Предприемач ставаш. Никой не се ражда с ген за предприемач. Ако човек има интерес и полага усилия, за да стане такъв няма никаква пречка.
Пълни глупости, сигурно и ти си от тези, които си мислят, че таланта не съществува и всичко се постига с труд.
Да, има таланти, но с полагане на труд какъв е проблема, че да не постигне целта си ? Някои хора ще имат по-добър усет към това, но тези без талант не ги прави по-малко способни. Това, че човек не е роден с такъв талант не означава, че не може да стане предприемач.
Блажени са вярващите. Ти може и да ги вярваш тези неща, но това не озачава, че са така. Опитай се да гледаш по-мащабно на нещата и ще видиш, че не е така както го мислиш и "вярваш".Относно таланта и "вродените" заложби. Тотално не съм съгласен с някой от мнения. Всяко умение може да бъде научено и усъвършенствано от всеки!. Разликата е в това на каква възраст започваш да се интересуваш от Х умение и какво удоволствие поражда в теб това да правиш Х. Също както на едно бебе все едно му идва от вътре да проговори на майчиния език (първия език, първото нещо което може да формира насочена и последователна мисъл в това човешко същество), а на един възрастен му е трудно да научи втори език и ако започне прекалено късно ще му трябват в пъти повече усилия (а дори може и да е невъзможно) да заговори напълно правилно новия език (правилно произношенение, без акцент). Просто в ранна възраст мозъка работи по един начин и с всяка изминала година научаването и усъвършенстването на нови умения става все по-трудно (но не и невъзможно) и отнема все повече време. Та по тази причина ако на едно бебе майка му пее (примерно професионална певица) и тази мелодия създаде у това бебе приятни емоции, в първия момент в който бебето започне да осъзнава причината която ги поражда, ще се стреми да попие със всяко едно от сетивата си тези мелодии. Когато малко поотрасне ще започне само да си припява, ще копира на 100% мелодиите от майка си и още преди да е проговорило правилно ще има заложби да стане страхотен певец. Един ден някой ще го чуе и ще каже това дете има вроден талант. Което е тотално грешно! Аз вярвам с всяка една клетка от тялото си, че няма нещо което някой да е направил на този свят, а друг да не може да го повтори, че дори и да го подобри. Дори и да е инвалид! Имаше реклама на един с ампутирани 2 крака който е на половин секунда зад световния рекорд по спринт и с голям хъс каза, че ще го подобри. Живота е едно състезание на и ако някой тренира повече от друг е напълно нормално да е по-добър от останалите. А да намерим причина как няма да стане е много лесно (особено за българите!) Когато НЕ искаш, дори решението да те бие по главата няма да го видиш и ще си обясняваш как няма да стане. Четете книги бе хора, не само форуми в който пишат всякакви индивиди с опит и без опит, начетени и такива който не са прочели нито една книга.
Да си предприемач не е трудно, трудно е да си успешен предприемач , да си предприемач е 10% талант и останалото придобити знания и умения, както в прочем и с всичко останало.
Трябва да имаш таланта да рискиваш , да можеш да губиш , да умееш да се нагаждаш според средата, да не те е страх по някога да не играеш помправилата, да умееш да създаваш контакти...
Абе с една дума да си успешен предприемач не е като да си певец, художник или актьор, а нещо много по-комплексно, тоест изисква се повече от един талант и повече от едно придобити умения.
А и да не забравя, не на последно място трябва да си малко задник[emoji12]
Няма значение процентите може и да са повече, може и да е 1%, ама трябва да го има иначе няма начин просто, от мен примерно певец няма да стане защото няма и един процент талант, и велик предприемач не съм, затова съм се насочил в област която поне малко ми се отдава
Освен аре да го кажа 1% талант за да не спорим за това, требе си и яко бачкане и акъл, всъщност съществуват и тъпи предприемачи, хората са го казали тъп, но упорит, с упоритост също се успява до известна степен, ако има кой да ти дава акъл
Блажени са вярващите. Ти може и да ги вярваш тези неща, но това не озачава, че са така. Опитай се да гледаш по-мащабно на нещата и ще видиш, че не е така както го мислиш и "вярваш".
Ти като си по-напред с материала и гледаш по-мащабно би ли бил така добър да ми обясниш с някакви конкретни доводи, твърдения, опит или каквото там стой зад твоята по-мащабна картина? Аз мога да подкрепя казаното от мен не само от опит ами и с литература: НЛП, метода силва, Тони Робинс, "Подсъзнанието може всичко", "Как да мислим като Леонардо да Винчи" и няколко медицински проучвания който не мога да назова по име.
Какъвто и "талант" да имаш, колкото и да си добър в нещо, ако не си вярваш че можеш, то наистина няма да можеш.
Не, не казвам нищо подобно! Казвам, че такова нещо като талант (в смисъла в който някой хора го разбират) не съществува. Какво е "талант" вече обясних по-горе. Ако ти си мислиш, че талант е нещо което го имаш даром още като си се родил, то точно това са пълни глупости. Ако смяташ, че греша обоснови се. Но не ми казвай "хората така казват" защото по-горе ти сам каза, че моите вярвания не може да са верни само защото аз и някой друг вярваме в тях. А от теб не чета само някакви голи извинения как НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ. Ама на какво се базират, от къде са дошли, никой не знае. И точно това е причината за теб предприемачите да се раждат такива, защото ти не виждаш как нещата могат да се случат. Имаш очи само за това как не може.