Харесвам да чета фентъзита. Мисля че това в момента е и един от най-модните и доходоносни жанрове. Авторите веднъж като хванат вълната пишат по 10 и повече книги за света, който са създали и печелят доста добре. Като че ли вече мина модата на любовните романи.И не на последно място, харесвате ли този жанр и разбирате ли го напълно?
Тая анафора прави произведението трудно за четене и естествено не завлича по никакъв начин. Такъв стил може да се използва само за кратки разкази. Цял роман в този стил който изчете, може да се счита с единят крак в лудницата
Спокойно може да критикувате!
Но само ще помоля да не правите оценка на повторенията, защото тук няма тавтология, а анафора. Идеята е да се подсили значението на думите, което дава по-голяма емоционалност.
Да си дойдем на думата. Какво в описанието не ви харесва?
Как вие, например ти Линета, бихте описали една духовна и физическа трансформация?
Как бихте пресъздали едно енергийно същество?
И не на последно място, харесвате ли този жанр и разбирате ли го напълно?
Това се казва СЪДЪРЖАТЕЛНА тема Админите сигурно се кефят на буци
@Linetta ТВОЕТО мнения няма как е обективно. Точно защото е твоето. Поговорката дето я каза е много вярна, ама има и нещо друго...
Въпрос към теб... знаеш ли какво е помощ? И знаеш ли какво е "избиване на комплекси"/"арогантност"/"трупане на гордост чрез обиждане на другите" и тн.? И правиш ли разлика между двете?
Когато искаш да помогнеш на някой, трябва той сам да иска да му помогнат. Та това е стъпка първа от подхода. Иначе само го обиждаш и го караш да се защитава. Затова и Десислава "обърна тежеста към съдържанието", защото метода ти беше атакуващ. Ти атакуваш, тя се отбранява...
Начина, ако наистина желаеш да помогнеш на някого, който е сляп и глух за проблема си е да използваш индиректни подходи. Като например да атакуваш някой друг, който няма такъв проблем и му обясниш че има и как да го разреши, както и какво ще спечели от това. По-този начин караш човека, който има проблема (който се явява слушател в ситуацията) сам да си зададе въпроси и да разбере че има такъв проблем, след това да послуша съвета ти. Един вид правиш "inception".
NB: Желателно е да ползваш човек, който няма такъв проблем, защото него няма да го обидиш. Тъй като той няма такъв проблем, той вьобще няма да разбере за какво подяволите говориш и няма да има почти никакъв ефект върху него. Най-много да го изнервиш или объркаш за кратко, но дотам, без трайни ефекти.
Друг метод за индиректен подход е да разкажеш как ти си имал такъв проблем, как си го разрешил и колко по-добре ти е било след това.
Аз също искам да помогна на Десислава, но използвам индиректни подходи. Виж колко работи изписах в темата и нито едно не е било отправено към нея. Това не значи, че тя не го е прочела и не е извлекла нужното. Просто аз не я карам да се отбранява и така тя е по-доверчива към казаното от мен.
За съжаление има само една възможност и тя минава през големите издателства. Те имат ресурс и като си харесат нещо провеждат големи кампании и така потенциалните читатели научават, че дадената книга съществува и е хубава. Не са ми известни други ефективни начини за истинско популяризиране. Виждал съм опити, но без резултат. Не съм чувал досега за viral книги на независими автори, които изведнъж придобиват популярност, защото са написали нещо страхотно.По-добре дискутирайте неща от сорта на това как да популяризира книгата, защото колкото и увлекателна и точно написана да е, ако хората не я намират, няма как да се продава.
Усещал ли си като четеш книга, как по едно време изключваш и не помниш последното изречение, което си прочел, но иначе ти е ясна цялата картина? Точно това е "завличането" според мен. Като ти е толкова интересна книгата, че минаваш на други мозъчни вълни и четеш с подсъзнанието и виждаш не в думи, а в образи.
Е вярно е, че с едни цитати не може да се придобие цялостна представа, но в предвид тая анафора малко ме съмнява да получа усещането