябва, а само територия! Наливаха се пари първо прес френски институти, после през Сорос, а сега и директно през Америка за България в различни политици и мафиотски структури, които видимо успяват да разделят българина. Успяват и да го увълчат...
Факт е че демографската криза у нас е фактор и на емиграцията, която става все по достъпна. Не съм против свободното придвижване на капитали и хора. Но пък нито едно българско правителство не направи нищо да ги задържи тези хора! Ето пак на топа на устата на поредните политици е интереса на великите сили, а не родния интерес.
Значи, убедихме се че прираста и раждаемостта през соц-а намалява, а не обратно, че след това не е виновен капитализма за миграцията а липсата му и ся тръгнахме в друго разтягане на приказки. Виновни сме си ние, а не някой друг, ако ти самия не си помогнеш не очаквай друг да ти помогне, просто тук ние сами си оставихме бившите ченгета на власт и с капиталите, не проведохме лустрация и не заклеймихме комунизма, както в Полша, Чехия, Унгария.... това е проблема. Царе сме да търсим все някъде другаде вината, само не и в нас.

не проведохме лустрация и не заклеймихме комунизма, както в Полша, Чехия, Унгария
Лустрацията и заклеймяването са същите празни от съдържание думи като демокрация. Нито Полша, нито Чехия са цъфнали и вързали дори напротив. Не беше ли ти в тази или другата тема който бясно обясняваше колко е зле Унгария? :)

Лустрацията и заклеймяването са същите празни от съдържание думи като демокрация. Нито Полша, нито Чехия са цъфнали и вързали дори напротив. Не беше ли ти в тази или другата тема който бясно обясняваше колко е зле Унгария? :)
Графикса е на ротационен принцип като Лена :)

Значи, убедихме се че прираста и раждаемостта през соц-а намалява, а не обратно, че след това не е виновен капитализма за миграцията а липсата му и ся тръгнахме в друго разтягане на приказки. Виновни сме си ние, а не някой друг, ако ти самия не си помогнеш не очаквай друг да ти помогне, просто тук ние сами си оставихме бившите ченгета на власт и с капиталите, не проведохме лустрация и не заклеймихме комунизма, както в Полша, Чехия, Унгария.... това е проблема. Царе сме да търсим все някъде другаде вината, само не и в нас.
Не мога да се съглася, че вината в случая е само в българите! Че сме мекушави и гледаме да минем между капките е така! Но все пак не можеш да отречеш, че хората с пари стигат по-лесно до властта! А в горния пост, ти казах от къде са се финансирали правителствата през 90те. ОДС се е финансирала, и това са думи на хора, които са били на въпросните кръгли маси( госпожа Копринка Червенкова) от франкофонски организации. Така с техни пари Желев става президент, а Луканов министър-прецедател! После института на Сорос който вече помага на Костов да стигне до властта! И след 2000г. Америка за България, която субсидира и медии и политически партии!
Не търся под вола теле, просто гледам факти които излизат от време на време. И ако тези организации не преследват своите интереси, то с каква цел помагат тези хора да стигат до властта?
Благодарение на тези факти обезлюдяваме и се циганизираме, те толкова, че ставаме роми, а че ставаме прости като тях! Простия народ по-лесно се управлява!

Ето Доган има решение, както винаги на всички проблеми 🤪 :

f-1.jpg
ИЗТОЧНИК

Не мога да се съглася, че вината в случая е само в българите! Че сме мекушави и гледаме да минем между капките е така! Но все пак не можеш да отречеш, че хората с пари стигат по-лесно до властта! А в горния пост, ти казах от къде са се финансирали правителствата през 90те. ОДС се е финансирала, и това са думи на хора, които са били на въпросните кръгли маси( госпожа Копринка Червенкова) от франкофонски организации. Така с техни пари Желев става президент, а Луканов министър-прецедател! После института на Сорос който вече помага на Костов да стигне до властта! И след 2000г. Америка за България, която субсидира и медии и политически партии!
Не търся под вола теле, просто гледам факти които излизат от време на време. И ако тези организации не преследват своите интереси, то с каква цел помагат тези хора да стигат до властта?
Благодарение на тези факти обезлюдяваме и се циганизираме, те толкова, че ставаме роми, а че ставаме прости като тях! Простия народ по-лесно се управлява!
Добре, САЩ и Франкофоните съсипаха държавата. Не ми се водят разговори тип мухабед с таксиметровия шофьор. Показах ти, че не си прав за раждаемостта ти сега смени плочата, ако ти докажа че и това не е така, ще отидем на някъде другаде, няма смисъл. Аз ти говоря за БКП-БСП, че предизвикаха хиперинфлация и фалираха страната но ти ми казваш, че проблема бил в ОДС и Костов, които реално я извадиха от кризата. Как да го водим тоя разговор, като не осъзнаваме базисни неща. Червените куфарчета и реално създаването на мафията у нас я пропуснахме, сигурно и там франкофоните са намесени.

