От: Почина Paul Walker..
Ама тази снимка не е от сега естествено!!! А от един от филмите, който снима. Повече тук:
ЦЪК
----------------------------------
@nortrant
Трябва да обсъждаме случката, дори повече. Трябва колкото си може повече хора да си вземат поука, за да не я повтарят - защото е грешка и то скъпа.
Затова Paul Walker е добър пример.
Според новини, които четох в различни сайтове, самото Порше е било смъртоносно. Колата е била толкова ниска, че и най-малкото нещо е можело да я възпрепядства. Доближавала се максимално до автомобилите от формула 1 (мисля, че и те са изключително ниски) и освен това е липсвала някаква част (забравих й името), която я има при другите коли и коригира грешки на шофьора, например при завои и т.н. (нещо такова). Та при този модел Порше е липсвала, което увеличава многократно шанса за загуба на управление на Карерата и съответно катастрофа.
През 2005 година още двама са загинали (мисля, че репортери или актьори, нещо такова...) с подобна кола - забили са се в някаква стена и тогава Порше са изплатили голямо обещтетение на семейството.
Също така, някакъв известен опитен шофьор бил казал, че това е най-страшната кола, в която се страхува да се качи.
--------
Загубата на контрол над автомобила е най-достоверната версия, но въпреки опитността на шофьора, ако е изникнало някакво препядствие при високата скорост, няма как да се овладее, защото автомобила е карък (казано по бг) и липсва онази въпросна "регулаторна" част. Така, че ако беше друга кола, вероятно нямаше да се случи този трагичен инцидент, но до голяма степен и самата кола има вина (поне според мен.
--------
Единствената грешка на двамата е била да се кача в тази кола, въпреки че може би са знаели колко е опасна тя.
Ако беше направил нещо хубаво - щяхме да го обсъждаме нали? защо когато направи грешка да не я обсъждаме?
Преди няколко години млада двойка е влязла бижутериен магазин като дамата си харесала един скъп пръстен, но сумата била непосилна за тях. Техния разговор дочул мъж, който стоял до тях - Пол Уокър. На излизане от магазина, продавача ги настигнал и им дал пръстена - казал, че е подарък от Пол Уокър.
(разказвам по спомен)...
Та, това е хубава постъпка, която не е станала публично достояние поне до момента.
Колко е вярна вече не знам, но бързо потъна, просто защото на хората са им по-интересни пикантериите като "дали е жив", "защо са се блъснали"... това кара трафика, а не добрите му постъпки (за съжаление).
Нека си почива в мир човека, станалото станало, вече няма смисъл да се коментира каквото и да било.