Пич, ще ваправиш груба грешка ако отидеш там. Вярваш ли си на приятелите, че изкарват толкова пари. Щото аз имам 1-2 пича дето решиха че България е скапана, заминаха за Англия, изкараха висше там, теглиха едни кредити дето ще си купиш КЪЩА на центъра на София с тях.
Накрая единия прави някакви влогове, пълун шут, въобще не е интересен, същите работи може да ги прави от БГ и да взима същите пари, но да харчи по-малко, през останалото време разнася готвено по офиси, за обяд.
Другия и той наби сумати пари, накрая почна в някаква голяма компания, нещо в администрацията - писарушка - добре, условията в компанията не са лоши, ама взима някакви пари, които не може да си плаща кредита, живеят 10 души в една къща с 3-4 стаи мъже, жени от цяла източна европа. Направо се чуда сутрин как се изреждат в банята. Тука като дойдат голямо хвалене, как били много добре, нз какво, сметката им в кафето завършва на 80, 90, броят до стотинка, не оставя 10 ст бакшиш. Запуснати, отслабнли, мязат на скитници, като студенти пак по имаха някакви условия сякаш. Нямат 1 лв спестен, печалбата им е 2-3 екскурзии където са ходили. Аз си останах тука, още не съм завършил, но съм се реализирал доста добре, смятам, имам по-висок стандарт от тях. Вярно е, че се скъсвам от работа, но поне не броя стотинки, живея сам в центъра на София, мога да си позволя нормален живот и така. Работя в момента с 2 водещи компании. Трудно е, но има ли желание и талант човек, стават нещата. Не се отказвай, имаш тарант, пробвай малко да поработиш в тази сфера. Щом си писал на флаш нямаш никакви проблеми да хванеш typescript, нещо което съвсем скоро ще измести js. Буквално същото е. В момента реботя точно върху един такъв огромен проект за миграция от флаш, никой в екипа не е имал проблеми с преквалификацията, важно е да имаш желание.
Имам много познати дето като тебе само седят и се тюхкат, нищо не правят да си подобрят положението. И ти така. Взимай се в ръце и действай. Имаш талант, не ходи да се излагаш да ставаш роб. От това пари не се изкарват.