contra
Well-Known Member
От: Правописни ЗагаТки
по корабите са го инсталирали навремиту..
бомбарда.
кой туй?
по корабите са го инсталирали навремиту..
бомбарда.
кой туй?
Незнам как се проверява,но мисля,че е лесбийки.Лезбийки или лесбийки!???
Айде като за след полунощ...ххх...и без гугъл, моля!
Незнам как се проверява,но мисля,че е лесбийки.
ПС:В повечето случаи,когато пиша бързам и не ІІІІ гледам какво пиша, и заради това постовете са ми пълни с грешки
Да де, ама що е "та" накрая щ = ш+т (като звуци) и се появява двойно "т", как ще напишеш бита или битта ?Свещ + наставка "та" = свещта
Анцуг, между другото, значи костюм
Амоуне да се гърмим ли
Да де, ама що е "та" накрая щ = ш+т (като звуци) и се появява двойно "т", как ще напишеш бита или битта ?
Незнам как се проверява,но мисля,че е лесбийки.
Никаква причина не ми каза тука. Имаше си някакво обяснение защо е така, ама не се сещам точно сега.По същата причина, поради която не пишем "ноща", а "нощта". ;] Просто оригиналната дума си е с "щ" накрая, а другото е наствка.
Чи то в днешно време за кво ти е да я знайш?Не се проверява, просто се научава и се знае, наизуст, както таблицата за умножение. Нея знаеш ли я?
Това е печатна грешка, не правописна.....има глрешка,вместо месец пише месен хД
Да де, ама що е "та" накрая щ = ш+т (като звуци) и се появява двойно "т", как ще напишеш бита или битта ?
Никаква причина не ми каза тука. Имаше си някакво обяснение защо е така, ама не се сещам точно сега.
Наставката трябва да е "а"
Никаква причина не ми каза тука. Имаше си някакво обяснение защо е така, ама не се сещам точно сега.
Наставката трябва да е "а"
Ами те английско-говорящите за това не могат да разберат как така нашите съществителни имат род и в случая от къде на къде нощ ще е от женски род
Свещ е в ж.р. и когато искаме да я членуваме с пълен член, трябва да се добави наставка "та". Тъй като коренът е "свещ", а при членуване той не се променя, то членуваната дума става "та".
Не,ние в училище учим само информатика и музика,а и физкултура....Не се проверява, просто се научава и се знае, наизуст, както таблицата за умножение. Нея знаеш ли я?
СВЕЩ в какъв род е според теб? ами ПЕЩ?Не можеш да кажеш БИТТА, защото думата БИТ е в мъжки род. Членуване с наставка ТА става за женски род.
За мъжки род - битИЯТ(пълен член), БИТИЯ (непълен член)
Ако става въпрос за БИТ като ежедневие - БИТЪТ (пълен член), БИТА (непълен член)
А в непълен член ?
СВЕЩ в какъв род е според теб? ами ПЕЩ?
Какъв е пълния член на свещ ако непълния е свещта?