Добре, САЩ и Франкофоните съсипаха държавата. Не ми се водят разговори тип мухабед с таксиметровия шофьор. Показах ти, че не си прав за раждаемостта ти сега смени плочата, ако ти докажа че и това не е така, ще отидем на някъде другаде, няма смисъл. Аз ти говоря за БКП-БСП, че предизвикаха хиперинфлация и фалираха страната но ти ми казваш, че проблема бил в ОДС и Костов, които реално я извадиха от кризата. Как да го водим тоя разговор, като не осъзнаваме базисни неща. Червените куфарчета и реално създаването на мафията у нас я пропуснахме, сигурно и там франкофоните са намесени.
Не, проблема са западните вмешателства в страната! Не те карам да водиш "мухабед" с мен. Нищо не ми доказа! Писна ми да качвам един и същи файл. Според теб, след 70 г. сме взели да намаляваме, но според графиката на НСИ, която ти показах ясно се вижда, че до 1992г. е имало ръст, като през конкретната година е почнал спада! Този спад се дължи на емиграцията, заради отварянето на границите. Но последвалите спадове, вече са заради политиката на правителства които директно са финансирани от вън! Това е моето мнение, което се дължи на обосновани факти, които очевидно не искаш да видиш! Продължаваш да говориш, че изопачавам нещата! Нито вярвам в конспирацията, нито съм комунист! Напротив до последно вярвам, че сме по-добре в ЕС и НАТО! Но е време, да си избираме политици които не се финансират от вън! Защото в момента и ГРоБ и ПП/ДБ са финансирани от американците, а БСП и Възраждане от Русия. ДПС най-вероятно от марсианците, не знам :) Тия са такива змии, че взимат от къде им дадат! ИТН още не знам кой мафиот дава кинти на Слави, но и те нещо вече са ми мътни!

Нищо не ми доказа! Писна ми да качвам един и същи файл. Според теб, след 70 г. сме взели да намаляваме, но според графиката на НСИ, която ти показах ясно се вижда, че до 1992г. е имало ръст,
Явно не четеш и какво пиша, вече ти обясних за графиката ама или не си го прочел или не си го разбрал, правя последен опит и отново ти цитирам поста:

Таблиците, които съм показал, също са от НСИ. Брой на население и естествен прираст са различни неща. Броя се увеличава, благодарение на бум-а през 40-50 години но раждаемостта и прираста намаляват още през комунизма, просто това се отчита по-късно в общия брой на населението, когато хората от бум-а започнат да умират. Същото нещо виждаме днес в Китай, населението все още нараства но раждаемостта спада рязко и до няколко години ще започне да спада и населението.
Демек през соца, като имаш по-малко раждания на него ли се дължи увеличението или на тези преди това? Гледай ражданията, а не общото население.

---------------------------

Ето тука пак имаш покачване на населението но раждаемостта пада, демек нямаш прираст и като ти умре поколението от бум-а започва спад и в общия брой. Разбери разликата межди прираст на население и общ брой на население, две различни неща са. Не знам как по-просто да го обясня, затова ти давам примера с Китай, които имат същия проблем.

1685108338298.png
1685108351562.png

Лустрацията и заклеймяването са същите празни от съдържание думи като демокрация. Нито Полша, нито Чехия са цъфнали и вързали дори напротив. Не беше ли ти в тази или другата тема който бясно обясняваше колко е зле Унгария?
Що, ти пита хората там дали са цъфнали или на некви статистики пак ще вярваме? Щото ей кво казват статистиките за Полша... най-добре развиващата се икономика в източни блок, напълно случаено са и най-върлите анти-комунисти и скъсаха с това минало.

1685109407520.png

1685109786216.png

В Германия бившето ГДР, все още изостава от Западната част... отново нищо общо няма с команизма...

1685110644303.png

Прикачени файлове

• 1685109390117.png
    1685109390117.png
    34.6 KB · Преглеждания: 1
Последно редактирано:
Що, ти пита хората там дали са цъфнали или на некви статистики пак ще вярваме? Щото ей кво казват статистиките за Полша... най-добре развиващата се икономика в източни блок, напълно случаено са и най-върлите анти-комунисти и скъсаха с това минало.
Дейба и статистиките :) На тях ли да вярваме правени от статистици на хранилка от ЕС или на хората избягали от Чехия, Словакия и Полша...

Колко поляци познаваш? Работех 4 години с над 150 от тях един не каза, че е добре в Полша.

Вчера видях едно меме по статистически данни всеки втори български бизнесмен плащал добри бонуси. Изглежда обаче, че хората в България работят все за първия ... Та така и с развитието на бившите соц страни.

И друго да те светна как точно им работи великата западна система. Важни са им числата. Ако числата са наред значи всичко е наред.

В Теско за 4 години всяка нощ сме бракували от 3 до 5 палета различни стоки. В същото време на оперативката се отчиат 98.9 % изпълнеи на плана според данни от различните депаратменти. Процента се получава като се смятат времето за изпъление, броя на стоките. Времето за изпълението на поръчките започва от 100% ( представяне ) в 22:00 и намалява прогресивно до 6:00 сутринта. Колкот по-бързо се товарят стоките толкова по-бавно пада процента. А, че отвън пред офиса тече река от бира и хранителни продукти на път за контейнера няма проблем.

Имахме случай с теч на газ и склада работи само 3 часа, но пък по статистика бяха на 100% и на другия ден се поздравяваха все едно са взели световната купа...

Последно редактирано:

Горе