mvmrik
Well-Known Member
От: Пресмятане на разстояние между координати
Не става, като го сложа този код и ми изскача съобщение: Only secure origins are allowed
Четох по разни чужди форуми и всички пишат, че без сертификат няма как да стане. С Firefox си работи без проблем, но с Chrome въобще не ми излиза съобщението да си споделя локацията, а преди работеше.
Здравей,
като втори параметър на getCurrentPosition може да сложиш error callback функция, която да ти покаже каква е грешката. При мене даваше "Network location provider at 'https://www.googleapis.com/' : Returned error code 403." Добавих параметър за таймаут (третият параметър с опциите) и се получи.
Поздрави,
Константин.
Код:<button onclick="getLocation()">Try It</button> <p id="demo"></p> <script> var x = document.getElementById("demo"); function getLocation() { if (navigator.geolocation) { navigator.geolocation.getCurrentPosition(showPosition, error, {timeout: 30000, enableHighAccuracy: true, maximumAge: 75000}); } else { x.innerHTML = "Geolocation is not supported by this browser."; } } function showPosition(position) { x.innerHTML = "Latitude: " + position.coords.latitude + "<br>Longitude: " + position.coords.longitude; } function error(err) { alert(err.message); }; </script>
Не става, като го сложа този код и ми изскача съобщение: Only secure origins are allowed
Четох по разни чужди форуми и всички пишат, че без сертификат няма как да стане. С Firefox си работи без проблем, но с Chrome въобще не ми излиза съобщението да си споделя локацията, а преди работеше.